Türsak Vakfı 23. Dönem Sinema Seminerleri

Tarihler: 03 Ocak 2004 Cumartesi ~ 03 Ocak 2004 Cumartesi Cumartesi Günleri: 11.00-15.30

Yer: Türsak Vakfı

Nereden Alınır: Türsak

Adres: Gazeteci Erol Dernek Sok. No:11/2 Hanif Han Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 52 51 - 251 67 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 3, 2004 ~ Oca 3, 2004
TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür) Vakfı, kuruluş amaçlarından biri olan “eğitime ve araştırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmek” maddesinden yola çıkarak, 1995 yılının Ekim ayında ilk kez hayata geçirdiği ve beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılaşarak gelenekselleştirdiği Sinema Seminerlerini 27 Eylül 2003 – 03 Ocak 2004 tarihleri arasında 23. kez düzenliyor.
Sinema kültürünün geliştirilmesini hedefleyen sinema seminerleri, katılanlara temel ve teknik kuramsal bilgiler vermenin yanı sıra bilinçli bir sinema izleyicisi yaratma amacıyla da yola çıkıldığı için katılıma herhangi bir şart getirilmeden sürdürülmekte ve tüm amatör ve profesyonel sinema meraklılarına açık olarak yapılmaktadır.
12 haftayı kapsayan ve Cumartesi günleri 11.00 – 15.30 arası yapılacak olan seminerlerin kayıtları 50 kişilik kontenjanın dolması ile son bulacak.
Dünya ve Türk Sinema Tarihi; Aydınlatma Tekniği ve Işık Bilgisi; Video ve Sinema Kameraları, Ses Kayıt Teknikleri ve Seslendirme Yöntemleri, Sinemada Oyunculuk, Film Yönetiminin Temelleri, Sinemada Kurgu İlkeleri, Sanat Yönetimi, Senaryo Yazım Aşamaları ve Teknikleri, Film Yapım Süreci, Film Eleştirmenliği, Sinema Kuramları ve Film Çözümlemesi ve Animasyon Teknikleri gibi başlıkları içeren ve zengin içeriğiyle bir sinema okulundan farksız olan Seminerlerde ders verecek kişiler ise kendi alanında ustalaşmış isimlerden oluşuyor.
Atilla Dorsay, Rekin Teksoy, Mehmet Açar, Semir Aslanyürek, Burçak Evren, Barış Pirhasan, Uğur İçbak, Doğan Sarıgüzel, Sinan Toğrul, Alper Maral, Ziya Öztan, M. Ziya Ülkenciler, Nesli Çölgeçen, Gülsen Tuncer, Mehmet Kurtuluş, Mustafa Preşova, Muzaffer Hiçdurmaz, Bülent Tugay gibi isimler ders verecek.
Kuramsal olarak işlenen Dünya ve Türk Sinema Tarihi, Film Eleştirmenliği, Film Çözümlemesi gibi derslerin yanı sıra Sinemada Kurgu İlkeleri, Sinemada Oyunculuk, Aydınlatma ve Işık Bilgisi gibi dersler ise öğrencilere uygulamalı olarak gösterilmektedir.
Sinemaseverler Seminerlerle ilgi ayrıntılı bilgiyi, aşağıdaki adres ve telefonlardan Seminer Sorumlusu Şermin Mutlu’dan alabilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT