Pera Eğitim’de Yetişkinlere ve Gençlere Yönelik Atölyeler

Pera Eğitim’de Yetişkinlere ve Gençlere Yönelik Atölyeler

Tarihler: 02 Aralık 2016 Cuma ~ 02 Aralık 2016 Cuma Saat 19:30-21:30

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 2, 2016 ~ Ara 2, 2016

Pera Eğitim, “Félix Ziem: Işık Denizinde Bir Gezgin” ile “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” sergileri kapsamında gençlere ve yetişkinlere yönelik özel atölyeler düzenliyor. Farklı yaş gruplarına hitap eden atölyeler, yorum ve yaratıcılığa dayanırken, izleyiciyle eserler arasındaki iletişimi etkin kılıyor.  

Pera+, Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında yetişkinlere yönelik üç farklı atölye düzenliyor. Müzik terapisti eşliğinde gerçekleşen “Balkanlar ve Türk Ritimleri” atölyesinde katılımcılar, Balkan ve Türk ritimlerini, bedenlerini, seslerini ve farklı müzik aletlerini kullanarak deneyimliyor. 2 Aralık Cuma günü 19.30- 21.30 saatleri arasında gerçekleşen atölye bir sergi turu ile başlıyor.

Pera+ programı kapsamında düzenlenen ikinci atölye “İplik İplik Defter”, Félix Ziem, Işık Denizinde bir Gezgin sergisinden ilham alıyor. Katılımcılar, Ziem’in eserlerinde öne çıkan günbatımı, balıkçılar, insanlar, yelkenliler ve dar sokaklar gibi figürlerden hareketle kendi güncelerini tasarlıyor. Atölye, 9 Aralık Cuma günü 19.30- 21.30 saatleri arasında gerçekleşiyor. 18 yaş ve üzeri katılımcılar için düzenlenen “Herkes için Felsefe” atölyesinde ise 21. yüzyılın en etkili filozoflarından Slavoj Žižek'in Paralaks kitabı ve felsefesinden yola çıkarak özne olarak başkalaşım, farklı perspektiflere sahip olmanın ihtimalleri, bakış açısı değiştirmenin mümkün olup olmadığından yola çıkan bir felsefe tartışması gerçekleştiriliyor. Atölye, 16 Aralık Cuma günü 19.30- 21.30 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Pera Eğitim’in 60+ programı ise yetişkinleri "Bir Avuç Alkış" atölyesine davet ediyor. Katılımcılar, Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında, Goran Djordjevic’in PM-12 Kopya adlı eserinden hareketle kopyalama üzerinde farklı bir deneyim yaşıyor. Orijinal eseri, biçimsel özellikleriyle geometrik yansımalarla yeniden yaratıyor, orijinal eserle kopya arasındaki ilişkinin yeniden anlamlandırılması üzerine farklı bir bakış açısı geliştiriyorlar. 60+ atölyeleri sergi boyunca her Perşembe ve Cuma, 14:00-15:30 saatleri arasında düzenleniyor.

Pera Genç, 13-17 yaş grupları için mimarlıkla ilgili bir atölye düzenliyor. Gençler, “Sokak Sahnesi” adlı atölyede, sanatçı Jasmina Cibic’in eserlerinden ilham alarak şeffaf kağıtlara sokak manzaraları çizerek bunları İstanbul ve Balkanlar’ı temsil eden iki farklı yüzey şeklinde konumlandırıyor. 3 Aralık Cumartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşen atölye sonunda ilginç bir gölge üreticisi halini alan portatif bir sahne dekoru oluşturuluyor.

Pera Engelsiz Yeni Sergilerden İlham Alıyor

Pera Eğitim, ayrıca Pera Engelsiz programıyla zihinsel engellilere yönelik de üç farklı atölye sunuyor. "Rengarenk İplerin Oyunu" atölyesinde katılımcılar, değişik renklerden oluşan ip yumakları ve mukavva levhadan kendi tuvallerini yapıyor, ardından üzerine sergideki eserlerin küçük boyutlarda kopyalarını yerleştirerek atölyeyi tamamlıyor. Pera Engelsiz programının ikinci atölyesi "Manzaramın İçindeki Ağaç"a katılanlar, Fransız sanatçı Félix Ziem’in eserlerinden hareketle suluboyalarla hayallerindeki renkli ağaçları boyuyor. Atölyede ıslak özel kağıtlar üzerine tuz dökerek oluşan farklı reaksiyonları gözlemleme şansları edinen katılımcılar, atölye sonunda ürettikleri eserleri yanlarında götürüyor. "Kilden Kayıklar" atölyesinde ise katılımcılar Haliç’te süzülen yelkenli ya da kayıkları kil ile üç boyutlu bir çalışma olarak tasarlıyor. Pera Engelsiz atölyeleri, sergi süresince Salı günleri 10:30 - 12:00 ve 12:30 - 14:00 saatleri arasında, Çarşamba günleri 10:30 - 12:00 ve 12:30 - 14:00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT