Gençler İçin Profesyonel Mutfağa Hazırlık, geleceğine karar verirken aşçılık mesleğini yakından tanımak isteyen gençlere yönelik hazırlanmış bir programdır.
"Profesyonel Mutfağa Hazırlık" programıyla 15-17 yaş aralığındaki gençler, hem MSA'nın profesyonel şeflerinden mesleği öğrenecek hem de 10 gün boyunca sürecek uygulamalı dersler ve 1 gün restoran deneyimi ile mutfaktaki yeteneklerini keşfedecekler.
• Eğitime katılabilmek için 15-17 yaş grubunda olunması ve eğitim başlangıcında nüfus cüzdanı beyanı zorunludur.
• Eğitim süresince öğrenciler kendi istasyonlarında çalışmaktadır.
• 2 hafta boyunca hafta içi her gün ve mutfak eğitimi sonunda 1 gün restoran deneyimi olmak üzere toplam 11 günlük bir eğitimdir.
• Eğitim boyunca kullanılacak bıçak seti ve 1 adet aşçı ceketi öğrencilere hediye edilmektedir.
• Tüm katılımcılara ders içerikleri ile ilgili bir kitapçık verilmektedir.
• Eğitimlerin sonunda öğrencilere MSA’dan eğitime katılım sertifikası verilecektir.
18 Ağustos–29 Ağustos, 10.00-15.00
1.Gün - Profesyonel Mutfağa Giriş
Mutfaklarda çalışan aşçı pozisyonları ve görevleri
Bıçak seçme ve kullanma teknikleri
Kesme şekilleri ve uygulamaları
Patates risotto
Fırında tavuk
18 Ağustos Pazartesi, 10.00-15.00
2.Gün - Ana ve Türev Soslar Hazırlama ve Kullanma Metotları, Çorbalar
Teorik anlatım ve sonrasında;
Tavuk stock (Demo)
Kahverengi et suyu (Demo)
Domates soslu penne
Bechamel soslu karnabahar
Minestrone çorbası
19 Ağustos Salı, 10.00-15.00
3.Gün - Salata ve Pizza Yapımı
Teorik anlatım ve sonrasında;
Karidesli Sezar salata
Panzanella salatası
Karışık pizza
Köz patlıcan soslu, Türk usulü pizza
20 Ağustos Çarşamba, 10.00-15.00
4.Gün - Pirinçler ve Pişirme Teknikleri
Teorik anlatım ve sonrasında;
Risotto Milanese
Tereyağlı Türk pilavı
Yasemin pilavı
Paella
21 Ağustos Perşembe, 10.00-15.00
5.Gün - Taze Makarna Hamuru ve Sos Hazırlama Teknikleri
Teorik anlatım ve sonrasında;
Taze makarna hamuru hazırlama
Pesto soslu fettucine
Yaban mantar dolgulu ravioli, üç peynirli sos ile
Gnocchi, marinara sos ile
22 Ağustos Cuma, 10.00-15.00
6.Gün - Balıklar ve Temizleme Teknikleri
Teorik anlatım ve sonrasında;
Ahtapot (Demo)
Istakoz thermidor (Demo)
Akdeniz usulü levrek
Fish and chips, tartar sos ile
25 Ağustos Pazartesi, 10.00-15.00
7. Gün - Etler ve Pişirme Teknikleri
Teorik anlatım ve sonrasında;
Roastbeef (Demo)
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos ve sote mantar ile
T-bone steak (Demo)
Karamelize soğanlı ev yapımı hamburger, sarımsaklı mayonez ile
26 Ağustos Salı, 10.00-15.00
8.Gün - Tavuk Porsiyonlama, Temizleme ve Pişirme Teknikleri
Teorik anlatım ve sonrasında;
Bütün tavuğun parçalanıp porsiyonlanması
Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos ile
Röşti Patates
Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos ile
Gremolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
27 Ağustos Çarşamba, 10.00-15.00
9.Gün – Ekmek Çeşitleri
Teorik anlatım ve sonrasında;
Focaccia ekmeği
Ciabatta ekmeği
Otlu baharatlı patatesli ekmek
Paskalya Çöreği
28 Ağustos Perşembe, 10.00-15.00
10.Gün - Temel Pastacılık
Teorik anlatım ve sonrasında;
Panna cotta
Çikolatalı cupcake, krem peynirli frosting ile
Şekerpare
Muzlu rulo pasta (Demo)
Çikolata parçalı ve Hindistan cevizli kurabiye
29 Ağustos Cuma, 10.00-15.00
11.Gün – Uygulamalı Restoran Deneyimi
Ailelerle öğle yemeği ve sertifika dağıtılması
6 Eylül Cumartesi, 10.00-15.00
- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce ad-soyad bilgilerinizi biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.
- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.