SSM’nin Çocuklar İçin Yaz Okulu 4 Temmuz’da Başlıyor

Tarihler: 04 Temmuz 2010 Pazar ~ 26 Ağustos 2010 Perşembe

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi (SSM)

Ücret: 300 TL

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No: 22 Emirgan Adalar İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00/137

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 4, 2010 ~ Ağu 26, 2010

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM), eğitim sponsoru Akbank’ın desteğiyle çocuklar için özel olarak tasarladığı Yaz Okulu, 4 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşan ve katılımın 15 öğrenciyle sınırlı tutulduğu atölyeler, 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Matematik, arkeoloji, tasarım, botanik, kukla-drama konularındaki atölyeler; “Bahçede Saklanmış Matematik”, “Geçmişi Kazıyorum”, “Hayal Fabrikası”, “En Güzel Bahçe Bizim” ve “Kuklalar Müzede Canlanıyor” isimleriyle gerçekleştirilecek.

Katılım ücretinin 300 TL olduğu 5 günlük atölyeler; 7-8 yaş grubu için 10:00 – 12:30, 9-11 yaş grubu için 14:00 – 16:30 saatleri arasında yapılacak. Kayıtların internet üzerinden http://muze.sabanciuniv.edu/sayfa/bireysel-basvuru-formu adresinden yapılabildiği yaz okulu için, (0212) 277 22 00 / 134-137 numaralı telefondan bilgi alınabilecek.

Bahçede Saklanmış Matematik (Eğlenceli Matematik Atölyesi)
Her hafta pazartesi günü başlayacak atölyede, çocuklar, bahçedeki heykel ve bitkilerle “geometri”, “simetri” ve “örüntü” başlıklarını içeren zevkli çalışmalar yapacak. Programa katılan çocuklar, uzun bir bahçe gezisinin ardından “Pratik Matematik” ekibiyle birlikte konuyu pekiştiren oyunlar oynayacak.

Geçmişi Kazıyorum (Arkeoloji Atölyesi)
4 – 8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek atölye programında, çocuklar, arkeolojiyi tanıyacak, müze bahçesindeki kazı alanında gerçek bir kazı deneyimi yaşayacak. Toprak altındaki kültür varlığımızı korumayı öğrenecek öğrenciler, bir arkeolog gözüyle sergiyi gezerek eserleri değerlendirecek.

Hayal Fabrikası (Tasarım Atölyesi)
11 – 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve çocuklara, yeni çağın mesleği olarak görülen tasarımcılığı tanıtmayı amaçlayan atölyede, SSM’nin son sergisi “M.Ö. Üçüncü Bin’de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu”dan ilham alan tasarımlar yapılacak. Defter, aksesuvar, tişört, çanta ve çeşitli eşyalar tasarlayacak çocuklar, bu tasarımların bazılarını kendi oluşturacakları “Genç Gift Shop”ta satışa sunarak, elde edilecek geliri bir sosyal sorumluluk projesine bağışlayacak.

En Güzel Bahçe Bizim (Botanik Atölyesi)
18 – 22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek atölyede, çocuklar, SSM’nin bahçesindeki ağaçları ve çiçekleri tanıyacak; bahçede mendil kapmaca, seksek, yakar top gibi sokak oyunlarını oynayacak. Çocuklar ayrıca bahçıvanlık, bitki ressamlığı, nakkaşlık, peyzaj mimarlığı gibi meslekleri de deneyimleme imkanı bulacak.

Kuklalar Müzede Canlanıyor (Kukla - Drama Atölyesi)
25 - 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek atölyeye katılan çocuklar, okudukları hikayelere ve hazırladıkları senaryolara uygun dekor ve sahne tasarımı yaparak, kuklalarını oynatacak ve seslendirecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT