MSA-Etler 4x4; Satın Alma

Tarihler: 17 Mart 2018 Cumartesi ~ 17 Mart 2018 Cumartesi 17 Mart 2018 10:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 1750.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2018 ~ Mar 17, 2018
Etseverler bu workshop'ta buluşuyor.

Bir ay. Dört hafta. Dört gün. 20 saat. Bu mutfağın eti de kemiği de artık sizin. Dana ve kuzu eti hakkında bilgi sahibi olacağınız “Etler 4x4”te, önce et satın almayı, ardından hazırlık aşamasından saklama yöntemlerine, sunum tekniklerinden hangi etin hangi tariflerde nasıl kullanılabileceğine dair birçok detayı öğreneceksiniz. Slice ve kıyma makinelerini kullanmayı göreceğiniz bu eğitimde, ağır ateşte pişirme, ızgara tava, dry aging, sous vide ve tütsüleme gibi hem geleneksel hem de yenilikçi pişirme tekniklerini de deneyimleyeceksiniz. Yani adından da anlayacağınız gibi, bu 4x4 programda hem kasap hem de şef olacaksınız. “Et yoksa ben de yokum” diyecek kadar iddialı et severleri bekliyoruz.

1. Gün
Kahverengi kemik suyu
Beyaz kemik suyu
Dry aging tekniğiyle dana pirzola hazırlığı
Bonfile temizleme (Demo)
İnce dilimleme tekniğiyle temizlenmiş bonfile ve dana carpaccio; roka ve parmesan ile
Steak tartare; trüf yağlı, maydanozlu, parmesanlı patates kızartması ile

2. Gün
Kemikli kuzu sırtı temizleme ve porsiyonlama
Sous vide tekniğiyle kuzu karski; demiglace sos, baharatlı taze patates ile
Tütsüleme tekniğiyle tane hardal marineli kuzu pirzola; sote mevsim sebzeleri ile
Yahni tekniğiyle sebzeli ve kırmızı şaraplı dana yahni
Bun ekmeğinde ızgara tavada kuzu küşleme; köz biber sos, kırmızı soğan ve chili biber turşusu ile

3. Gün
Dana ve kuzunun farklı kısımlarından değişik yağ oranları ile kıyma çekme (Demo)
Izgara tavada kasap köfte
Fırında mozzarella ve taze fesleğen dolgulu köfte rulo; domates sos ile
Geleneksel bolonez sos; bolonez soslu linguni
Chili con carne; burrito, avokado püresi ve domates salsa ile

4. Gün
Dry aging tekniğiyle dana pirzola; gravy sos, parmesanlı fırın baby patates ile
Fırında ağır ateşte pişirilmiş bütün dana kaburga; firik pilavı ile (Demo)
Sebzeli dana dil haşlama; turşu ve jus sos ile
Deep fry tekniğiyle yaprak ciğer; sumaklı maydanozlu kırmızı soğan salatası, acı yağ, tereyağında kızartılmış kuru biber ile
Dana yanak risotto

17 Mart  Cumartesi 10.00 - 15.00

- Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT