Sanat İçinde Oyun, Oyun İçinde Sanat

Tarihler: 05 Ocak 2009 Pazartesi ~ 09 Ocak 2009 Cuma Çeşitli saatler

Yer: İstanbul Modern Sanat Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: İstanbul Modern Sanat Müzesi

Adres: Meclis-i Mebusan Caddesi Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 5, 2009 ~ Oca 9, 2009
SANAT İÇİNDE OYUN, OYUN İÇİNDE SANAT

İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Birimi’nin, “Suyun Bir Arada Tuttuğu” sergisine paralel olarak Eğitim Sponsoru Garanti Bankası’nın katkılarıyla hazırladığı “Sanat İçinde Oyun, Oyun İçinde Sanat” başlıklı, çocuklara özel eğitim programı, performans sanatına ve enstalasyona odaklanıyor. “Sanat İçinde Oyun, Oyun İçinde Sanat” programında çocuklar, bedenlerinden, çevrelerinden ve etkilendikleri olaylardan yola çıkarak hareketli resimler, portre fotoğrafları, fotoromanlar ve sıradışı mekânlar yaratıyor.

“Suyun Bir Arada Tuttuğu” sergisinde yer alan yapıtlardan esinlenerek tasarlanan “Sanat İçinde Oyun, Oyun İçinde Sanat”, sergi gezisi ile başlayıp, yapıtlardaki ifadelerin yorumlanmasını ve kullanılan malzemelerin denenmesini amaçlayan, “beden” ve “mekân” kavramlarından yola çıkan uygulamaları içeriyor.

4-5, 6-7, 8-10, 11-13 olmak üzere dört ayrı yaş grubuna yönelik “Sanat İçinde Oyun, Oyun İçinde Sanat”, farklı yaş gruplarına yönelik uygulanan Atölye Çalışmaları, Ailece Sanat ve Sanatçıyla Buluşma başlıklı etkinlik dizisini içeriyor.

SANATÇIYLA BULUŞMA
Çocuklar, sanatçılar Balkan Naci İslimyeli, Mustafa Horasan ve Zeynep Günsür ile buluştukları etkinliklerde, “beden” ve “mekân” kavramları üzerinde yoğunlaşarak paylaşımcı bir yaratım sürecini deneyliyor.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Atölye Çalışmaları’na, 22 Aralık 2008 – 11 Ocak 2009 tarihleri arasında, Pazartesi günleri hariç, hafta içi her gün okul grupları, Cumartesi günleri ise farklı yaş gruplarından çocuklar katılabiliyor.
Atölye Çalışmaları’nda 4-5 ve 6-7 yaş grupları için Birleşen Şekiller, Bedenim ve Ben, Hareketli Resimler başlıklı, 90 dakika süreli, üç farklı atölye çalışması düzenleniyor.
Birleşen Şekiller başlıklı etkinlikte çocuklar, farklı geometrik şekillerde parçaları ve elastik malzemeleri birleştirerek içinde bulundukları mekâna yeni anlamlar, işlevler kazandırıp, oyun alanları yaratılıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT