ParadoksFilm Senaryo Atölyesi

Tarihler: 17 Eylül 2011 Cumartesi ~ 17 Ocak 2012 Salı 17:00 - 21:00

Yer: Fotofilm Sanat Merkezi

Ücret: 300 TL

Nereden Alınır: Fotofilm Sanat Merkezi

Adres: Sıraselviler Caddesi, Billurcu Sokak No.5 Kat.2 / Taksim, Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 589 18 37

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 17, 2011 ~ Oca 17, 2012

Eğitmen: Metin Gönen
Süre: 4 Ay

Metin Gönen`in hazırlayıp yürüttüğü ParadoksFilm Senaryo Atölyesi, görsel-pratik özgün tasarımıyla yoğun ve nitelikli bir temel dramatürji eğitimi programı sunuyor.

Atölye, sinema dilini ve dramaturji tekniklerini öğrenerek fikirlerine dramatik (eylemsel) bir yapı, düşüncelerine görsel-işitsel sinematografik bir anlatım kazandırmak isteyen herkese açık olarak düzenlenen 4 aylık zengin bir programdan oluşuyor.

Atölye, özelde sinema-tv, iletişim, edebiyat bölümü örgencilerine ve genelde tüm senaryo ve drama yazarına, dramaturji ve mizansen tekniklerini öğrenmek isteyen tüm sinemacılara yönelik eğitim programıyla ülkemizin sinema ve televizyon sektörüne Avrupa standartlarında profesyonel senaryo-drama yazarları kazandırmayı amaçlıyor.

Atölye çalışmaları, en iyi senaryo ödülü almış örnek filmlerin nasıl yazıldığının ve dramatik yapılarının nasıl kurulduğunun kavranması amacıyla doğrudan eserlerin maddi özgünlüğü üzerinden yapılıyor. Bu çerçevede senaryo-dramaturji-mizansen teknikleri ve sinematografik mekanizmaların sinema tarihinin önemli örnek filmleri üzerinden pratik olarak görülüp, öğrenilmesiyle başlayan atölye; aynı zamanda, “fikirden filme” doğru senaryo yazımı çalışmasıyla tamamlanacak şekilde iki yönlü bir sentezle bütünlüklü bir somut-pratik temel senaryo eğitimi olarak gerçekleştiriliyor.

Atölyede bir yandan bir senaryoyu oluşturan temel dramatik operasyonlar, filmler üzerinden görsel ve somut bir biçimde tanıtılıyor. Diğer yandan, Yunan Tragedyalarından, Sofokles’’in Kral Oidipus’undan La Fontain’in masallarına, Pixar’ın animasyonlarına; Fritz Lang’dan, John Ford’dan Jean Luc-Godard’ın filmlerine dünyadaki klasik/modern dramaturji ve kurgulama teknikleri somut mekanizmalarıyla gösteriliyor.

Bir yandan, evrensel öyküleme teknikleriyle senaryo yazarı ve sinemacı olarak sinema ve televizyon sektöründe çalışmayı düşünen katılımcıların Avrupa standartlarında bir sinematografik anlatım, dramaturji ve mizansen eğitimiyle donanması sağlanıyor. Diğer yandan, bu uygulamalı temel eğitimle birlikte, bir “profesyonel” senaryo ekibi ruhuyla kişisel ve kolektif olarak senaryo yazım pratiği gerçekleştiriliyor.

Ve tabii ki, bu atölyede asıl amaç olan, PradoksFilm’in profesyonel senaryo ekipleri olarak birlikte ileriye dönük çalışabilmenin temellerini atılıyor…

Başlangıç Tarihi: 17 Eylül 2011
Kontenjan Sınırlıdır.

Seminer sonunda; katılımcılara Katılım Belgesi`nin verildiği bir tören düzenlenmektedir.

Kayıt için telefon veya email ile başvurabilirsiniz.

Atölyemizin aylık ücreti 300 TL. Atölyenin başlama tarihinden önce Kayıt yaptırıp ilk ay ödemesinin yapılması gerekmektedir. Atölye başladıktan sonra yapılan iptallerde geri ödeme yapılmamaktadır.

Seminer sonunda; katılımcılara Katılım Belgesi`nin verildiği bir tören düzenlenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT