Masterclass - Jane Campion

Tarihler: 09 Nisan 2005 Cumartesi ~ 09 Nisan 2005 Cumartesi 9 Nisan Cumartesi Saat 11:00

Yer: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No.14-18 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01 (Akbank K.M.)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2005 ~ Nis 9, 2005
Masterclass - Saat 11:00
JANE CAMPION
Güçlü Kadının Öyküsü

30 Nisan 1954’te Waikanae, Yeni Zelanda’da doğan Campion, Wellington Victoria Üniversitesi’nde yapısal sanatlar eğitimi gördükten sonra Londra Chelsea Sanat Okulu’nda güzel sanatlar okudu. 1970’lerin sonlarında yapmaya başladığı kısa filmlerden “Tissues” ile 1981 yılında Avustralya Film ve Televizyon Okulu’na kabul edildi. Yönetmen olarak bu okuldan mezun olduktan sonra, Avustralya Kadınlar Film Birimi’nde çalışmaya başladı. 1980’lerin başında kısa filmler çekmeye başladı ve bu filmlerle uluslararası alanda tanındı. 1986 yılında “Peel” adlı kısa filmi Cannes Film Festivali’nde En İyi Kısa Film Ödülü kazandı.

1990’larda yükselen Yeni Zelandalı yönetmen Jane Campion, çağdaş sinemanın en kendine has sanatçılarından biri kabul ediliyor. Toplumun dışında kalmış ve uyum sağlamaya direnen özel ve farklı kadınların özel öyküleri filmlerinin ortak teması olarak görülüyor ve bu yüzden çoğu kez feminist bir yönetmen olarak niteleniyor.

“Piyano” filmiyle Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan ilk kadın yönetmen olan Jane Campion, bu yıl Uluslararası Altın Lale Yarışması’nda da jüri başkanı. Hollywood yıldızlarıyla çalışmasına karşın bağımsız ruhunu korumayı başaran bu “auteur” yönetmen, 9 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde bir masterclass verecek. Sinema tarihine şimdiden damgasını vurmuş sanatçının sinemaya dair düşüncelerini kendi ağzından dinlemek için kaçırılmayacak bir fırsat. “Piyano” filminin 15 Nisan Cuma günü, 24. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında saat 19.00’da Emek Sineması’nda gösterileceğini ve Harvey Keitel ile Jane Campion’ın bu gösterimden önce izleyicilerle buluşacağını da hatırlatmak isteriz.
Etkinlik ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT