Köşkler Kasırlar

Tarihler: 26 Kasım 2017 Pazar ~ 26 Kasım 2017 Pazar 26 Kasım 2017 09:30

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 183.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 26, 2017 ~ Kas 26, 2017
Köşkler Kasırlar turu için Bilgi İstasyonu'ndaki yerinizi ayırtın!

"Osmanlı kültür, medeniyet ve siyasi tarihini öğrenmenin en güzel yollarından biri de saray, köşk ve kasırlarımızı gezmektir. Saraylardan farklı olarak köşk ve kasırlar Osmanlı padişahları tarafından dinlenme, özel görüşmeler, toplantılar gibi amaçlarla kullanılmış; ikamet edilmeyen ve günübirlik kullanılan bu sevimli saray yavrularına bu nedenle “biniş kasrı” adı verilmiştir. 

Günümüzde TBMM’nin çatısı altında “Milli Saraylar” adı altında faaliyet gösteren köşk ve kasırlarımız 19. Yüzyıl modernleşme tarihimiz hakkında aydınlatıcı birer belge değeri taşır. Günümüzde özgün eşyaları ile dekora edilmiş olan köşk ve kasırlar sanki hala yaşanan bir mekan görünümde. Salon ve odalara girildiğinde gördüğümüz bir mangal ya da sobanın sanki az önce yandığını hissedersiniz. Veya en güzel çatma kadifelerle kaplı bir koltuğa baktığınızda üzerinde az oturan bir şehzadenin, sultanın ya da bir padişah eşinin gölgesini görür gibi olursunuz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği doğrultusunda 1925 yılında Milli Saraylar adı altında yapılandırılan ve hanedandan Millete intikal eden köşk ve kasırlarımız tanıklıklarını sizlerle paylaşmaya davet ediyor."

Buluşma Yeri ve Saati: Taksim  AKM önü, saat: 09.30  
Güzergah: Aynalı Kavak Kasrı Maslak Kasrı, Yıldız Şale Köşkü, Malta Köşkü(dışardan), Yıldız Sarayı, Ihlamur Kasrı,
Fiyata dahil hizmetler: Ulaşım, sabah kahvaltılık poğaça çay ikramı, uzman rehberlik, öğle yemeği, müze giriş ücretleri.

Önemli Notlar:
Müze Kartı olmayan yolcularımız Yıldız Sarayı’nda 10 TL ekstra öder. Müze kart almak isteyen misafirlerimiz, 40 TL karşılığında https://www.muze.gov.tr/muzekart_almak_istiyorum adresinden müze kart satın alabilirler. 
Tüm turlarımızda, turda anlatım yapan rehberinizi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.
Tur programımızda belirtilen saatte araçlarımız hareket edecektir ve grubumuz tura başlayacaktır. Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz.

Hediye
: Tur bilgi notları

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT