Sosyal Beceri Grupları

Tarihler: 12 Haziran 2004 Cumartesi ~ 14 Haziran 2004 Pazartesi Cumartesi-Pazar

Yer: MiM Sanat Merkezi

Ücret: 10 seanslık program/Her seans 30.000.000TL.

Nereden Alınır: MiM Sanat Merkezi, E-mail:mimart@atlas.net.tr

Adres: Bahariye Cd. Sokullu Sk. No:13-15 Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 449 20 45

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 12, 2004 ~ Haz 14, 2004
Sosyal beceri için en sık kullanılan tanım; "Belli bir ortamda toplumsal olarak kabul görecek ve hem kişinin kendisi, hem de karşısındaki için yararlı olabilecek şekilde davranabilme becerisi" olduğudur(Dowrick, 1986, s.5). Bir başka tanımda ise çevreye uyum ve uygun iletişim yolları kullanarak başkalarıyla yaşanabilecek sözel ya da sözsüz çatışmalarla başa çıkabilme becerisi olarak yer alır(Matson ve Ollendick,1988). Sosyal beceriler bir çocuğun diğer çocuklara yönelik; iyi ilişkiler kurabilme, başkalarının hak ve duygularına saygı, uygun sosyal davranış için grup normlarını dikkate alma gibi davranışlarını kapsar.Sosyal becerisi yeterince gelişmemiş çocuklar, akranları tarafından dışlanabilir; ihmal görebilirler. Okul başarısızlığı, şiddet, psikopatoloji ve suça eğilim gösterebilirler.Bu kategorinin içine genellikle çekingen, kendini ifadede zorlanan bireyler yerleştirilir. Sosyal beceriksizlik sadece çekingenlik değildir.Saldırganlık da sosyal beceriksizlik anlamına gelir. Kendini ifade edememek sadece çekingenlik değildir.Saldırganlık da kendini ifade edebilme isteğinden kaynaklanır.Kendini sağlıklı ifade edemeyen bir çocuk ya da ergen saldırganlaşır ya da çekingenleşir. "Sosyal Beceri Grupları" sisteminde amaç, sosyal becerikliliğin artırılarak, çocuk ya da ergen kişinin kendini açık net ve dolaysız olarak ifade edebilmesidir.Bu öğrenilebilir bir süreçtir. Çünkü insanlar, sosyal becerilerini doğduktan sonra öğrenirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT