MSA - Mutfakta 8 Hafta

Tarihler: 13 Mayıs 2017 Cumartesi ~ 13 Mayıs 2017 Cumartesi 13 Mayıs 2017 16:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 1850.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2017 ~ May 13, 2017
Mutfakta 8 hafta workshop'una davetlisiniz!

Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemeklerine kadar mutfağın tüm inceliklerini 8 hafta boyunca haftanın bir günü olmak üzere, tüm mutfak tekniklerini keşfedeceksiniz.

13 Mayıs - 8 Temmuz Cumartesi, 16.00-20.00

Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemeklerine, mutfağın tüm inceliklerini 8 hafta boyunca haftanın bir günü olmak üzere keşfedeceksiniz. 

Temel mutfak tekniklerini profesyonel şekilde öğrenip, bu tekniklerle bir çok çeşitten oluşan yemekler yapmak ve mutfak konusunda pratiğini geliştirerek kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler katılabilir. 

Program detayları;
• Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
• Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
• Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitabı verilecektir.
• Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.

*Program 8 hafta sürmektedir.
*Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur. 

** 24 Haziran Cumartesi ders yapılmayacaktır.

1. Hafta - Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve Hazırlıkları

Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti hediye.

13 Mayıs Cumartesi, 16.00-20.00

2. Hafta -  Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları

Tavuk suyu (DEMO)
Kahverengi et suyu (DEMO)
Mayonez (DEMO)
Bechamel sos
Veloute sos (DEMO)
Fransız soğan çorbası
Rosto Domates Çorbası

20 Mayıs Cumartesi, 16.00-20.00

3. Hafta- Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)
T-Bone steak (DEMO)
Roastbeef (DEMO)
Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar

27 Mayıs Cumartesi, 16.00-20.00

4. Hafta - Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri

Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
Germolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
Röşti patates

4 Haziran Cumartesi, 16.00-20.00

5. Hafta - Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

Özbek pilavı
Yaban mantarlı risotto
Firik pilavı
Kurutulmuş meyveli basmati pilavı

10 Haziran Cumartesi, 16.00-20.00

6. Hafta -Uzak Doğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri

Pad thai
Dana Etli Singapur Noodle
Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ile
Sıcak udon noodle salata

17 Haziran Cumartesi, 16.00-20.00

7. Hafta -Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

Ahtapot (DEMO)
Düz balıkların ayıklanması (Levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)
Istakoz thermidor (DEMO)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura, tatlı chili sos

1 Temmuz Cumartesi, 16.00-20.00

8. Hafta- Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları

Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettucine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Bolognese soslu lazanya

8 Temmuz Cumartesi, 16.00-20.00

- Biletler tek kişiliktir.- 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır. 18 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

MSA - Mutfakta 8 Hafta

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT