Sakıp Sabancı Müzesi´nde Çocuklar İçin ´İstanbul Okulu´

Tarihler: 16 Ağustos 2010 Pazartesi ~ 30 Eylül 2010 Perşembe

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Emirgan İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 16, 2010 ~ Eyl 30, 2010

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM), çocuklara yönelik ücretsiz İstanbul Okulu başlıyor. “Efsane İstanbul: Bizantion’dan İstanbul’a - Bir Başkentin 8000 Yılı” sergisi kapsamında düzenlenen İstanbul Okulu’nda, çocuklara içinde yaşadıkları şehrin tarihi tanıtılarak, koruma bilinci geliştirmelerine katkıda bulunmak amaçlanıyor. Söz Danışmanlık tarafından projelendirilen İstanbul Okulu, Ağustos ve Eylül ayları boyunca Pazartesi hariç her gün, 10:30-13:30 ve 14:30-17:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Çocuklar, eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmalarıyla, İstanbul’un 8000 yıllık tarihini tanıyacak.

İstanbul Okulu’nda, tarihöncesinden Osmanlı’ya kadar her dönemin İstanbul’u, üç boyutlu çalışmalar ve bezeme etkinlikleriyle, çocuklar tarafından yeniden yaratılacak. Bizans’ın mozaiklerle kaplı kiliseleri, Osmanlı’nın çini bezeli camileri çocukların elinde hayat bulurken, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin haritalarını çocuklar üç boyutlu hale getirecek. Atölye çalışmalarında, sadece İstanbul değil, tarih boyunca İstanbul’da yaşayanlar da kostümleriyle birlikte canlandırılacak.

1996 - 2005 yılları arasında doğan çocukların katılabileceği İstanbul Okulu’na kayıt yaptırmak isteyenler, 0535 629 91 01 numaralı telefondan ve info@sozdanismanlik.com adresinden başvuruda bulunabilirler.

Atölyeler:
İstanbul Albümü (Her Salı)
İstanbul’da Kişiler ve Kostümler (Her Çarşamba)
İstanbul’un Toprağındaki Efsaneler (Her Perşembe)
İstanbul’un Denizindeki Efsaneler (Her Cuma)
İstanbul’un Gökyüzündeki Efsaneler (Her Cumartesi)
İstanbul’un Tılsımları (Her Pazar)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT