MSA - Mutfakta 8 Hafta

Tarihler: 08 Nisan 2018 Pazar ~ 08 Nisan 2018 Pazar 08 Nisan 2018 10:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 1950.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 8, 2018 ~ Nis 8, 2018
Mutfakta 8 Hafta, Mutfak Sanatları Akademisi'nde meraklılarını bekliyor.

Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz. “Mutfakta 8 Hafta”da temel mutfak tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, kendinizi bu teknikleri çeşitli yemekler üzerinde uygularken bulacaksınız. Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz.

1.Hafta - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
Bıçak seçme
Kesim ve kullanma teknikleri
Mutfak set-up ve hazırlıkları
Minestrone çorbası
Patates risotto
Fırında tavuk

2. Hafta - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodları
Tavuk suyu (Demo)
Kahverengi et suyu (Demo)
Mayonez (Demo)
Beşamel sos
Veloute sos (Demo)
Fransız soğan çorbası
Rosto domates çorbası

3. Hafta - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
T-Bone steak (Demo)
Roast beef (Demo)
Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
Kuzu karski; patates püresi, demi glace sos, sote mantar ile

4. Hafta -Tüm detaylarıyla tavuk pişirme yöntemleri
Çıtır tavuk kanatları; ev yapımı acılı barbekü sos ile
Germolata marineli tavuk but; chili garlic sos ile
Parmesan kaplı tavuk göğüs; beurre blanc sos ile
Röşti patates

5. Hafta - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktaları
Özbek pilavı
Yaban mantarlı risotto
Firik pilavı
Kurutulmuş meyveli basmati pilavı

6. Hafta - Uzak Doğu wok yemekleri, pad thai ve noodle pişirme teknikleri
Pad thai
Dana etli Singapur noodle
Yeşil körili tavuk; yasemin pilavı ile
Sıcak udon noodle salata

7. Hafta - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri
Ahtapot (Demo)
Düz balıkların ayıklanması (Levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)
Istakoz thermidor (Demo)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura; tatlı chili sos ile

8. Hafta - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna sosları
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettucine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Bolognese soslu lazanya

5 NİSAN - 24 MAYIS Perşembe
10.00-14.00

8 NİSAN - 27 MAYIS Pazar
10.00-14.00

- Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT