Tophaneli Çocuklarla Drama-Fotoğraf Atölyesi…

Tarihler: 24 Mart 2008 Pazartesi ~ 30 Mart 2008 Pazar

Yer: Cameramuseum

Adres: Tophane Semt Konağı, Karaköy Karaköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2008 ~ Mar 30, 2008
CAMERAMUSEUM’dan Tophaneli Çocuklarla Drama-Fotoğraf Atölyesi…
Proje : “Kumbaracı Yokuşu Çocukları “
Proje ve eğitimci: Filiz Işık

Galata Kulesi, Tophane ve Boğazkesen üçgeninde yaşayan çocuklar, sanat ve tarihin içinde olsalar da yine de onlara yabancılar. Tarihi eserlerle çevrelendikleri halde birçoğu kapısını çalmamış, müzeleri ziyaret etmemiş. Ev ve okul arasında gidip geliyorlar. “Kumbaracı Yokuşu Çocukları “projesi esas olarak, tarih ve fotoğraf konusunu içeriyor. Türkiye’nin küçük bir panoramasını içeren, çok kültürlü yapısını en iyi ifade eden yerlerden birisi burası… Camileri, kiliseleri, çeşmeleri, mezar taşları, kuş evleri, kapıları, pencereleri ve mimarisiyle çok özel bir alan.
Çocuklarla çalışma yaparken yüzyıllar boyu, sosyal hayattaki değişikliği onlara anlatmak ayrıca belli sanat akımları hakkında bilgi vererek, yaşadığı yeri tanıması, koruması ve o yeri anlayıp, bir üretimde bulunması hedefleniyor.

Çalışma biçimi olarak drama tekniklerinden yararlanarak fotoğraf çekimi öğretilen çocuklarla, sokak sokak gezilerek, konuşularak, eserlerin oldukları yerde çalışmalar yapılıyor.Yaşayarak öğrenme tekniği çalışma biçimini oluşturuluyor. Bölgedeki sanatçı atölyeleri ziyaret ediliyor ve öğrencilerin kendilerini her açıdan geliştirmeleri sağlanıyor. Dersler, Beyoğlu Belediyesi’nin desteği ile öğrenciler için tahsis edilmiş Tophane Semt Konağı’nda yapılıyor. Yaşları on iki ile on arasında değişen yirmi öğrenci çalışmayı sürdürmektedir. Kasım 2007’de başlayan atölye, Mayıs 2008 de sonlanacaktır.

Bu süre sonucunda Kumbaracı Yokuşu’nda çocukların çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi açılacak ve .” Kumbaracı Yokuşu” adlı bir kitap çocuklarla birlikte hazırlanacaktır. Çalışma süreci, yapılan çalışmalar ve oradaki yaşam biçimi çocukların dilinden ve araştırmalarıyla kitapta yer alacak. Atölye sonucunda çocuklar, hayatı daha farklı gözle algılayacaklar; yaşama karşı sadece seyreden değil, katılan ve dönüştüren bir birey olarak kendilerini ifade edebileceklerdir.
Bu proje CAMERAMUSEUM ( Fotoğraf Makineleri Müzesi) ve BEYOĞLU BELEDİYESİ Desteği ile Yapılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT