Senarist'in Yolculuğu - Pınar Bulut

Senarist'in Yolculuğu - Pınar Bulut

Tarihler: 27 Aralık 2017 Çarşamba ~ 14 Şubat 2018 Çarşamba 19:00 - 22:00

Yer: TOY İSTANBUL

Adres: Maçka Gmall Kadirgalar Cad. No:3 Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 970 28 69

Web: http://www.toyistanbul.com/

E Posta: info@toyistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 27, 2017 ~ Şub 14, 2018

“İkimizin Yerine”, “Ezel”, “Suskunlar”, “20 Dakika” gibi çok sevilen ve dikkat çeken film ve dizilerin senaristi Pınar Bulut’tan TOY İstanbul’da senaryo yazarlığı atölyesi! Bulut’un iki kurdan oluşan ve ilk kuru 27 Aralık’ta başlayacak olan “Senaristin Yolculuğu: Sanatı Kariyere Çevirmek” başlıklı atölyesi; temel senaristlik bilgisi ve anlayışı vermek, bir meslek olarak senaristliği sanatsal bir yerden başlayarak profesyonel bir noktaya ilerletmek üzere tasarlandı.

İki kurdan oluşan “Senaristin Yolculuğu: Sanatı Kariyere Çevirmek” atölyesi, yazarlığı iki ayrı anlayış ve pratik olarak ele alıyor: Sanatsal yazım ve sektörel yazım. Atölyenin amacı ise, doğru bir altyapı ve disiplinlerarası bir yaklaşımla, uluslararası senaryoculuk standartlarını takip eden, zanaatına hakim, hayallerini yazıya dökecek, sadece senaryo yazabilmekle yetinmeyip ilkeli, söyleyecek yeni bir sözü olan, sıradışı projelerin liderliğini yapabilecek “sanatçı senaristler” yetiştirmek.

Senaryo yazarlığının sanatsal gereklerinin ve temel teknik bilgilerinin inceleneceği ilk kurda, bir yazarlık dalı olarak senaristliğin diğer yazım türlerinden farkları, zanaatın olmazsa olmaz kuralları öğrenilecek.

“Senaristin Yolculuğu: Sanatı Kariyere Çevirmek” atölyesinin ikinci kurunda ise, sektörde bir senarist olarak yola çıkmak, öğrenilenleri bir kariyere çevirmek için atılması gereken adımlar incelenecek.

Pınar Bulut’un, Türkiye’de dizi veya sinema senaryosu yazabilmek için nasıl evren, karakter ve hikaye kurulacağı, nasıl sezon şablonu çıkarılacağı, nasıl proje dosyası hazırlanacağı, yapımın diğer öğeleriyle nasıl ilişki kurulacağı gibi konulardaki değerli tecrübelerini aktaracağı atölyede; senaryonun temel taşı olan sahne yazımıyla ilgili detaylı ve ileri seviye çalışmalar da yapılacak.

Atölyenin ikinci kuru, senaryo yazımının temel kurallarını bilen ve uygulayan, senaryo yazarlığını meslek olarak yapan ya da yapmak isteyen senaristler/senarist adayları için profesyonel bir yazarlık hazırlığı atölyesi niteliği taşıyor. Kur bitiminde, seçilecek öğrencilerin profesyonel hayatlarında desteklenmesi ve onlara iş imkânı sunulması da amaçlanıyor.

Dikkat çeken yapımların başarılı senaristi Pınar Bulut’un düzenlediği “Senaristin Yolculuğu: Sanatı Kariyere Çevirmek” başlıklı atölyenin ilk kuru 27 Aralık 2017, Çarşamba akşamı başlayacak. TOY İstanbul’un ev sahipliği yaptığı atölye; 8 hafta boyunca her Çarşamba akşamı 19.00 – 22.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

“Senaristin Yolculuğu: Sanatı Kariyere Çevirmek” atölyesinin her iki kuru için de başvuranlar arasından bir ön seçim yapılacak. Kontenjanın sınırlı olduğu atölyeye katılmak için, toyistanbul.com/workshops adresinden ön kayıt formunun doldurulması gerekmekte.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT