Temel Fotografçılık Kurs Programı

Tarihler: 27 Şubat 2012 Pazartesi ~ 31 Mart 2012 Cumartesi

Yer: Fotofilm Sanat Merkezi

Adres: Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. No.5 Kat.2 Taksim - Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 244 04 95

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 27, 2012 ~ Mar 31, 2012
Fotofilm Sanat Merkezi

Başlıca Konular;

Fotografa Giriş,Fotograf Tarihi,Fotograf Makineleri Objektifler Enstantane - Diyafram Değişkenleri
Işık – Pozlama
Çekim uygulaması
Çekim Değerlendirmesi
Filmler, Fotografta Dijital Teknoloji ve Yardımcı Gereçler
Kompozisyon
Fotograf Konuları: Doğa fotografçılığı, İnsan-portre fotografçılığı, Makro fotografçılığı, Mimari fotografçılık, Gece fotografçılığı.
Çekim Uygulaması
Çekim çalışmalarını değerlendirme-Katılım Sertifikalarının verilmesi.

1. Hafta:

Fotografa Giriş,Fotograf Tarihi,Fotograf Makineleri : Bu bölümde fotografın kısa tarihi ve gelişimi anlatılacak, günümüzde ve ülkemizde fotografın konumu üzerine kısa anlatım ve tartışma. Daha sonra fotograf makinelerinin özellikleri, optik çarpan özelliği, kullanımları ve makine alırken dikkat edilecekler üzerine anlatım.

Objektifler: Objektiflerin yapısal özellikleri, odak uzaklığı ve buna bağlı olarak fotografa etkileri anlatılacak. Telezoom ve, makro ve sabit odaklı objektifler ve kullanım alanları. Objektiflerin görüntü üzerindeki perspektif yığılması ve distorsiyon etkileri.

2. Hafta:

Enstantane - Diyafram Değişkenleri: Enstantane ve Diyafram sisteminin özellikleri, fotografa görsel etkileri ve birlikte kullanımı. Net alan derinliği ve fotografta hız ve hareketin kaydedilmesi, flu fotograflar ve pan tekniği. Makine üzerindeki M-A-Av-Tv-S-P-AUTO özelliklerinin anlamı ve kullanımı.

Işık – Pozlama : Işığın fiziksel özellikleri, doğal ve yapay ışık kaynakları, ışığın geliş yönleri ve fotografa etkileri, fotografta ışığın özelliğine göre WB ayarları ve fotografın görselliğine etkileri. Makinelerde ışığın ölçülmesi, pozometre sistemleri ve ışığı kaydetme üzerindeki etkileri. Pozlama telafisi, bracketing, basamaklama(BKT), + ve - pozlama yapılması gereken çekimler.

3. Hafta:

Dijital fotograf kavramları; Çözünürlük, piksel, megapiksel, görüntü kaydedici sensör ve farklı özellikteki sensörler (CCD, CMOS), fotograf kaydetme formatları (Jpeg, Raw, Tiff). Fotograf depolama aparatları, hafıza kartaları özellikleri ve kullanımları. Fotografçılığın diğer araçları; filtreler (UV, Polarize ve Skylight) ve kullanım da fotografik etkileri. Flaş ve kullanımı, flaş senkronize ayarları, dolgu flaş kavramı ve kullanıldığı yerler, Tripod(sehpa) kullanımı ve yararları, uzaktan kumanda kulanımı veya geciktirme modunun kullanımı. Fotograf çantasında bulunması gereken temizlik ve bakım malzemeleri.

4. Hafta:

Kompozisyon : Belirgin bir fotografın kaydedilmesi için gerekli olan kompozisyon kuralları: Bakış açısı, bakış uzaklığı, bakış yüksekliğ, sadelik, altın oran, ilgi merkezi, ritm ve doku, hız ve hareket, yatay-dikey kadraj etkileri, perspektif, kontrast, armoni(uyum), fotografta denge, açık ve kapalı kompozisyon, yaşam ögesi katmakavramları görseller desteğiyle anlatılacak.

Çekim Uygulaması:: Kurs süresince verilen teorik anlatımlar sonunda İstanbul içinde uygulamalı bir çekim çalışması yapılacaktır. Danışmanlar eşliğinde yapılan bu çalışmada kompozisyon kriterleri tek tek çektirilerek uygulatılacaktır. Çekim çalışması Zeyrek Semti'nde yapılacaktır.

5. Hafta:

Çekim çalışmalarını değerlendirme; Çekim uygulamasında katılımcıların seçtikleri 10 adet fotograf üzerinde değerlendirme yapılacak, kompozisyon kriterlerine uygunlukları sorgulanarak doğru ve belirgin fotograf kavramı üzerinde tartışılacaktır. Seçilen fotografların dönem itibarı ile sergisi açılacaktır.

Katılım Sertifikalarının verilmesi: Çalışmanın bitiminde seminer katılımcılarına Temel Fotografçılık Semineri Katılım Belgeleri verilecektir.

Atölyemizin toplam ücreti 250 TL ( öğrencilere 200 TL.) dir. Atölyenin başlama tarihinden önce atölyenin tüm ücreti tahsil edilmesi gerekmektedir. Kayıt yapıldıktan veya atölye başladıktan sonra yapılan iptallerde geri ödeme yapılmamaktadır.

Seminer sonunda; katılımcılara Katılım Belgesi'nin verildiği bir tören düzenlenmektedir.

Ayrintili bilgi ve diğer atölyeler için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. http://www.fotofilmsanatmerkezi.com/kurs_temel_fotograf_atolyesi.php

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT