Ünlü İsimlerin Yoğun İlgi Gösterdiği Performing Arts Workshop Bilgi’de Devam Edecek

Tarihler: 03 Mayıs 2011 Salı ~ 30 Haziran 2011 Perşembe

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü

Nereden Alınır: İstanbul Bilgi Üniversitesi

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/13 34060 Eyüp İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 311 50 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2011 ~ Haz 30, 2011

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgi Eğitim’in düzenlediği ve Mart ayında ünlü oyuncuların katılımıyla gerçekleşen Performing Arts Workshop “Method Oyunculuğu” ve “Oyunculuğa Giriş” ile Mayıs ve Haziran ayı boyunca devam edecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgi Eğitim’in bünyesinde, Şubat ve Mart ayında ilki gerçekleştirilen Azra Akın, Burcu Esmersoy, Kıvanç Kasabalı gibi ünlü isimlerin katıldığı, dünyanın önde gelen oyuncu koçu Barbara Poitier’in ders verdiği ve Merve Taşkan’ın koordinatörlüğünü yaptığı Performing Arts Workshop, “Method Oyunculuğu” ve “Oyunculuğa Giriş” ile devam ediyor…

New School University Actors Studio’da rejisörlük masteri yapan tek Türk olan Merve Taşkan koordinatörlüğündeki workshoplarda oyunculuğa merak salmış kişilere profesyonel oyuncu teknikleri hakkında bilgi verilecek. “Oyunculuğa Giriş” workshopu 3 Mayıs- 30 Haziran, “Metod Oyunculuğu” workshopu 7 Mayıs-25 Haziran tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

İnsanlar hayatlarının birçok anında oyunculuk tekniklerini biliyor olmaya gereksinim duyar. Çünkü herkes heyecanlıysa kendini rahatlatmayı, dikkati dağınıksa konsantre olmayı, etrafındakilerle iletişim kuramıyorsa kendini doğru ifade etmeyi ve en yakınındakilerin bile ilgisini çekemiyorsa, yalın-inandırıcı-içten olmayı ister. Bütün bu bahsedilenler “Oyunculuğa Giriş Workshopu”nda derinlemesine uygulanacak.

Metod Oyunculuğu’nda ise Stanislavski’nin başlattığı ve Lee Strasberg’in Actors Studio’da bir sistem içerisinde ‘Method’laştırdığı oyunculuk tekniği uygulanacak. Rahatlama, Konsantrasyon, Gözlemleme (bakmak ve görmek ya da dinlemek ve duymak arasındaki fark gibi) , Duygu--Duyu Belleği ve Durumsal Doğaçlama gibi egzersizler uygulanacak. Katılımcılar bu egzersizlerle kendilerini tanımaya başladıktan sonra, tiyatro metinleriyle Karakter Yaratma egzersizleri yapacak ve öğrendikleri her şeyi kullanabilme-uygulayabilme fırsatı bulacaklar.

7 Mayıs - 25 Haziran "Method Oyunculuğu": Aylık 500,00 TL, 2 Aylık 900,00 TL
Her Cumartesi: 10:00-17:00 Arası

3 Mayıs - 30 Haziran "Oyunculuğa Giriş": Aylık 300,00 TL, 2 Aylık 450,00 TL.
Her Salı ve Perşembe: 19:00 - 21:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT