Uygulamalı Mutfak Eğitimi Sertifika Programı

Tarihler: 03 Eylül 2010 Cuma ~ 01 Aralık 2010 Çarşamba

Yer: İstanbul Culinary Institute

Adres: Meşrutiyet Caddesi, No: 59 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 22 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 3, 2010 ~ Ara 1, 2010

Istanbul Culinary Institute, 2009 yılının Ocak ayında Chefschool adı altında Uygulamalı Mutfak Eğitimi Sertifika Programı’na başladı.Chefschool, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Istanbul Culinary Institute işbirliği ve Institute of Culinary Education New York katkıları ile hazırlanan ortak bir sertifika programıdır.Her üç kurumun da alanlarındaki uzmanlıkları ile, donanımlı mutfaklarda ve tecrübeli eğitmenlerle en kısa sürede meslek edindirmek amaçlanır.

Chefschool sektörün eğitimli elaman ihtiyacını karşılamayı hedefler. Bunu da teori ve pratiği birleştirerek mümkün olan en kısa sürede yoğun bir eğitim ile gerçekleştirmektedir. Beceri geliştirme, damak zevki, hız ve ekip çalışması konularında kapsamlı ve yoğun bir eğitim alan öğrenciler, eğitim süresince teknik olarak gelişir ve kariyer hedeflerini daha bilinçli belirlerler.

6 ay ve tam zamanlı chefschool da, temel olarak klasik Fransız tekniklerinin baz alındığı uluslararası temel mutfak prensipleri işlendikten sonra sektörün önde gelen başarılı şeflerinin de desteği ile Turk mutfağının incelikleri ve tadlari öğretilir. Öğrencilere Enstitü Restoranda uygulamalı eğitim ile pratik yapma olanağı sağlanır ve şeflerin gözetiminde farklı operasyonlarda aktif olarak yer alırlar. Programda temel mutfak eğitimi yanısıra ‘Liderlik ve Ekip Çalışması’ , ‘Şarap-Yemek Uyumu’, ‘Maliyet Kontrolü’ gibi konularda da tamamlayıcı eğitimler verilir.

3 Mayıs 2010 – 15 Ekim 2010
20 Eylül 2010 – 11 Mart 2011

Modül 1
Hijyen ve sanitasyon
Yemeğin tarihsel gelişimi
Besin bilgisi ve besinlerin tanıtılması
Mutfak ekibi, bıçakların tanıtılması
Kesme teknikleri
Et,balık, ve tavuk kesimleri, kemik sularının çıkartılması, klasik ve modern soslar
Uluslararası kullanılan pişirme teknikleri ve uygulamaları

8 Hafta, 216 saat
Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe 08.30-15.30

Bu modül, Institute of Culinary Education, New York tarafından kullanılan müfredatla paraleldir ve üst module geçmek için ICE sınavı verilmektedir.

Modül 2
Bu modülde Türk Mutfağı’nın temelleri çalışılır. Mutfağımıza özgü pişirme teknikleri ile ilk modülde alınan bilgiler pekiştirilir.
Türk mutfağı ve gelişimi hakkında genel bilgiler
Çorbalar ve garnitürler
Kebaplar, yahniler ve külbastılar
Etli ve zeytinyağlı dolma ve sarmalar
Köfteler
Sebze yemekleri ve zeytinyağlılar
Hamurişi ve börekler
Pilavlar
Mezeler ve salatalar
Yumurta yemekleri
Balık ve deniz ürünleri
Türk tatlıları
Şarap bilgisi ve yemek-şarap uyumu
Bilgi üniversitesi tarafından verilen Liderlik ve Ekip çalışması eğitimi

Bu modülün sonunda öğrenciler, kendi seçtikleri bir konu ile ilgili proje çalışması hazırlayarak araştırma ve sunum becerilerini geliştirirler.

4 hafta, 96 saat
Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe 08.30-15.30

Modül 3
Uygulamalı olarak devam eden bu modülde, öğrenciler Enstitü Restoran’da şeflerin gözetiminde farklı bölümlerde çalışarak, günlük yemeklerin hazırlanmasında ve operasyonda aktif olarak rol alırlar.
Rotasyon ile restoranın sıcak, soğuk, tatlı bölümlerinde günün tabldot ve “a la carte” menülerinin hazırlanması İstasyonlar arası koordinasyon
Mutfak – servis koordinasyonu
Menü oluşturma
Malzemelerin verimli kullanılması
Porsiyonlama
Tabak sunumu

12 hafta, 540 saat
Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi 7:30-16:30

Her modül, kendi eğitmeni tarafından değerlendirilir ve mezuniyet derecesi bu değerlendirmelerin toplamından oluşur.

Eğitim, yabancı öğrenci olması durumunda Türkçe /İngilizce paralel olarak yapılacaktır. Yabancı öğrencilere ingilizce malzemeler verilecektir.

Programa katılmak için en az lise mezunu olunmalıdır. Programa katılmak isteyenler amaç ve hedeflerini anlatan bir mektup ile başvuruda bulunmalıdır. Istanbul Culinary Institute, başvuruları uygun bulunan adaylarla yapılacak mülakat sonrasında programa katılacak 12 kişiyi belirleyecektir.

Mülakatı geçerek programa katılmaya hak kazananlar aşağıdaki belgeler ile kayıt yaptırabilirler.
En son mezun olunan okuldan alınan diploma
Başvuru formunda belirtilen sağlık koşullarına uygun olduğuna dair rapor
3 adet fotoğraf
Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
Ödeme makbuzu

Programin basinda ücrete dahil olarak her ogrenciye aşağıdaki set verilir:
Wüsthof 7’li bıçak seti (çantası ile birlikte)
Grand prix Aşçı Bıçağı
Silverpoint Ekmek Bıçağı
Silverpoint Fileto Bıçağı
Silverpoint Tourne Bıçağı
Silverpoint Sebze Bıçağı
Masat
Patates soyucuv IstCI Armalı 2 adet Aşçı Ceketi
Aşçı Pantalonu 2 adet
Önlük 2 adet
Boyun bağı 1 adet
Aşçı kepi 1 adet
Destekleyici eğitim kitabı ve ders notları
Bütün eğitim boyunca mutfakta kullanılan malzemeler
Programın ücreti 14.500 TL’dir.

Nakit veya kredi kartı ile yapacağınız ödemelerde 6 aya kadar vade farksız taksit imkanı vardır. Sadece Garanti Bankası Bonus, Shop and Miles veya Flexi, Denizbank Bonus, TEB Bonus, Şekerbank Bonus, Oyak Bank Maximum, İş Bankası Maximum, Finansbank ve Akbank Axess kredi kartlarında ise 12 ay vadeli taksit imkanı vardır.

Ayrıca program ücreti Garanti Bankası işbirliği ile 24 aya kadar kredili taksitlendirilebilir.

Detaylı bilgi için 0212 251 22 14 numaralı telefondan bizimle görüşebilirsiniz.

Online başvuru için başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Istanbul Culinary Institute, sektörde kariyer yapmak isteyen ancak maddi imkanları kısıtlı olan kişilere fırsat tanımak için zaman zaman program ücretinin % 50 sini kapsayan bir eğitim bursu vermektedir. Bizi destekleyen kişi ve kurumların yardımıyla verilen burslara basvuracakların, hedeflerini ve kariyer planlarını anlatan bir yazı ile birlikte, chefschool@istanbulculinary.com adresine mail göndermesi gerekmektedir.Değerlendirme sonucunda uygun bulunan adaylar mülakata çağırılmaktadır.

Uygulamalı Mutfak Eğitimi Sertifika Programı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT