Mask-Kara Tiyatrosu Yeni Dönem Atölye Çalışmaları Başlıyor

Tarihler: 09 Ekim 2010 Cumartesi ~ 10 Temmuz 2010 Cumartesi Çeşitli saatler

Yer: Mask-Kara Tiyatrosu Su Gösteri Sanatları Sahnesi

Nereden Alınır: Mask-Kara Tiyatrosu Su Gösteri Sanatları Sahnesi

Adres: İskenderpaşa Mah. Vezir Çeşmesi Sok. No:3/A Fatih İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 621 81 87

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2010 ~ Tem 10, 2010

MASK-KARA TİYATROSU YENİ DÖNEM TİYATRO ATÖLYE ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Nazif USLU’nun Genel Sanat yönetmenliğinde yürütülecek atölye programında güçlü bir eğitmen kadrosu yer alıyor.

Tiyatro çalışmaları: Tiyatro programımız 9 ay için oluşturulmuş bir eğitim müfredatıdır. Bu planlanmış eğitim içinde katılımcılara yaratıcı drama, doğaçlama, diksiyon, rol oynama, dramaturgi, ritim, ve dans eğitimi verilir. Bu 9 aylık periyod içinde katılımcılar hem temel oyunculuk eğitimini alır, hem de sene sonunda gerçekleştirilecek olan prodüksiyona hazırlanır. Tiyatro eğitimi tamamen pedagojik prensiplere dayandırılmıştır. Bu eğitimin alt hedeflerinden bir tanesi de özel yetenekli katılımcıları keşfedip, onları yetenekleri doğrultusunda yönlendirmektir.

Tüm eğitim programlarımız paylaşım odaklıdır. Her ay katılımcılar için misafir eğitmenler tarafından düzenlenecek atölye çalışmaları söz konusu olacaktır. Bu atölye çalışmaları katılımcıların istek ve yetenekleri gözetilerek düzenlenecektir. Bu günlerde katılımcılar Mask–Kara Tiyatrosu’nun sıcak ortamında öğrendiklerini sergileme fırsatı bulurlar. Yaratıcı drama ve tiyatro tekniklerini kullanarak katılımcılarla yaptığımız çalışmalarda ilk hedefimiz farkındalıklar yaratmaktır. Katılımcılarımızın kendilerini ve dünyayı anlayarak, tanıyarak yaşamalarını hedeflemekteyiz. Kim olduğumuzu, neleri hedeflediğimizi, sınırlarımızın ve yeteneklerimizin neler olduğunu bilmek hem hayatımızı hem de yaşadıklarımızı daha güzel kılacaktır. Farkında olarak yaşamak beraberinde kendimizi daha iyi ifade edebilmeyi getirecektir. Amacımız oyunlar oynarken hayata hazırlanmak ve hayatımızda daha başarılı olmaktır. Denemelerini, sorgulamalarını, empati kurmalarını sağlayarak katılımcılarımızı hayata hazırlayacağız.

Gündelik yaşantımızda yollarından her gün geçtiğimiz yerlere sadece bakmakla yetiniyoruz, görmeye çalışmıyoruz. Büyümenin vermiş olduğu bir özellik olduğunu düşünerek yaşantımıza bakarak devam ediyoruz. Görmeyi zamanla unutuyoruz. Biz; kendimizi, çevremizi, yeteneklerimizi, etrafımızda olan biten her şeyi fark ederek anlayarak ve o dünyaya katılarak yaşamayı ve yaşatmayı istiyoruz. Çocukluğumuzun o en güzel zamanlarını “oyun oynadığımız anları” en iyi şekilde yaşayabilmek ve ileri attığımız adımlarımızda o anları destek olarak kullanmak için yola çıktık. Yol arkadaşlarımızı bekliyoruz. Biz hayatı seyredenler değil ona katılan, yön veren ve keyif alanlar olabilmek için yola çıktık. Bize katılmaya ne dersiniz?

Katılımcılarımızın kazanmasını istediğimiz hedeflerimizden birkaç tanesi şunlardır:
Yaratıcılığın arttırılması.
Kişisel ve bedensel farkındalık yaratmak
Bedensel, sözel ve yazılı ifade gücünü geliştirmek.
Farklı şartlara uyum sağlamada çabukluk.
Çabuk kavrama gücünü elde etmek.
Konsantrasyon bozukluklarını aşmak.
İletişim becerilerinin arttırılması.
Grup çalışmalarında, aktif bir biçimde görev alabilme.

EĞİTMENLER: Özlem TOPTAŞ MENLİĞİL, Tamer LEVENT,Yılmaz ONAY,Ulvi ARI, Varlam NİKOLADZE, Mehtap GÜNDOĞDU, Burak SARIMOLA, Tuba ERDEM, Yüksel AYMAZ, Burhan GÜN
www.maskkara.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT