Simya Galeri Seminerleri

Tarihler: 17 Kasım 2008 Pazartesi ~ 30 Kasım 2008 Pazar

Yer: Simya Galeri

Nereden Alınır: Ayrıntılı Bilgi İçin: www.simyagaleri.com E-mail: info@simyagaleri.com

Adres: Muallim Naci Cad. No. 51 Ortaköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 259 77 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 17, 2008 ~ Kas 30, 2008
SİMYA GALERİ 2008-2009 KASIM AYI SEMİNER PROGRAMI
İKONOGRAFİ VE SANAT TARİHİ
SERAP YÜZGÜLLER Pazartesi 11:00 – 13:00
3, 10, 17, 24 Kasım Pazartesi günleri saat 11.00-13.00 arasında Serap Yüzgüller’in yöneteceği seminerlerin konuları;
Rönesans Sanatı seminerleri kapsamında bu dönemde işlenecek konuların ana hatları: Eski ve Yeni Ahit (Tevrat ve İncil) öykülerinin Batı sanatının Ortaçağ, Rönesans ve Barok dönemlerindeki sanat eserlerinin inceleneceğiİkonografi” semineri kapsamında, Eski ve Yeni Ahit temalarının işlendiği sahneler, dinbilimsel açımlamalar ve ele alınan yapıtın bağlı bulunduğu dönemin dinsel koşulları göz önünde tutularak değerlendirilecektir. Tevrat ve İncil üzerinden gerçekleştirilecek okumalar ile sahnelerin gösterim biçimleri karşılaştırmalı olarak ele alınacak, her temanın Batı sanatındaki sahne şeması belirlenerek tarihsel süreç içinde ortaya çıkan kalıp değişikleri üzerinden tartışılacaktır. Ayrıca kanonik metinlerde yer almayan apokrif Tevrat ve İncil öykülerine de değinilecektir. Leonardo Da Vinci, Rafaello Caravaggio gibi sanatçıların esrleri ekranda gösterilerek hangi bağlamda yaratıldıkları konu edilecektir.

TÜRK RESİM SANATININ ÖYKÜSÜ
Doç. AHMET KAMİL GÖREN Pazartesi 14.00 - 16.00
3, 10, 17, 24 Kasım Pazartesi günleri saat 14.00-16.00 arasında Doç. Ahmet Kamil Gören`in yöneteceği seminerlerin konuları;
19 yy’dan günümüze Türk resim ve Fotograf sanatının öyküsünü Powerponit’tan Sanat Eserlerini göstererek anlatacak. “1914 Kuşağı” temsilcilerinin hocalık döneminde yetişen sanatçılar ve Cumhuriyet döneminin ilk sanatçı topluluğu: Müstakil Ressamlar ve Heykeltraşlar Birliği. Resim ortamında dışavurumculuktan fovizm’e, konstrüktivizmden kübizme uzanan bir dizi akımın gündeme geldiği bir süreçte, resmin kendi sorunsalını oluşturan içerik, konu, desen, boya, gölge-ışık, plan, modülasyon, biçim, yüzey, hacim, boşluk vb. gibi kavramların tartışma alanına girmesi. Türk resim sanatında başlangıçtan günümüze eleştiri sorunu ve ülkemizdeki eleştiri olgusuna bakış.

ROMANIN GELİŞİMİ Akşam Semineri
Felsefeci, Kitap Eleştirmeni ASUMAN KAFAOĞLU BÜKE Pazartesi 18:30 – 20:30
3, 10, 17, 24 Kasım Pazartesi günleri saat 18.30 - 20.30 arasında Asuman Kafaoğlu-Büke ile Az biraz 19. yüzyıl romanından, daha çok da çağdaş romandan söz edilecek ve tartışılacak. Konuların başında, kritik analiz ve roman formları gelecek. Çağdaş yaşam ve kültürün roman üzerindeki etkin rolü ve yazın ve eleştiri kuramları gibi konular birlikte okunan kitaplar üzerinden tartışılacak.
Konular; ROMAN UYARLAMASI - FİLM Melania Mazzucco "Mükemmel Bir Gün", EDEBİYATTA AŞK William Shakespeare "Romeo ve Juliet", Adnan Binyazar "Kerem ile Aslı"

KLASİK MÜZİK
SERHAN BALİ Salı 14:00 – 16:00

4, 11, 18, 25 Kasım Salı günleri saat 14.00–16.00 arasında Andante klasik müzik dergisi genel yayın yönetmeni Serhan Bali tarafından gerçekleştirilecek olan seminerlerde; Sezon içerisinde İstanbul`da sahneye çıkacak klasik müziğin önde gelen yerli ve yabancı yorumcularını konuk edecek. Bu sohbet programları vasıtasıyla, klasik müziğin önde gelen yerli yorumcularının ve ülkemizi o sırada ziyaret etmekte olan yabancı yorumcuların klasik müziğin yaşamsal konuları hakkında neler düşündüklerini birinci elden öğrenme şansı bulacak olan katılımcılarımız, her sohbetin sonunda, klasik müzik kültürlerinin daha da geliştiğini, o güne kadar belki binlerce kez dinledikleri eserlere ve onların yorumcularına artık çok daha farklı bir gözle baktıklarını fark edeceklerdir. Müzik severler iyi bilir, diğer türlerin aksine, klasik müzik sadece dinlemekle değil, hakkında okundukça ve bu tip sohbetler ve oturumlar vasıtasıyla ilk ağızdan yani yorumcusu tarafından bilgilendirildikçe çok daha fazla dinleme keyfi sunan bir müzik türüdür.
Simya Galeri, klasik müziği bundan böyle daha bilinçli ve tadına tam vararak dinlemek isteyen müzikseverleri salı sohbetlerine bekliyor.

DEVRİM TARİHİNE YENİ BAKIŞ Akşam Semineri
Prof. AHMET KUYAŞ Salı 18.30-20.30

4, 11, 18, 25 Kasım Salı günleri saat 18.30-20.30 arasında Prof. Ahmet Kuyaş tarafından gerçekleştirilecek olan seminerlerde; Gerçekçi bir bakış ile tartışmalara açık bir seminer dizisi gerçekleştirecek. Seminerlerinde işlenecek konuların ana başlıkları:
Çağdaş Türkiye Tarihi: Bu seminer, II. Dünya Savaşı’nın bitişinden 1980’lere kadar Türkiye’yi konu alıyor. Amacı, çok partili sisteme geri dönüşten sonra Türkiye’de görülen toplumsal ve ekonomik dönüşümü temel alarak, yeni siyasal dinamiklerin neler olduğunu anlamak. Ders boyunca, iki partili sistemin neden yürümediği, “islâmcı” sıfatıyla anılan bir damarın nasıl ortaya çıktığı, ordunun siyasetteki rolünün ne olduğu, Türk Devrimi’nin bitip bitmediği veya başarıya ulaşıp ulaşamadığı gibi sorulara yanıt aranacak.

TAKI ATÖLYESİ
SABRİNA FRESKO Çarşamba, Cuma ve Cumartesi 10:30 – 13:30

Takı Atölyeleri Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri 10:30-13:30 arasında Sabrina Fresko tarafından gerçekleştirecek. 2009 Yılında takı konumuz İstanbul olacak.
İSTANBUL; Mimari Şehir İconları – Şehir Mobilyası
Surlar / Antik Dokular / Bizans Kültürü / Ikonalar / Şehir Dokuları / Deniz
Deniz – Takalar – Vapurlar – Balıkçılar – Ağlar – Dalyanlar – Kayıklar
Geleneksel Sanatlar Karagöz Hacivat vs İstanbul Doğası (Bitki, Ağaç , Bulut, Işık, Ses) Eski Osmanlı Takı ve Kıyafetleri İstanbul Edebiyat ve Sanatından İzle-n-İM Hat, Yazılar, grafitti. Kalabalık / Kaos/Dingin yalılar/ adalar. Şıklık / Sokakta Yaşıyanlar İstanbul’da Şehiri Süslemesini İstediğimiz Heykeller
2010 İstanbul Kültür Başkenti takı anlamında nasıl bir sergi ile kutlanabilir

FELSEFE
FERDA KESKİN Çarşamba 16:00 – 18:00

5, 12, 19, 26 Kasım Çarşamba günleri saat 16.00–18.00 arasında Ferda Keskin tarafından gerçekleştirilecek olan seminerlerin konusu; Bu seminer dizisi Descartes’tan başlayıp yirminci yüzıla kadar giden süreçte modern kendilik nosynonunun ortaya çıkışı ve gelişimini konu alacak ve söz konusu geleneğin insan doğası öznellik, özerklik ve iktidar gibi etik ve politik meseleler üzerindeki etkisini vurgulayacaktır. Tartışma toplumsal sözleşme teorisi, idealizm, tarihselcilik, maddecilik gibi yerleşik felsefe doktrinlerinin çerçevesinde yürütülecek, okumalar Descartes, Hobbes, Locke, Rousseau, Kant, Hegel, Nietzsche, Marx, Frankfurt Okulu ve Foucault’dan metinler kapsayacaktır.

FİLM OKUMA Akşam Semineri
ALİN TAŞÇIYAN Perşembe 18:30 – 20:30

6, 13, 20, 27 Kasım Perşembe günleri saat 18.30-20.30 arasında Alin Taşçıyan tarafından gerçekleştirilecek olan seminerlerin konusu; Sinema tarihine yön veren temel taşı olan filimler tarihsel, siyasi ve sanatsal perspektif içinde ele alınarak filim çözümlemesi yapılacak. Bu yolla bir filmin, sanatsal yapımının toplum ve tarihle ilişkisi, yönetmenlerin kişiliği ve sanat üzerinde ayrıntılı durularak irdelenecek. Boş Ev - Kim Ki duk400 Darbe - Truffaut, Une affaire des femmes – Chabrol

CAZIN FARKINA VE TADINA VARMAK
SEDA BİNBAŞGİL Cumartesi 15:30 – 17:30

1, 8, 15, 22, 29 Kasım Cumartesi günleri saat 15.30-17.30 arasında gerçekleşecek, Seda Binbaşgil`in yöneteceği seminerlerde; Caz tarihi ve akımları incelenecek, müzikler dinlenecek. Seminerlerde işlenecek konuların ana başlıkları; Fusion, latin caz, günümüzde caz
AVRUPA CAZI: Tarihçesi, İngiltere`de , Fransa`da , Orta Avrupa`da , Balkanlar`da , İtalyada, İskandinavyada CAZ.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT