MSA - %100 Ekşi Maya

Tarihler: 18 Nisan 2016 Pazartesi ~ 18 Nisan 2016 Pazartesi 18 Nisan 2016 10:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 1450.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2016 ~ Nis 18, 2016
“Ekşi mayalı ekmek %100 ekşi mayadan yapılır” ve “Ekşi maya konusunda bilmediğim kalmasın” diyenlerdenseniz, bu eğitim tam size göre. %100 ekşi maya kullanarak sadece ekşi mayalı ekmek çeşitlerini öğreneceğiniz, ekmek yapımı konusunda pratiğinizi geliştireceğiniz %100 Ekşi Maya sizi bekliyor. 

Üç gün süren programda ekşi mayanın nasıl yapıldığını ve beslendiğini, buğday ve çavdarlı ekşi maya ekmeklerin hazırlanışını öğreneceksiniz. Eğitimin sonunda %100 ekşi maya ile baguette, köy ekmeği ve ciabatta gibi daha birçok ekmek yapabilecek, ekmek yapmanın püf noktalarına hâkim olacaksınız. 

Kimler Katılabilir?

“Ekmeksiz sofra olmaz” diyen ekşi mayalı ekmek tutkunları
Restoran, café gibi işletme sahipleri ve mutfak personelleri
Ekşi maya konusunda tecrübe edinmek isteyen aşçılık veya pastacılık öğrencileri ve mezunları

Program detayları:

Eğitim süresince katılımcılar ‘Artisan Ekmek’ mutfağında, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
Tüm katılımcılara önlük seti ve reçeteleri içeren "%100 Ekşi Maya" kitabı verilecektir.
Eğitim süresince sabah ve öğle atıştırmalıkları, gün boyu çay-kahve ve içecekler MSA’nın ikramı olacaktır. 
Eğitimin sonunda MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecektir. 

*Program 3 gün sürmektedir.
**Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
***Bu eğitimden önce ‘Artisan Ekmek’ programına katılmanız önerilmektedir.

18,19,20 Nisan 2016, 10.00-16.00

1. Gün

Ekşi mayanın oluşturulması, nohut mayasının oluşturulması, katlama tekniği, soğuk mayalama tekniği, autolyse tekniği ve geleneksel ekmek hamurlarının modern yoğurma ve mayalandırma teknikleriyle hazırlanması

Artisan baguette, epi, mini sandviç ekmeği
Tahıllı köy ekmeği
Ciabatta

18 Nisan 2016 Pazartesi, 10.00-16.00

2. Gün 
%100 çavdar ve tam buğday unundan ekmek yapımı, nohut mayasının ekmek hamuruna katmış olduğu lezzet farkı, ekşi maya çeşitlerinin (pâte fermentée, poolish, biga, sourdough, starter, liquid leaven) farkı ve ekşi mayalı ekmekleri pişirme teknikleri

%100 tam buğday ekmeği
Nohut mayalı ekmek
Danimarka çavdar ekmeği

19 Nisan 2016 Salı, 10.00-16.00

3. Gün
Sokak ekmeklerinin %100 ekşi maya ile uygulanması, simit hamurlarının yapısı, ekşi mayalı ekmeklerin saklama koşulları

Simit
Bagel
Pretzel

20 Nisan 2016 Çarşamba, 10.00-16.00

- Biletler tek kişiliktir.- 17 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 17 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tradresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT