Santral İstanbul`da Yetişkin Atölyeleri Bahar Dönemi

Tarihler: 22 Mart 2010 Pazartesi ~ 08 Nisan 2010 Perşembe

Yer: Santralistanbul

Nereden Alınır: www.santralatolye.com

Telefon: 0212 311 73 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2010 ~ Nis 8, 2010

Avrupa’da yapısal olarak bir benzeri bulunmayan santralistanbul bünyesinde düzenlenen santralatölye eğitim, sanat ve sosyal hayatın içinden yaratılıyor ve kullanıcı profiline özel olarak tasarlanıyor. santralistanbul Yetişkin Atölyeleri Bahar Dönemi için eğitim programı 8 Nisan 2010 tarihinde başlıyor. TechnoBee Kültür Sanat ve Eğitim Projeleri direktörü Mine Dikbaş tarafından hazırlanan programda “Zaman içinde Zamanı Algılama ve Zamanın Mekana Etkisi” ve “ İstanbul’un 500 Yıllık Tarihini Gravürlerle ve Haritalarla Okuma” adlı iki tema özellikle dikkat çekiyor.

Zaman içinde Zamanı Algılama ve Zamanın Mekana Etkisi; 4 hafta boyunca Cumartesi günleri 14:00-17:00 arası santralatölye’de gerçekleşecek.

Zaman içinde Zamanı algılama ana başlığı içinde dört haftadan oluşan programda ilk iki hafta Dolmabahçe Sarayı Saat Atölyesi ve Sanat Koleksiyonu Sorumlusu Şule Gürbüz ile zaman algısı ve zaman algı aletlerini tanıyoruz: Zaman algısı / Toplumların zaman algısı/ Zaman algı aletleri, güneş saatleri, usturlablar, rub’u tahtaları /Osmanlı’da zaman ve saat/ Cumhuriyet’den günümüze zaman ve saat / Mekanik saatin ortaya çıkışı ve gelişmesi / Kule, Meydan, Cephe saatleri / Cep, masa, kol saatleri’nin anlatılacağı programın ardından; üçüncü hafta Recep Gürgen’in saat atölyesinde uygulama çalışması düzenlenmesi planlanıyor. “Hiçbir saat atılacak kadar kıymetsiz değildir. Her saat bir dönemi, bir aileyi, bir evi, bir tercihi yanısıtır. Saati kullanmayacaksanız bile, o saatin size hatırlatacağı bir şeyler mutlaka vardır” diyen Recep Gürgen’in 50 yıllık bilgi birikiminin atölyesinde birbirinden değerli saatler eşliğinde paylaşılıyor.

Dördüncü hafta da Feng-Shui felsefesine göre Zamanın mekana etkisini Işıl Güner Alfar ve Ferda Ünsal’dan öğreniyoruz. Çin zodyağında Kaplan Yılı’na rastlayan 2010’u anlatacakları seminerlerinde, zamanın mekana etkisini irdeleyerek, bu yılın olumlu etkilerini kazanmak ve olumsuz etkilerinden korunmak için mekansal ve kişisel uygulamaları öneriyorlar. Gelen zamanın özelliğini bilmek kendimizi ve yaşadığımız mekanları o yılın enerjilerine uyarlamak, kısacası zamana uymak gibi temalar seminerin içeriğini oluşturmaktadır.

II- İstanbul’un 500 Yıllık Tarihini Gravürlerle ve Haritalarla Okuma; 3 hafta boyunca Pazar günleri 14:00-17:00 arası santralatölye’de gerçekleşecek.

Bir baskı tekniği olan gravürde konu İstanbul olunca en erken tarihli baskı 1422 yılına kadar iner. 1875’lerden sonra fotoğraf makinasının kullanılmaya başlanması ise yavaş yavaş gravürü ortadan kaldırmış ve belirli sınırlarda kullanılmıştır.Seminerde gerek görsel gerekse orijinal gravür ve haritalarla yaşadığımız kent olan İstanbul’da tarihsel bir yolculuğa çıkmak ilginç olacaktır.

Haritalar, çizildiği ve yayınlandığı yüzyılın coğrafi değerlerini ve estetik beğenilerini, bağlı oldukları ekolün özelliklerini, haritacıların ve coğrafyacıların ellerindeki olanaklar dahilindeki gözlem/değerlendirme güçlerini yansıtırlar.Yeryüzünün en şairane kenti ve dünya kültür başkenti İstanbul’un çağlar boyu süren uzun ve doyumsuz serüveni ile 500 yıllık tarihini 1422-1922 yılları arasında dünya kartografya tarihine yön veren haritacılarını kılavuz alarak, İstanbul’un en önemli gezginleriyle dolaşacağız ve Boundelmonte’nin 1422 tarihli Konstantinopolis kent planıyla başlayıp, J. Pervititich’in haritasıyla 1922 yılına kadar geleceğiz Dr. Ayşe Yetişkin Kubilay’ın anlatımıyla.

Türkiye de orijinal harita ve gravür üzerinde uzmanlaşmış tek galeri olan Galeri Alfa Antikacılık bünyesinde yer alan birbirinden değerli gravür ve haritaların orijinallerinin öğrenilen bilgiler eşliğinde değerlendirilmesi ile eğitim tamamlanıyor.

santralistanbul, atölye saatleri dışında da katılımcılara özel içerikli, keyifli ve eğlenceli ve enerji dolu bir atmosfer sunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT