MSA Amatör Kurs Programı

Tarihler: 17 Nisan 2011 Pazar ~ 30 Nisan 2011 Cumartesi

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, MSA

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa Maslak İstanbul Maslak İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2011 ~ Nis 30, 2011

Mutfakta 8 Hafta
Kendi evinin executive chef’i olmak isteyenler için tüm mutfak tekniklerini profesyonel şeflerden öğreneceğiniz kapsamlı bir mutfak eğitimi…

Mutfağın temeli olan Bıçak Kullanma Tekniklerinden Sos ve Çorba yapımına, Et Pişirme Tekniklerinden Deniz Ürünlerine ve Wok Yemek Tekniklerine kadar mutfağın inceliklerini 8 hafta boyunca her Pazar günü keşfedeceksiniz. Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonellerin teknikleriyle gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfine varacaksınız.

İstasyonlarda tek kişi olarak çalışılacaktır.
17 Nisan- 12 Haziran Pazar 15.00- 19.00 / 1.500 TL

Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-up ve Hazırlıkları, Şefin İhtiyaç Listesi
Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti Victorinox’ dan hediye.
17 Nisan Pazar 15.00- 19.00

Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları
Tavuk suyu (DEMO)
Demi glace sos (DEMO)
Hollandez sos
Velute sos
Fransız soğan çorbası
Minestrone çorbası
24 Nisan Pazar 15.00- 19.00

Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)
T-Bone steak (DEMO)
Roast beef (DEMO)
Steak tartare
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
08 Mayıs Pazar 15.00- 19.00

Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri
Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
Fırında doldurulmuş bütün tavuk
Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
Röşti patates
15 Mayıs Pazar 15.00- 19.00

Party Foods ve Tapas Çeşitleri
Rokfor peynirli kanepeler
Tavuklu quesadilla, avokado dip, ananas salsa ile
Beef chatuchak satay, lime ponzu dip sos ile
Taze somon lokmaları, kapari ve fındık parçaları ile
22 Mayıs Pazar 15.00- 19.00

Uzakdoğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri
Pad thai
Karidesli egg noodle
Yeşil körili tavuk
29 Mayıs Pazar 15.00- 19.00

Deniz ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri
Ahtapot (DEMO)
Düz balıkların ayıklanması (levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (dil balığı)
Istakoz thermidor (DEMO)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura, tatlı chilli sos
05 Haziran Pazar 15.00- 19.00

Taze Makarna Hamuru Hazırlama, Makarna Sosları ve Risotto Yapımı
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettuccine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Yaban mantarlı risotto
12 Haziran Pazar 15.00- 19.00
17 Nisan Pazar 2011 15:00 - 19:00
Ücret:
1500 TL kdv dahil

İtalyan Mutfağı 3
Izgara hellim peynirli bebek roka salatası, kekik ve limon vinaigrette ile
Karides ve bezelyeli risotto, fesleğen ve nane ile
Ispanak ve ricotta ile doldurumuş tavuk göğüsü
Şeftali mousse
18 Nisan Pazartesi 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
120,00 TL kdv dahil

Chivas Viski Eğitimi ve Özel Kokteyl Sırları
Viskinin dünyaca ünlü dehası, Chivas Regal`in başharmancısı ve Chivas 18’in yaratıcısı Colin Scott MSA’da!

Chivas`ın desteğiyle gerçekleşen bu kaçırılmayacak ve eşsiz etkinlikte İskoç viskinin sırlarını keşfedecek, Chivas 12, Chivas 18, Chivas 25, The Glenlivet (malt) viskilerinin özel tadımını yapacak, kokteyl uzmanı Phil Huckle ile ise Chivas Royal, Trilby ve Blood and Sand kokteyllerini hazırlayacaksınız.19 Nisan Salı 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
190 TL. kdv dahil

Küçük Gurme 2 (10-14 yaş)
23 Nisan’da küçük şefler büyük şeflerin yerini alıyor, mutfakta harikalar yaratıyor.

Suda mozerella, siyah zeytin ve domatesli pizza, fesleğenli pesto sos ile
Çikolatalı cevizli kurabiye
Çilekli milkshake

Sadece çocuklarla gerçekleştirilmektedir.
İstasyonlarda ikili gruplar halinde çalışılmaktadır.
23 Nisan Cumartesi 2011 10:00 - 12:00
Ücret:
90,00 TL kdv dahil

İtalyan Mutfağı 4
Balzamikli ve arpacık soğanlı karışık yeşillik salatası
Kurutulmuş domates ve zeytinli linguine
Sicilya usulü kuzu pirzola, taze baharatlar eşliğinde
Greyfurt mousse
25 Nisan Pazartesi 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
120,00 TL kdv dahil

Pastacılık
Mutluluk veren tatlar… Her damak zevkine hitap eden popüler tatlıları keyifle hazırlayıp, afiyetle yiyin.

Muzlu rulo pasta
Elmalı tart tatin
Lemongrass creme brulée
Portakal, tarçın ve çikolatalı kurabiye
27 Nisan Çarşamba 2011 10:00 - 14:00
Ücret:
120,00 TL kdv dahil

Vazgeçemediklerimiz
Klasikleşmiş, yeri doldurulamayan, vazgeçemediğimiz lezzetlerin sırlarını, ipucu ve tekniklerini MSA şeflerinden öğrenebileceğiniz bir ders.
Fransız soğan çorbası, emmantel peynir ile
Porçini mantarlı risotto
Café de Paris soslu bonfile
Creme brulée
30 Nisan Cumartesi 2011 10:00 - 14:00
Ücret: 130,00 TL kdv dahil

"Katılımcı belgesi" alabilmek için lütfen programdan en az 24 saat önce katılımcı isimlerini biletix@msa.tc ye gönderiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT