Profesyonel Şefliğe İlk Adım 4/4'lü

Tarihler: 07 Mart 2016 Pazartesi ~ 07 Mart 2016 Pazartesi 07 Mart 2016 19:00

Yer: Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi

Ücret: - 1300.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Avni Dilligil Sok. No:12 Mecidiyeköy Şişli İstanbul

Telefon: 0212 211 87 52 - 0530 968 55 58

Web: http://www.usla.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2016 ~ Mar 7, 2016
Yemek tutkunlarına ve profesyonel olarak mutfağa ilk adımını atmak isteyenlere yönelik hazırlanmış yarı profesyonel aşçılık eğitimini alabilir, hem aşçılık hem de pasta ve ekmekçilik alanında teknik ve uygulama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Konusunda uzman profesyonel eğitmen şefler tarafından hazırlanan program kapsamında temel kesim teknikleri, pişirme teknikleri, kümes hayvanları, dana, kuzu, balık ve deniz ürünleri, baklagiller ve tahıllar, temel ekmekçilik ve temel pastacılık yer almaktadır.

Program 2 Mart 2016 itibariyle 4 hafta boyunca her Pazartesi ve Çarşamba günü saat 19:00 -23:00 arasında profesyonel mutfakta gerçekleşecektir. Katılımcı sayısı minimum 5 maksimum 15 kişi olup, her katılımcı kendi istasyonunda tek kişi olarak çalışacaktır. Katılımcılara USLA aşçı ceketi,  önlüğü ve ders kitapçığı verilecektir. Tüm katılımcılar, program sonunda USLA katılım sertifikası alacaktır.

1.HAFTA 1.Gün/ 2 MART 2016 ÇARŞAMBA        

Temel Kesim Teknikleri: Brunoise - Julienne - Chiffonade
Pişirme Teknikleri: Kuru Pişirme - Sote/Stir-fry - Izgara/Broil-Fırın/Roasting – Kızartma - Islak Pişirme – Haşlama – Tıkırdatma – Poşeleme - Buharda Pişirme - Kombinasyon Pişirme – Yahni - Braising

1.HAFTA 2.Gün/ 7 MART 2016 PAZARTESİ

Kümes Hayvanları: Tavuk açma teknikleri -Tavuk suyu -Tavuk pişirme teknikleri
Reçete: Bıldırcın Confit (Quail Confit With Cured Lemon),  Potakallı Ördek Göğsü (Duck Breast a l’Orange)

2.HAFTA 3.Gün/ 9 MART 2016 ÇARŞAMBA

Dana : Bonfile açma ve pişirme - Mühürleme ve Basting -Kaburga – Braising – Antrkot
Reçete: Paris usülu Antikot (L’entrecote de Paris), Tane Karabiber Soslu Bonfile (Pepper Steak), Fırında Dana Kaburga Yahni (Braised Beef Short Rib)

2.HAFTA 4.Gün/ 14 MART 2016 PAZARTESİ                                                                                                                          

Kuzu: Kuzu but açma ve pişirme - Kuzu pirzola
Reçete: Bearnaise Soslu Dana Croute (Roux Beef en Croute with Sauce Bearnaise), Akdeniz usülu Barbekü Kuzu Pirzola (Mediterranean BBQ Lamb Chops)

3.HAFTA 5.Gün/ 16 MART 2016 ÇARŞAMBA

Balık ve Deniz Ürünleri : Balık Çorbası – Levrek Fileto – Karides temizleme - Karides sote
Reçete: Tereyağlı Limon Sosunda Levrek (Seabass with a Lemon Butter Sauce), Tereyağlı Sote Karides (Gambas al Ajillo)

3.HAFTA 6.Gün/ 21 MART 2016 PAZARTESİ

Baklagil ve Tahıl: Taze makarna - Risotto-Börülce piyazı
Reçete: Ispanak ve Ricotta Peynirli Ravipli (Ravioli di Ricotta e Spinaci al Burro e Salvia), Deniz Mahsüllü Risotto ( Risotto ai Frutti d Mare)

4.HAFTA 7.Gün/ 23 MART 2016 ÇARŞAMBA

Ekmekler: Foccacia – Hamburger Ekmeği - Ekşi Mayalı Ekmek

4.HAFTA 8.Gün/ 28 MART 2016 PAZARTESİ

Tatlılar: Limonlu tart – Profiteroles - Çikolatalı fondant

- Yemek workshopları pratik kullanımlı 20 kişinin aynı anda eğitim alabileceği tam donanımlı workshop mutfağında gerçekleşmektedir.- Talepleriniz doğrultusunda birbirinden farklı dünya mutfaklarından yemekler, tatlılar ve fırın ürünleri menüye göre içecek ikramlarıyla sunulmaktadır.- Workshoplar esnasında kullandığınız önlükler sizlere hediyemiz olup, hazırlamış olduğunuz ürünleri paketleyip evde sevdiklerinize tattırabilirsiniz.- Çocuk misafirlerimize yönelik workshoplarımız 4-12 yaş arasındadır ve yanlarında refakat edecek bir yetişkin olması gerekmektedir.- Kahve eğitimlerimiz MOC (Ministry Of Coffee) tarafından USLA içerisinde özel olarak yapılan barista sınıfında verilmektedir.- Tüm workshoplarımızda USLA workshop katılım sertifikası verilmektedir.

Profesyonel Şefliğe İlk Adım 4/4'lü

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT