Sancaktar Cami

Tarihler: 15 Ekim 2017 Pazar ~ 15 Ekim 2017 Pazar 15 Ekim 2017 08:00

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 272.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2017 ~ Eki 15, 2017
Antonina Turizm, Sancaktar Cami'ye tur düzenliyor, siz de yerinizi alın.

"Sancaktar Camii, Emre Arolat’ın projesiyle dünya çapında 2 ödül aldı. Proje bazında Barselona’da ve bitmiş mimari projenin eseri olarak da Singapur da birincilik ödülü alan bir eseri tanımaya; tanıdıkça böyle bir esere sahip olmanın gururunu yaşamaya davet ediyoruz.

Farklılığı ile modern camii mimarisinde yepyeni bir dönemi başlatan Sancaktar Camii’ni yakından görecek, Türkiye’de ve dünyadaki camilerin yüzyıllar içindeki değişimini, alışıla gelmiş Osmanlı ve Selçuklu tarzı kubbeli minareli camilerden, modern ibadethanelere uzanan farklı örnekleri dinleyeceğiz.

Hz Muhammed’e ilk vahiyin geldiği Hira mağarasından esinlenerek inşa edilen, sadeliği ile İslamiyet’in mütevaziliğine müthiş bir örnek olan Sancaktar Camii’ni ziyareti öncesinde İslamiyet’in ilk gününden itibaren camilerin ve gelişim süreci ile günümüz modern çağdaş örneklerini dinleyeceğiz.

Mimar Emre Arolat tarafından yapılan, Dünya mimarlık festivalinde birincilik ödülü de kazanan benzersiz eser, Hira mağarasından esinlenen camii yerin altındaki yapısı ile o dönemin yapılarını andırmakta.

İlk defa düzenlenen bu yepyeni gezimizde Sanat tarihçi ve Dinler Tarihi Uzmanı  Profesyonel rehber Sezai Gülşen’in zengin dia arşivinin de gösterileceği gezimizde başlangıçtan günümüze İslam Mimarisinde Camii başlangıcı ve gelişiminin paylaşılacağı ve farklı dünya camii örnekleri dopdolu bir programı sizlere sunuyoruz."

Buluşma Yeri ve Saati:
Kadıköy Haldun Taner Sahnesi Önü:08:00
Taksim AKM önü 08:30 
Güzergâh: Büyükçekmece Sancaklar Camii, Mimar Sinan Köprüsü, Sokullu Mehmet Paşa Camii (Büyükçekmece), Arakiyeci İbrahim Ağa Camii ( Zeytinburnu), Tophane Kılıç Ali Paşa Camii ( Tophane)

Buluşma Yeri ve Saati:
Kadıköy Haldun Taner Sahnesi Önü:08:00
Taksim AKM önü 08:30 
Güzergâh: Büyükçekmece Sancaklar Camii, Mimar Sinan Köprüsü, Sokullu Mehmet Paşa Camii (Büyükçekmece), Arakiyeci İbrahim Ağa Camii ( Zeytinburnu), Tophane Kılıç Ali Paşa Camii ( Tophane)

Hediye: Tur bilgi notları

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT