MSA - Tekne Personeli İçin Aşçılık Eğitimi

Tarihler: 28 Nisan 2015 Salı ~ 28 Nisan 2015 Salı 09:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi

Ücret: 2500.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 28, 2015 ~ Nis 28, 2015

En iyi restoranların menülerinden alışkın olduğunuz lezzetler artık teknenize geliyor. İster açık denizde yol alın, ister marina keyfi yapın, siz ve misafirleriniz için özenle hazırlanan yemeklerin tadını şimdi kendi teknenizde çıkarın. 

MSA'nın "Tekne Personeli için Aşçılık Eğitimi" ile tekne mutfağında çalışanlar farklı pişirme, saklama ve muhafaza tekniklerini öğrenecek. 70'e yakın reçetenin birebir pratik uygulamaları ve demo anlatımlarıyla kendi reçetelerini geliştirirken, zengin açık büfe ve sofralar hazırlayacaklar. 

Kimler katılabilir?
- Yat ve tekne mutfağında uzmanlaşmak, kendini geliştirmek isteyen mutfak personelleri
- Yelkenli, yat ve guletlerde çalışan aşçılar
- Aşçılık bölümü mezunları 

Program detayları:
Tüm katılımcılara reçeteleri içeren eğitim kitabı verilecektir. 
Eğitimin sonunda MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecektir. 

*Program 3 hafta, haftada 2 gün olmak üzere toplamda 48 saattir. 
**Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur. 

28 Nisan Salı- 14 Mayıs Perşembe, 09.00-17.00

1.Gün: Garde Manger

Otel ve restoran mutfaklarında bile yapılmayan ve hazır alınan gravlax'ın yapımı öğretiliyor. Klasik favadan Ayvalık tarzı fava ve zeytinyağlı enginardan confit yapımı ile sağlıklı beslenme seçenekleri olan salatalardan, alternatif protein kaynağı kinoa'ya kadar birçok lezzetin bulunduğu reçeteler uygulanıyor.

Garde Manger:
Enginar confit
Kekikli ve dereotlu Ayvalık favası
Keçi peynir dolgulu tempura kabak çiçeği, ponzu dip sos ile
Somon gravlax (Demo)
Levrek ceviche
Zeytinyağlı armut dolması (Demo)
Orkinos tartar (Demo)
Gorgonzola peynirli, yedi otlu yeşil salata
Keçi peynirli nohut salata
Cevizli pancar salata
Kinoa salatası
Samosa (Demo)
Kolay pizza (Demo)

28 Nisan Salı, 09.00-17.00

2. Gün: Ekmekler

Bu bölümdeki uygulamalar sayesinde katılımcılar, denizde yol alırken eldeki ana malzemelerle kendi ekmeklerini yapabilmeyi öğreniyor.

Sebzeli madalyon börek
Patlıcanlı poğaça (Demo)
Brioche (Demo)
Roll ekmekler
Şaraplı ekmek
Grissini (Demo)
Focaccia

30 Nisan Perşembe, 09.00-17.00

3. Gün: Deniz Ürünleri

Deniz ürünlerinin porsiyonlanması, marinasyon teknikleri, saklanması konularını kapsıyor. 

Rakılı fener kavurma
Uskumru dolması (Demo)
Thai usulü çipura balığı
Dil balığı meunière
Levrek sebze tian
Istakozlu yaz rulosu (Demo)
Moules marinières

Makarna ve Pirinçler

Hangi reçetede hangi pirincin kullanılması gerektiğinden, pirinçlerin farklı nişasta oranlarına kadar birçok bilgi programın bu bölümünde anlatılıyor. Katılımcılar, tüm makarna soslarını hazırlarken gerekecek püf noktalarla, hangi sosun hangi makarnaya yakıştığını öğreniyor.  

Paella
Yaban mantarlı risotto
Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ile
Makarna sosları: Pesto sos
Somon ve ceviz sos
Köz patlıcanlı sos
Kurutulmuş domates sos
Kremalı lime sos
Ragu sos (Demo)

5 Mayıs Salı, 09.00-17.00

4. Gün: Etler ve Pişirme Teknikleri
Eğitimin dördüncü günü, etlerin porsiyonlanması, marinasyon teknikleri, saklanması konularını kapsıyor. 

Beef chatuchak
Thai usulü bonfile şiş, erik sos ile
Café de Paris soslu antrikot
T-Bone steak, 3 ayrı sos ile (Demo)
Beef Wellington (Demo)

Tapas ve Finger Food
Katılımcılar ayrıca akşam yemeği öncesinde, içki yanında sunulabilecek lezzetli atıştırmalıklar hazırlıyor. Tapas'ın olmazsa olmazları ve en şık sunumlar için püf noktalarını profesyonellerden öğreniyor.

Moğol usulü kuzu satay, tatlı soya sos ile (Demo)
Beef tataki
Kuzu şiş, tatlı ekşi sos ile
Yeşil otlu köfteler
Biralı kalamar, tarator sos ile (Demo)
Acılı ve susamlı piliç parçaları
Şişte sarımsak ve kimyonlu jumbo karides
Limonlu enginar üzerinde baharatlı deniztarağı (Demo)

7 Mayıs Perşembe, 09.00-17.00

5. Gün: Çay Saati ve Tatlılar

Eğitmen şefler bu haftanın son gününde, temel bir ürünün farklı reçetelerle nasıl çeşitlendirilebileceğini katılımcılara sunuyor. Katılımcılar, yaza özel birçok ürünü de kapsayan bu derste, pastacılık ürünlerini kusursuz bir şekilde yapmayı öğreniyor.

Çikolatalı fıstıklı kurabiye
Şeftalili beyaz çikolatalı kek
Taze incirli tart
Çilekli kup
Limonlu soğuk sufle (Demo)
Çikolatalı mus
Bavaruaz (Demo)
Meyve salatalı manolya puding

12 Mayıs Salı, 09.00-17.00

6. Gün: Kahvaltı

Katılımcılar çeşitli lezzetlerle kahvaltı büfesi hazırlığından, serpme kahvaltının inceliklerine ve sunumlarına kadar kahvaltının olmazsa olmazlarına hâkim oluyor. Farklı reçel yapımı öğretiliyor, muhafaza koşullarıyla ilgili detaylı bilgi veriliyor. 

Pancake
Krep
Bazlama tost
Çilek Reçeli
Poğaça çeşitleri

Eggs Benedict (DEMO)
Yumurta çeşitleri; Menemen
Omlet (Fransız usulü)
Frenk soğan ve mozzarella peynirli omlet (Amerikan usulü)
Scrambled Eggs, sote mantar ile
Hard boiled eggs (Demo)
Devil Eggs

14 Mayıs Perşembe, 09.00-17.00

- Nakit satışlar için çağrı merkezine bilgi vermeniz gerekmektedir.
- 17 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 17 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce ad-soyad bilgilerinizi biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.
- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

MSA - Tekne Personeli İçin Aşçılık Eğitimi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT