Kuzey Haliç

Tarihler: 14 Ekim 2017 Cumartesi ~ 14 Ekim 2017 Cumartesi 14 Ekim 2017 09:00

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 183.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2017 ~ Eki 14, 2017
Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek Kuzey Haliç turunda yerinizi alın.

"Arapça, koy, körfez, kıstak anlamına gelen Haliç, Med-Cezir Gel-Git olayının belirgin olduğu Bir yel olan Haliç’in Kuzey bölgesindeyiz.
Mitoloji tarihinin en güzel,  en heycanlı en yasak aşkın meyvesini verdiği gizemli bölgedir Kuzey Haliç. Çapkınlar çapkını Zeus’un yasak aşkı Boğaziçi’ne adını veren İon’un kızı Keroessa’nın Alibeyköy - Kâğıthane arasında doğum yaptığı söylenir. Boynuz, Altınboynuz olarak da adlandırılan Keroessa, Antik Yunan, Bizans, Osmanlı dönemlerinde de yoğun yerleşim yeri olan büyülü Haliç, mesire yeri, eğlence mekânları olarak bir zamanlar gündemdeydi. Ayrıca, inanç mekânlarının da yoğun olduğu gizemli bir beldedir Kuzey Haliç.
Dünya’nın en eski tersanesinden, yoğun Yahudi, Rum, Ermeni yerleşimlerine, Mimar Sinan’ın en gizemli yapılarından Piyale Paşa Cami’ne, Sadabad, Kâğıthane sefalarına kadar geçmişten geleceğe bir köprü üzerinde zaman geçireceğiz. Sizi, III. Ahmet Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, Şair Nedim’le birlikte olmaya ve Lale Devri’nin doruk noktasında buluşmaya davet ediyoruz..."

Buluşma Yeri: Taksim The Marmara Önü, 09.00
Güzergah: Lohusa Hatun Türbesi, Cezayirli Hasan Paşa Kışlası (Dışardan),Bahriye Nezareti Binası (Dışardan), Cezayirli Hasan Paşa Çeşmesi, Camii Kebir, Mimar Sinan Piyale Paşa Camii,  Aynalı Kavak Kasrı, Aya Paraskevi Rum Ortodoks Kilisesi, Rahmi Koç Sanayi Müzesi, Hasköy Yahudi Sinagogları (Dışardan), Humbaracı Kışlası (Dışardan), Mihrişah Sultan Camii, Sadabad Cami, Bilgi Üniversitesi Kampüsü 

Fiyata dahil hizmetler: Uzman rehberlik, Sabah Çay ve Poğaça, rehber kulaklık sistemi, ulaşım, öğle yemeği, bağış ve bahşişler, kitapçık.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT