Minikler İçin Çağdaş Sanat Laboratu

Tarihler: 02 Nisan 2017 Pazar ~ 02 Nisan 2017 Pazar 02 Nisan 2017 10:30

Yer: Borusan Contemporary

Ücret: 1 Ebeveyn + 1 Çocuk Fiyatı - 330.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2017 ~ Nis 2, 2017
miÇSL 101 Minikler İçin Çağdaş Sanat Laboratuvarı (4 - 5 Yaş Grubu)

Borusan Contemporary Eğitim Departmanı müze ve eğitim alanında yarattığı ilklere bir yenisini daha ekleyerek 4-5 yaş aralığındaki çocukları Çağdaş Sanatın eğlenceli dünyası ile buluşturuyor. Kentin beslenme çantaları olan müzeleri gezme ve sanatı keşfetme alışkanlığını küçük yaşlarda edinmeleri için fırsat sunuyor.

Okul öncesi olarak adlandırılan 4-5 yaş, çocuk gelişiminin çok hızlı olduğu ve birçok beceriyi öğrenmeye hazır oldukları dönemdir. Bu dönemde; anne-babalarından, arkadaşlarından çevrelerinden ve müzelerden birçok beceriyi öğrenerek eğitimin daha sonraki basamakları için gerekli alt yapıyı oluştururlar. Karşılaştırmalı araştırmalar, erken eğitim alan çocukların çoğunun, okula başladıklarında, erken eğitim almayan benzer özellikteki çocuklara kıyasla pek çok beceriyi daha iyi edinmiş olduklarını, sonraki yıllarda yaratıcı potansiyeli yüksek, sorun çözen, özgüvenli bireyler olduklarını göstermektedir.

Borusan Contemporary, çocukların yetişkinlik dönemlerini şekillendiren bu kritik dönemde, doğru kaynaklardan ve uygun ortamdan beslenebilmesi için miÇSL 101 Minikler İçin Çağdaş Sanat Laboratuvarı programını açıyor. Mimari yapısı, ofis ortamında sergileme konsepti ile başlı başına bir ilham kaynağı olan Perili Köşk,  programa ev sahipliği yapıyor.

DC Art desteği ile hazırlanan programın ilk iki haftası ebeveynlerin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Çocukların anne veya babalarıyla katılacakları bu bölümde, müzeyi keşfetme, atölyeyi tanıma, birlikte üretme ve yaratma üzerine şekilleniyor. 
Sonraki haftalarda çocuklar; dokuz kattan oluşan müzenin ofislerinde sergilenen yapıtları yakından incelerken, eğlenceli drama aktiviteleri ile kendilerini beden dili ile ifade etmenin yolların keşfediyor. “Mağara duvarına resim olur mu?” sorusu ile başlayarak sanat dünyası ile bağlantı kuruluyor. Sanat eseri, sanatçı, resim, heykel, baskı, fotoğraf ve çağdaş sanatın anlatım biçimleri hakkında fikir sahibi oluyorlar. Yeni sergiler ile çağdaş sanatla tanışarak, her hafta farklı teknikleri, çok özel malzemelerle deneyip üreterek iki ve üç boyutlu sanat disiplinlerinin yanı sıra, yeni medya sanatını tanıma, üretim ve uygulama alanları ile ilgili deneyim ediniyorlar.  

Çocukların merkez alındığı, basamak şeklinde planlanan özel içeriklerle sanatsal bir macera sunan dinamik ve eğlenceli bir sanat eğitim programı çocukları bekliyor.

Program, 20 yıllık sanat eğitim deneyimi ve binlerce çocuğun, öğretmenin ve gencin hayatında farkındalık yaratan projeleri ile alanında saygın bir yere sahip, eğitimci, sanatçı Gazi Selçuk yönetiminde alanında uzman bir ekip tarafından yürütülüyor.

Program Altbaşlıkları ve Tarihler:

1. Hafta 02 Nisan 2017: Ebeveynlerle  Müzeyi Keşfetme, Sanatla Tanışma,
2. Hafta 09 Nisan 2017: Mağara Duvarında Sanat olur mu?
3. Hafta 16 Nisan 2017: Sanat Eseri avındayız, İlk Eserim,
4. Hafta 23 Nisan 2017: Andy Warhol’la Pop Art , Çoğaltma Teknikleri.
5. Hafta 30 Nisan 2017: Çizginin gücü, Karakter yaratıyoruz, Hikaye yazıyoruz,
6. Hafta 07 Mayıs 2017: Hikaye Kitabı Basıyoruz,
7. Hafta 14 Mayıs 2017: Heykel yapıyoruz, Geleceğin aracını tasarlıyoruz
8. Hafta 21 Mayıs 2017: Araçların motorlarını takıp, renklendiriyoruz.

Kontenjan: 12 kişidir.

Atölye çalışmasının süresi: 07 Nisan 2017 Pazar tarihinden itibaren ile 21 Mayıs Pazar gününe kadar her Pazar saat 10:30 – 13:30 arasıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT