‘İstanbul Mutfağı’ veya ‘ Osmanlı Saray Mutfağı’ olarak da adlandırılan Türk Mutfağı’nın modern yorumlarla zenginleştirilmiş temel özelliklerini, pişirme yöntemlerini ve en yaratıcı tariflerini Okulun Mutfağı’nda profesyonel şeflerden öğrenin.
Saray sofralarının bile vazgeçilmezi olan Çorbalar, Türk Mutfağı içinde önemli bir yere sahip olan Mezeler ve Salatalar, Pilavlar, hamurun farklı malzemelerle
zenginleştirildiği Börekler ve Hamur İşleri, zeytinyağı ve taze mevsim sebzelerinin uyumunu sergileyen Zeytinyağlılar ve Sebze Yemekleri,
Saray mutfağından Et Yemekleri, ve İstanbul mutfağı deyince denizin kokusu ve tadını taşıyan Deniz Ürünleri tariflerini,
meraklıları için özel olarak kurgulanan 5 haftalık bu eğitimde keşfedin.
Haftada 2 gün, günde 4 saat olmak üzere, 5 hafta boyunca Türk Mutfağı’nın temel taşlarını ve modern uyarlamalarını MSA profesyonel şeflerinden öğrenebilir,
kendi mutfağınızda, profesyonel ve modern tekniklerle “eski usul”e yakın bir lezzette pişirebilirsiniz.
• Eğitim süresince, katılımcılar 14 kişilik sınıflarda,
kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
• Ders iptali ve telafisi yapılamamaktadır.Ücret iadesi yoktur.
• Tüm katılımcılara ders içerikleri kitapçık olarak verilecektir.
• Eğitim sonunda katılımcılara özel MSA Katılım Sertifikası verilecektir.
17 Eylül – 18 Ekim, (Pazartesi-Perşembe), 10.00-14.00/ 1.300 TL
Çorbalar / 17 Eylül Pazartesi, 10:00- 14:00
Bademli tavuk çorbası
Kuzu incikli düğün çorbası
Közlenmiş patlıcan çorbası
Yarma buğday ve baharatlı yoğurt çorba
Salata ve mezeler / 20 Eylül Perşembe, 10:00- 14:00
Nar ekşili ve köz domatesli patlıcan salatası
Kekikli ve dereotlu ayvalık favası
Çerkez tavuğu
Tahinli Antalya piyazı
Börek ve hamur işleri / 24 Eylül Pazartesi, 10:00-14:00
3 peynirli sigara böreği
Karamelizesoğan,maydonoz,mantar ve tulum peynirli su böreği
Kıymalı isotlu puf böreği
Köz patlıcanlı ve kaşar peynirli mantı
Geleneksel talaş böreği
Et yemekleri 1 / 27 Eylü Perşembe, 10:00-14:00
Hünkar beğendi
Acılı ve pekmezli kuzu çöp şiş
Kadın budu köfte, yanında tuzlu yoğurttan yapılma cacık dip
Terbiyeli şiş kebap,tava lavaşı, nar ekşili acı sos
Et yemekleri 2 / 01 Ekim Pazartesi, 10:00-14:00
El Basan tava, zerdaçallı erişte
Doldurulmuş risotto kuzu karski, Frenk soğanlı patates püresi ile
Rosto kuzu but (DEMO)
Zeytinyağlılar / 04 Ekim Perşembe, 10:00-14:00
Zeytinyağlı kuşkonmaz, rosto sarımsaklı tarator sos
Zeytinyağlı enginar,acukalı kızarmış Trabzon ekmeği ile
Acılı tarçınlı kırmızı şarap sirkeli zeytinyağlı barbunya pilaki
Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması
Deniz Ürünleri / 08 Ekim Pazartesi, 10:00-14:00
Uskumru dolması
Kağıtta rakılı levrek,körpe sebzeler ve ege otlarıEkmek arası balık kokoreç
Sebze yemekleri / 11 Ekim Perşembe, 10:00-14:00
Nar ekşili soğan dolması
Ezine peynirli kabak mücver
Karnıyarık
Pastırmalı ve ördek ciğerli kuru fasülye
Pilavlar / 15 Ekim Pazartesi, 10:00-14:00
İç pilav
Perde pilavı
Özbek pilavı
Meyhane pilavı
Tatlılar 18 Ekim Perşembe, 10:00-14:00
Sakızlı şekerpare
Fırın sütlaç
Lavantalı lokma
Ev yapımı baklava
"Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce
ad-soyad bilgilerinizi biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz."
Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
İstasyonlarda tek kişi olarak çalışılmaktadır.
Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.