Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi

Tarihler: 23 Şubat 2009 Pazartesi ~ 28 Şubat 2009 Cumartesi Şubat 2009

Yer: Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi

Nereden Alınır: Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi: www.msa.tc

Adres: Tepecik yolu, Alkent Alışveriş Merkezi F4 Blok No:13/1 Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 352 20 02

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2009 ~ Şub 28, 2009
Dünya mutfaklarından seçkin tarifleri ve lezzetli yemek pişirmenin püf noktalarını, eğlenceli kurslarla öğreneceğiniz WMSA`da programlar yine dopdolu!
İtalyan Mutfağı - Aylık
Akdeniz mutfağına ait yeni ve lezzetli tarifleri okulumuz şefleri eşliğinde yaparak eğlenceli saatler geçireceksiniz. Üstelik çalışanlar için akşam dersleri de mevcut!Balzamikli kabak çorbası, Sicilya usulü domatesli sote karides ıspanak yatağında, curry tavuklu mantarlı risotto, mocca pannacotta
2 Şubat Pazartesi 10:00-13:00, 2 Şubat Pazartesi 19:00-22:00
Ispanaklı domates çorbası, İtalyan usulü karides ve levrekli tartar, fırında kuzu pirzola, adaçaylı parmesanlı kızarmış polenta, kızarmış yufkada sotelenmiş tatlı meyveler
9 Şubat Pazartesi 10:00-13:00, 9 Şubat Pazartesi 19:00-22:00
Izgara hellimli ıspanaklı ve balkabaklı salata kekikli ballı vinegrette sos ile, porcini mantarlı ve kremalı bonfile avokado ile, risotto Milanese, İtalyan usulu elmali krisp vanilyalı dondurma ile
16 Şubat Pazartesi 10:00-13:00, 16 Şubat Pazartesi 19:00-22:00
Kremalı karışık mantar çorbası, taze baharatlı ricottalı domates dolması, kuru erik ve kırmızı şarap soslu kuzu incik balzamikli arpacık soğan ve patates ile, ballı mascarpone kek
23 Şubat Pazartesi 10:00-13:00, 23 Şubat Pazartesi 19:00-22:00
Türk Mutfağı
Dersimizde, ulusal mutfağımıza ait geleneksel tariflerin günümüze uyarlanmış zevkli sunumlarını bulacak, kendi damak tadımıza ait yemekleri yapma fırsatı yakalayacaksınız. Rezeneli balkabağı çorbası, bohça yufkada kişniş aromalı fıstıklı tavuk ciğeri, konyak ve kayısı soslu pirzola karalahana sote ve frenk soğanlı mini kumpir ile, zerde
4 Şubat Çarşamba 10:00-14:00
Fransız Mutfağı
Bölgelere göre farklılık gösteren ve yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bu ulusal mutfağa ait lezzetli örnekleri bulacağınız dersimizde eğitici ve aynı zamanda keyifli saatler geçireceksiniz. Creme de Parmentier; Kremalı parmantiye çorbası, Poulet a la chasseur, pommes noisette ; Mantarlı avcı piliç sote fındık patates ile, Frambuazlı Charlotte
4 Şubat Çarşamba 19:00-22:00
Pastacılık - Aylık
UNIPRO Uluslararası Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Programı eğitmen şefimiz Hasan Ünlü`den alacağınız profesyonel tarifler ile bu lezzetli hobinizi geliştirebileceksiniz. Yoğun ilgi ile beklenen aylık programımızda her hafta farklı konularda tarifler hazırlanacak. Toplu katılım sağlayarak fiyat avantajından yararlanın! Meyveli tatlılar; Kaymaklı kabak terin, frambuaz pelte vanilyalı dondurma ile, badem kremalı ayva tatlısı, elma ve böğürtlenli crisp
5 Şubat Perşembe 10:00-14:00
Hamurlu tatlılar; Churro, passion savarin, limonlu rulo tatlı, vişneli kadayıf
12 Şubat Perşembe 10:00-14:00
Kremalı tatlılar; Zencefilli Creme Brulee, vişneli diplomat cream, helva creme, portakallı soğuk sufle çikolata sos ile
19 Şubat Perşembe 10:00-14:00
Cheesecakeler; Frambuazlı cheesecake, mangolu cheesecake, çikolatalı cheesecake, demo soslar: İngiliz sos, frambuaz sos
26 Şubat Perşembe 10:00-14:00
Party Foods (Parti Atıştırmalıkları)
Parti atıştırmalıkları tariflerini evinizde vereceğiniz partilerde yapmanın yanı sıra başlangıç olarak da yapabilirsiniz. Birbirinden lezzetli atıştırmalık tarifleri, zevkli saatler eşliğinde sizleri bekliyor. Harisalı humus, arancini (risotto topları), şişte mojito karides, frenk soğanlı mercimek köfte, Frankfurter roll , şişte biberli et satay, file çam fıstıklı keçi peynir topları
5 Şubat Perşembe 19:00-22:00
Etler ve Pişirme Teknikleri
Etsiz yaşayamam diyenler, doğru tekniklerle et pişirmenin inceliklerini öğrenmek isteyenler. Bu ders tam size göre!!! Yeni dönemde yeni tarifler sizleri bekliyor... Roast beef (demo), beef Wellington fesleğenli kereviz püre ile, tava kontrfile bordolez sos fırında patates ve havuç glaze ile, limonlu vişneli parfe file Antep fıstık ile
7 Şubat Cumartesi 10:00-14:00
El Yapımı Pizzalar
Pizza dünyanın farklı yerlerinde farklı malzemelerle tüketilmektedir. İstediğiniz malzemelerle el yapımı pizza tarifleri ve ipuçları sizleri bekliyor. Calzone pizza, deniz mahsullü pizza, pizza robespier ( bonfile ve rokalı), karışık kış sebzeli ince pizza
11 Şubat Çarşamba 10:00-14:00
Sevgililer Günü Mönüsü
Tüm sevgililer için özel olan bu günde yapacağınız lezzetli yemeklerden oluşan romantik bir akşam yemeği ile onun kalbini bir kez daha fethedeceksiniz. Değerli ziyaretçi eğitmenlerimizden Aslı Osma Kender eşliğinde yapacağınız bu zarif menü sayesinde Sevgililer Günü arifesinde zevkli saatler geçireceksiniz. Gazpacho Margarita krem keçi peynirli crostini ile, kısık ateşte yavaş pişmiş somon fileto taze biberiyeli risotto ile, rezene kökü salatası siyah zeytin ve portakallı vinegret ile, unsuz acı biberli brownie sıcak çikolatalı sos ile
12 Şubat Perşembe 19:00-22:00
Sevgililer Günü Çikolataları
Sevgililer Günü`nde hemen hemen herkes sevdiğine çiçek ve çikolata armağan eder. Öğrendiğiniz çikolata işleme teknikleri ile yapacağınız enfes çikolatalar ile sevdiğinizi şaşırtacaksınız. Rochas, prenses (fıstıklı), valentine dream, çilekli truff, frambuazlı milk chocolate, Sevgililer Günü Özel tartı (meyve ve çikolatalı)
14 Şubat Cumartesi 10:00-14:00
Çin Mutfağı
Dünyadaki üç ana mutfaktan biri olup, en çok merak edilen mutfakların başında gelen Çin mutfağına ait tarifleri ve teknikleri bulacağınız dersimizden sonra Çin yemeği yemek için restorana gitmenize gerek kalmayacak. Tempura tavuklu udon noodle çorbası, tavuk teriyaki şiş, sarmısak ve taze soğan soslu çıtır karides acılı brokoli ile, Çin sebzeli et sote, kızarmış tempura ananas
17 Şubat Salı 19:00-22:00
El Yapımı Makarnalar ve Sosları
Herkesin favori yiyeceği makarnalar el yapımı olduğunda ve farklı soslar ile sunulduğunda hiç şüphesiz daha da iştah açıcı ve lezzetli hale geliyor. Bugün makarna tüketimi serbest... Ispanak ve ricotta peynirli canneloni beşamel ve parmesan ile, dört peynirli tortellini taze adaçaylı krema sos ile, deniz mahsullü linguine votkalı domates sos ile, pesto soslu papardella
18 Şubat Çarşamba 10:00-14:00
Denizden Gelen Lezzetler
Okulumuz gurme şefinin katılımcılar için özel olarak hazırladığı mönüyü yaparken alacağınız tarifler ve ipuçları ile misafirlerinize sunacağınız şık akşam yemeklerini balık ile zenginleştirebileceksiniz. Kapari ve tarhun soslu tava somon, limonlu salatalığa sarılı levrek fileto, beşamel soslu deniz ürünleri gratine, domates soslu susamlı ton balığı
21 Şubat Cumartesi 10:00-14:00
Zen Cooking
İki- üç dakikalık bir meditasyon ile başlayan bu derste, hem tariflerin yapımı, hem de yemek pişirme sanatına Zen bakış açısı ile yaklaşım uygulanıyor. Değerli ziyaretçi eğitmenlerimizden Aslı Osma Kender tarafından verilecek bu ders, öğrencilere hoş ve lezzetli bir menü öğretmenin yanı sıra, zihinlerini boşaltabilecekleri, dinlendirici ve farkındalık arttırıcı bir üç saat geçirtmeyi hedefliyor. Tajik pidesi, Tibet usulü kırmızı soğan ve zencefilli beyaz lahana salatası, Moğol usulü et salatası (Mini Yedikule marul yapraklarında servis edilen bir çeşit başlangıç) , Güney Asya erişteli levrek balığı çorbası
25 Şubat Çarşamba 10:00-14:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT