“Tai Chi Chuan Atölyesi”

Tarihler: 22 Mart 2010 Pazartesi ~ 02 Nisan 2010 Cuma 20.00

Yer: KargART

Ücret: Aylık 120 TL

Nereden Alınır: www.kargart.org

Adres: Kadife Sokak No 16 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0 216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2010 ~ Nis 2, 2010

Eğitmen: Seçkin Köknar
Tarih / Saat: Her Pazartesi, 20:00
Katılımcı Sayısı: Maksimum 10

Bir seri estetik hareket dizini ile uygulanan sağlık ve meditasyon yöntemi olan Tai Chi Chuan, KargART Salonu’nda 3. sezonuyla yeniden başlıyor. Atölye eğitmeni Seçkin Köknar, 1989 yılından beri kung fu ve savaş sanatları ile uğraşıyor. 1992 yılından itibaren Tai Chi Chuan çalışmalarına başlayan Köknar, Çin’in Henan Bölgesi’nde ilk kez düzenlenen Geleneksel Kung fu festivaline katıldı, Shaolin Manastırı’nda ve Pekin’de araştırmalarda bulundu, Yasak Şehir’de Tai Chi çalışmalarına katıldı. 2007 yılında Çin’in Hubei Bölgesi’ndeki Wudang Tapınağı’nda kalarak yoğun eğitimler aldı ve Pekin’de Shi Cai Hai okulunda seminerlere katıldı. Çinli ustalardan kendi Taocu Yoga programı ile ilgili onay alan Seçkin Köknar, farklı kurumlarda verdiği Tai Chi Chuan eğitimlerine iki sezondur KargART’da da sürdürüyor. İlgilenenlere Tai Chi Chuan hakkında birkaç söz daha söylemek gerekirse; Çin sağlık kültürüne göre bedenimizde "Chi" adı verilen bir enerji vardır. Akupunturda vücuttaki akupunktur noktalarına iğne batırılarak bu enerji dengelenmeye ve düzenlenmeye çalışılır. Tai Chi Chuan’da ise amaç bu enerjiyi arttırmak ve enerjinin vücutta rahatça hareket etmesini sağlamaktır; yani Tai Chi, bir nevi koruyucu hekimlik yöntemidir. Sağilığmızı düzeltmekten çok kaybetmememizi hedefler. Psikolojik olarak Tai Chi, en başta bize kendimizi gözlemleme yeteneği kazandırır. Farkındalığımızı arttırarak olumsuzluklarımızı görmemizi sağlar. Tüm meditasyon yöntemleri gibi Tai Chi de tüm psikologlarca tavsiye edilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT