MSA - %100 Ekşi Maya

Tarihler: 11 Ocak 2016 Pazartesi ~ 11 Ocak 2016 Pazartesi 11 Ocak 2016 10:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 1450.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 11, 2016 ~ Oca 11, 2016
MSA'nın "%100 Ekşi Maya" adlı workshop etkinliğinde ekşi mayanın nasıl yapıldığını ve beslendiğini, buğday ve çavdarlı ekşi maya ekmeklerin hazırlanışını öğreneceksiniz.

"Ekşi mayalı ekmek %100 ekşi mayadan yapılır" ve "Ekşi maya konusunda bilmediğim kalmasın" diyenlerdenseniz, bu eğitim tam size göre. %100 ekşi maya kullanarak sadece ekşi mayalı ekmek çeşitlerini öğreneceğiniz, ekmek yapımı konusunda pratiğinizi geliştireceğiniz %100 Ekşi Maya sizi bekliyor. 

Üç gün süren programda ekşi mayanın nasıl yapıldığını ve beslendiğini, buğday ve çavdarlı ekşi maya ekmeklerin hazırlanışını öğreneceksiniz. Eğitimin sonunda %100 ekşi maya ile baguette, köy ekmeği ve ciabatta gibi daha birçok ekmek yapabilecek, ekmek yapmanın püf noktalarına hâkim olacaksınız. 

Kimler katılabilir?
• “Ekmeksiz sofra olmaz” diyen ekşi mayalı ekmek tutkunları
• Restoran, café gibi işletme sahipleri ve mutfak personelleri
• Ekşi maya konusunda tecrübe edinmek isteyen aşçılık veya pastacılık öğrencileri ve mezunları

Program detayları:
• Eğitim süresince katılımcılar Artisan Ekmek mutfağında, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
• Tüm katılımcılara önlük seti ve reçeteleri içeren "%100 Ekşi Maya" kitabı verilecektir.
• Eğitim süresince sabah ve öğle atıştırmalıkları, gün boyu çay-kahve ve içecekler MSA’nın ikramı olacaktır.
• Eğitimin sonunda MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecektir. 

* Program 3 gün sürmektedir.
* Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.

11-12-13 Ocak, 10.00-16.00

1. Gün
Ekşi mayanın oluşturulması, nohut mayasının oluşturulması, katlama tekniği, soğuk mayalama tekniği, autolyse tekniği ve geleneksel ekmek hamurlarının modern yoğurma ve mayalandırma teknikleriyle hazırlanması

Artisan baguette, epi, mini sandviç ekmeği
Tahıllı köy ekmeği
Ciabatta

11 Ocak Pazartesi, 10.00-16.00

2. Gün
%100 çavdar ve tam buğday unundan ekmek yapımı, nohut mayasının ekmek hamuruna katmış olduğu lezzet farkı, ekşi maya çeşitlerinin (pâte fermentée, poolish, biga, sourdough, starter, liquid leaven) farkı ve ekşi mayalı ekmekleri pişirme teknikleri

%100 tam buğday ekmeği
Nohut mayalı ekmek
Danimarka çavdar ekmeği

12 Ocak Salı, 10.00-16.00

3. Gün
Sokak ekmeklerinin %100 ekşi maya ile uygulanması, simit hamurlarının yapısı, ekşi mayalı ekmeklerin saklama koşulları

Pide
Simit
Bagel
Pretzel

13 Ocak Çarşamba, 10.00-16.00

- Biletler tek kişiliktir.- 17 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 17 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tradresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT