santralistanbul Yaz Atölyeleri - 4-6 Yaş

Tarihler: 15 Haziran 2009 Pazartesi ~ 31 Temmuz 2009 Cuma

Yer: santralistanbul

Nereden Alınır: www.santralistanbul.org

Adres: Kazım Karabekir Caddesi No.1 Eyüp-İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 444 0 428

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 15, 2009 ~ Tem 31, 2009
4-6 Yaş

• Küçük Ellerden Büyük İcatlar:
Süre: 5 gün / 09.00 -13.00
Ücret: 350 TL
Yaş Grubu: 4-6
Tarihler: 15-19 Haziran, 3-7 Ağustos
Okul öncesi dönem çocukları, kablolar, LED ışıklar, mıknatıslar ile tanışmak ve onlarla bir şeyler yaratmak için çok mu küçükler? Bu atölye çalışmasında değil... Çocuklar önce bu ve benzeri malzemelerle tanışıyor, sonra bunlardan çeşitli ürünler yaratıyor, üretiyor ve sonunda da onlarla oynuyorlar. Küçük eller, elektrik-elektronik için iş başında.... Bu atölye çalışmasını, elektronikle uğrşmaktan ve proje yapmaktan zevk alan, elektronik yarışmalarını hiç kaçırmayan, elektronik mühendisi olma yolundaki Emre Uzun gerçekleştiriyor.
• Doğada Her Güne Bir Hikaye
Süre: 5 gün / 09.00 -13.00
Ücret: 350 TL
Yaş Grubu: 4-6
Tarihler: 22-26 Haziran, 27-31 Temmuz
Bahçede 5 günümüz var! 5 günde 5 ayrı canlı üzerinde hem dinleyip, hem düşünüp hem de birlikte üretmenin keyfini çıkartacağız. Çevremizdeki ağaçlardan söze başlayıp çizdiğimiz ağaçlarla “bizim ormanımızı” hep birlikte oluşturacağız. İçine sevdiğimiz hayvanları ekleyeceğiz. Elimizde büyüteçlerle börtü böceğin peşine düşeceğiz. Küçük karıncaların nasıl bir hayat yaşadıklarını düşünüp, fotoğraflarını çekip ormanımıza ekleyeceğiz. Doğal malzemelerle kendi portrelerimizi yapıp ormanımıza ekledikten sonra, içinde yaşanabilecek maceraları da hep birlikte düşleyeceğiz. Bu atölye çalışmasını, çocuk kitapları çizeri ve yazarı Özlem Şekercioğlu Lesport gerçekleştiriyor.
• Duyularımızla Yolculuk
Süre: 5 gün / 09.00 -13.00
Ücret: 350 TL
Yaş Grubu: 4-6
Tarihler: 29 Haziran – 3 Temmuz, 3-7 Ağustos
Bu atölye çalışmasında duyularımızla bir yolculuğa çıkıyoruz. Baştan ayağa ne kadar marifetli olduğumuzu deneylerle, oyunlarla, resimlerle, sesle ve sessizlikle keşfediyoruz! Bunun için önce her birimizin bir “ikizini” yapacağız. “Kendin Kendini Çal” diyerek bedenimizle müzik yapıp, ellerimiz ve ayaklarımızla biz de modern resimde izlerimizi bırakacağız. Beslenme Treniyle” çıkacağımız yolculuğumuzda çeşitli tatları ve kokuları tanıyacağız, “Göz Sporu” yaparak güne baslayıp “İyi ki İki Gözüm Var” ve “Gözlerimiz Harika” deneyleriyle “Renkli Dünyamız”a bakacağız. Kulağımızın yeteneklerini keşfedip ne kadar uzağı ve hangi sesleri duyabildiğimizi hep birlikte bulacağız, “Müzikli Perdemizle” çok ses getireceğiz. Bedenimizin çeşitli yerleriyle çeşitli objeleri hissetmeye çalışıp, “Dokunarak Eşini Bul” oyunuyla dokunma hafızamızı geliştireceğiz. Hayatın kumlu, çakıllı, çamurlu, taşlı, ıslak “Duyu Yolunda” birlikte yürümeye çalışacağız.
Bu atölye çalışmasını, bir fizikçiyle evli ve iki küçük fizikçinin annesi, ODTÜ Psikoloji, Ege Üniversitesi Gelişim Psikolojisi yüksek lisans mezunu, yaklasik 10 yıl çocuklarla çalışmış, kendininkileri sayarsak halen çalışmakta olan, çocukların doğada daha çok zaman geçirmeleri için başlattığı projeyi hayata geçirmek için çalışmalarını devam ettiren Yasemin Duçe gerçekleştiriyor.
• Atölyemiz
Süre: 5 gün / 09.00 -13.00
Ücret: 350 TL
Yaş Grubu: 4-6
Tarihler: 6 – 10 Temmuz, 17- 21 Ağustos
Bir atölyede neler yapılır? Kesilir, biçilir, yapıştırılır, çakılır, dikilir, zımparalanır... Bazen mimar, bazen marangoz, bazen bahçıvan, bazen terzi olunur. Kısaca üretilir, üretilir, üretilir... Hem de biz yetişkinleri, onlardan “henüz çok küçükler” diyerek beklemediğimiz çalışmaları üreterek şaşırtırlar. Minikleri atölyemizde hep birlikte üretmeye davet ediyoruz. Bu atölye çalışmasını, amatör öykücü, iletişim uzmanı ama en çok da çocuklarla beraber çocuk olarak onlarla çalışan Eda Albayrak gerçekleştiriyor.
• Merak, Eğlence, Lezzet: Çilek ve Çırakları Mutfakta
Süre: 5 gün / 09.00 -13.00
Ücret: 350 TL
Yaş Grubu: 4-6
Tarihler: 13 - 17 Temmuz, 24 – 28 Ağustos
Yiyeceklerimiz hiç bu kadar keyifli ve eğlenceli olmamıştı. Çocuklar, buğdayı, yaz sebze ve meyvelerini, dondurmayı daha yakından tanırken, birbirinden değişik ve sağlıklı yiyecek ve içecekler hazırlayarak bu malzemelerin farklı şekillerde de kullanılabileceklerini deneyerek görecekler. Boya kullanmadan doğal renklense her şey Enerji barlar yapsak Kendi bisküvilerimizi hazırlayıp Kıtır kıtır yedikten sonra tozu dumana katsak Eğlenceli ve lezetli etkinliklerle dolu bir hafta için doğru mutfağa...
Bu atölye çalışmasını, mutfakta reçetesiz, kuralsız bir “slow food”cu olan ve şimdi de reçetesiz mutfak çalışmalarını çırakları ile paylaşan İpek Kuşçu gerçekleştiriyor.
santraistanbul Goes Wıld, Wıld West / santralistanbul Vahşi Vahşi Batıya Gider
Süre: 5 gün / 09.00 -13.00
Ücret: 350 TL
Yaş Grubu: 4-6
Tarihler: 20 – 24 Temmuz
Bu atölye çalışması, anadili İngilizce olan yabancı öğretmenler tarafından yürütülmektedir. Katılımcı çocukların anadillerinin İngilizce olması ya da İngilizcelerinin mükemmel olması beklenmemektedir. Atölyede aynı zamanda İngilizcenin yanı sıra, Türkçe bilen ve konuşan asistanlar da bulunmaktadır. Minikleri şehrimizde zor bulunan büyük alanlarda istedikleri gibi rahat bırakın. Bu atölyede isterlerse hayallerinin çeşitliliğini ortaya koymak için kovboy şapkalarını takabilirler ya da santral salon’da soğuk bir içecek için mola verebilirler. Bir haftalık yaşayan tarih ve eğlenceli dil öğrenme, gerçek bir kamp ateşi ve etrafında söylenecek şarkılarla son bulacak. Atölye çalışmasını, eski batının kalbinde büyümüş olan, gerçek bir hayalet şehir dahil bir dizi arkeolojik kazı çalışmasına katılmış olan ve tarih sevgisi ve sahne tutkusuyla geçmişi canlandırma konusunda uzman, eğitimci Jennifer Deviren gerçekleştiriyor.
Fun In The Sun / Güneşte Eğlence
Süre: 5 gün / 09.00 -13.00
Ücret: 350 TL
Yaş Grubu: 4-6
Tarihler: 27 – 31 Temmuz
Bu atölye çalışması, anadili İngilizce olan yabancı öğretmenler tarafından yürütülmektedir. Katılımcı çocukların anadillerinin İngilizce olması ya da İngilizcelerinin mükemmel olması beklenmemektedir. Atölyede aynı zamanda İngilizcenin yanı sıra, Türkçe bilen ve konuşan asistanlar da bulunmaktadır.
Minikleri bir haftalık keşif ve güneş eğlencesine bekliyoruz! Dışarıda yuvarlanacağız, çimenlerde piknik keyfi yapacağiz, kirlenip dağıtacağız ve bunun yanında yaratıcı çalışmalar yapıp serinlemek için mükemmel yöntemler bulacağız (su balonlarıyşa savaşa var mısınız?). Kısacası bu hafta hayal gücümüzün yettiği kadar eğlence yüklü ve güneşli olacak! Atölye çalışmasını, yemek pişirmeden, Osmanlı Tarihine oradan da güzel sanatlara uzanan geniş bir ilgi alanı olan ve aynı zamanda çocukların gizli kalmış potansiyellerini keşfederek farkeden ve açığa çıkaran deneyimli ve heyecanlı bir eğitimci Lisen Reichenbach Kocabıyık gerçekleştiriyor.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT