MSA Haziran Ayı Amatör Kurs Programı (4-7 Haziran)

Tarihler: 04 Haziran 2011 Cumartesi ~ 07 Haziran 2011 Salı

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi

Nereden Alınır: www.msa.tc

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa Maslak İstanbul Maslak İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2011 ~ Haz 7, 2011

İtalyan Mutfağı 1
Kıpkırmızı domateslerden, taze fesleğene, mis kokan Ege limonlarından sezonun ilk çileklerine kadar tüm taze ve hayat dolu lezzetlerin birleştiği, yazın tüm renklerini yansıtan bu İtalyan mutfağını kaçırmayın!

Roka ve Akdeniz yeşillikleri salatası, ceviz ve gorgonzola sos ile
El yapımı fettuccine, taze fesleğen sos ile
Domatesli ve sarımsaklı süt dana bonfile
Limonlu tart, çilekli dondurma ile
4 Haziran Cumartesi 2011 10:00 - 13:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

Küçük Gurme 1 (5-9 yaş)
Mutfağın küçük dostları, minik elleriyle kocaman lezzetler yaratıyor!

Mini köfteli sandviçler
Ballı patates salatası
Çikolatalı muffin

Kapasitemiz 14 çocuk ile sınırlıdır. Çocuklar ebeveynlerinden biriyle katılabilirler.
4 Haziran Cumartesi 2011 16:00 - 18:00
Ücret:
90 TL. kdv dahil

Mutfakta 8 Hafta
Kendi evinin executive chef’i olmak isteyenler için tüm mutfak tekniklerini profesyonel şeflerden öğreneceğiniz kapsamlı bir mutfak eğitimi…

Mutfağın temeli olan Bıçak Kullanma Tekniklerinden Sos ve Çorba yapımına, Et Pişirme Tekniklerinden Deniz Ürünlerine ve Wok Yemek Tekniklerine kadar mutfağın inceliklerini 8 hafta boyunca her Pazar günü keşfedeceksiniz. Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonellerin teknikleriyle gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfine varacaksınız.

İstasyonlarda tek kişi olarak çalışılacaktır.06 Haziran - 25 Temmuz Pazartesi 19.00 - 23.00 / 1.500 TL

Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-up ve Hazırlıkları, Şefin İhtiyaç Listesi
Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti Victorinox’ dan hediye.
06 Haziran Pazartesi 19.00 - 23.00

Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları
Tavuk suyu (DEMO)
Demi glace sos (DEMO)
Hollandez sos
Velute sos
Fransız soğan çorbası
Minestrone çorbası
13 Haziran Pazartesi 19.00 - 23.00

Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)
T-Bone steak (DEMO)
Roast beef (DEMO)
Steak tartare
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
20 Haziran Pazartesi 19.00 - 23.00

Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri
Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
Fırında doldurulmuş bütün hindi
Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
Röşti patates
27 Haziran Pazartesi 19.00 - 23.00

Party Foods ve Tapas Çeşitleri
Rokfor peynirli kanepeler
Tavuklu quesadilla, avokado dip, ananas salsa ile
Beef chatuchak satay, lime ponzu dip sos ile
Taze somon lokmaları, kapari ve fındık parçaları ile
04 Temmuz Pazartesi 19.00 - 23.00

Uzakdoğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri
Pad thai
Karidesli egg noodle
Yeşil körili tavuk
Sıcak soba noodle salata
11 Temmuz Pazartesi 19.00 - 23.00

Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri
Ahtapot (DEMO)
Düz balıkların ayıklanması (levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (dil balığı)
Istakoz thermidor (DEMO)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura, tatlı chilli sos
18 Temmuz Pazartesi 19.00- 23.00

Taze Makarna Hamuru Hazırlama, Makarna Sosları ve Risotto Yapımı
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettuccine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Yaban mantarlı risotto
25 Temmuz Pazartesi 19.00 - 23.00
6 Haziran Pazartesi 2011 19:00 - 23:00
Ücret:
1500 TL. kdv dahil

Dondurmalı Lezzetler
Bu ay başrolde dondurma var!

İlk defa gerçekleşecek olan Mövenpick® Dondurma Günleri kapsamında; MSA`da Mövenpick® dondurmalarının başlangıç ve ana yemek gibi geleneksel kullanım alanlarının dışında nasıl kullanıldığına şahit olurken, Türk ve dünya mutfağından farklı lezzetlerle olan entegrasyonunu deneyimleme şansına sahip olacaksınız.

Portakallı Kereviz ile Mövenpick® Passion Fruit & Mango Sorbe
Kuru Erik Soslu Bonfile ile Mövenpick® Cognac Vsop Dondurma
Sıcak Damla Sakızı Keki ile Mövenpick® Ahududu ve Çilek Sorbe
Leaves & Peels (Alkolsüz Kokteyl)
7 Haziran Salı 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT