SCAE Barista Orta Seviye Eğitimi

Tarihler: 09 Kasım 2016 Çarşamba ~ 09 Kasım 2016 Çarşamba 09 Kasım 2016 10:00

Yer: İstanbul Kahve Akademisi

Ücret: 1. Kategori - 1500.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 9, 2016 ~ Kas 9, 2016
Barista becerilerinizi ileri seviyeye taşımak için, İstanbul Kahve Akademisi'nde gerçekleşecek olan "SCAE Barista Orta Seviye Eğitimi" workshop etkinliğinde siz de yerinizi alın.

Eğitim 2 gün sürmektedir.
Eğitim Tarihleri : 9-10 Kasım 2016

Bu eğitim donanımlı bir baristadan beklenen beceri ve bilgiyi test etmek ve ileri seviyeye hazırlamak üzere tasarlanmıştır. Bu eğitim, başarılı katılımcıların kahve reçetelerini ve farklı kahve menülerini kaliteli ve hızlı bir şekilde hazırlayabilmelerini sağlamayı amaçlamıştır. Aynı zamanda baristaların müşteriye hizmet ve devamlılığın gereklerini anlamalarını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu Eğitim iki gün sürecektir ve saat 10.00 – 16.00 arasında gerçekleşecektir. Saat 09.30 da akademide olmanız gerekmektedir.

Bu eğitimdeki konu başlıkları;
- Blend kahve/tek bir orjinden oluşan kahvenin içeriklerini anlama, farklı kahve türlerini/alt türlerini, farklı coğrafyaya ait kahvelerin tada olan etkisi
- Farklı kahve işleme metodları ve onların tada olan etkisi, taze kahvenin gaz salınım aşamasında olduğunu ve bunun performans/tada etkisi
- Ekipman düzeneği ve kesintisiz iş akışı
- On Demand ve geleneksel espresso değirmeninin avantaj ve dezavantajları
- Doz ayarlarının tad ve gövdeye olan etkileri
- Tamping’te even distribution, channeling
- Dengeli espresso yapımı ve dengesiz bir espressoyu düzeltme yöntemleri, demleme süresi takibi
- Sütte yağ ve proteinin önemi ve etkileri
- Serbest süt döküm teknikleri
- Espresso, macchiato, Americano, cappuccino, latte, flat white.. kahvelerini seri bir şekilde hazırlamak
- Hijyenin nasıl sağlanacağı
- Güvenlik için nelere dikkat edilmeli
- Kişisel sunum, iletişim ve kaliteli müşteri servisinde dikkat edilmesi gereken noktalar
- Müşteri karşılama, kahve hazırlarken müşteriyle olan iletişim
- Espresso makinesi temizliği ve teknikleri
- Espresso makinesinde meydana gelebilecek olası problemler ve çözümlerini bilme
- Espresso değirmeninde meydana gelebilecek olası problemler ve çözümlerini bilme
- Espresso bazlı içeceklerin maliyetlerini bilme ve ziyanı önleme

Eğitimin gün içi işleyişi:
1.gün:
10.00 - 12.30 teori, soru & cevap.
12.30 – 13.30 yemek (akademide ikram edilecektir)
13.30 – 16.00 uygulamalı bölüm (farklı reçeterlerin yapımı, espresso makinesi üzerinde pratikler)
2.gün:
10.00 - 11.30 teori tekrar
11.30 – 12.15 yazılı sınav
12.15 – 13.15 yemek (akademide ikram edilecektir)
13.15 – 15.00 (Pratik sınava hazırlık )
15.00 – 16.00 (Pratik sınav)

Eğitim Öncesi tavsiye edilen referans kitaplar:
1. The Professional Barista’s Handbook, Scott Rao
2. The Espresso Coffee Production System, Franco E Mauro Bazzara
3. The Coffee Tasting Book, Franco E Mauro Bazzara
4. Coffee Basics Posters, Kaffe Konsulat
5. Espresso Quest, Instaurator

- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Eğitim 2 gün sürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT