Yaratıcı Yazarlık - Başlangıç

Tarihler: 07 Mart 2016 Pazartesi ~ 07 Mart 2016 Pazartesi 07 Mart 2016 19:30

Yer: Merakettiklerin

Ücret: 1. Kategori - 115.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2016 ~ Mar 7, 2016
YETİŞKİNLER İÇİN YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ – BAŞLANGIÇ

“Yaratıcı yazarlık çalışmaları, bu arada herkesin kendi başına edindiği ve olasılıkla çoğu yanlış olan alışkanlıkların yerine, daha doğru alışkanlıkların konmasını da sağlayabilir. Önemli bir kazanımdır bu.”  Semih GÜMÜŞ  -Yazar Olabilir miyim? Yaratıcı Yazarlık Dersleri 2012

Yazmak bir tutkudur, eninde sonunda saklandığı yerden çıkar ve tüm benliğinizi ele geçirir. Artık tek düşünceniz bir metin yaratmaktır. Ama tekniğini bilmeden bunu yapmak kolay olabilir mi? Acaba yazarların bizden farklı olarak bildiği gizli sırları mı var? İlham perisi mi, yoksa yazım teknikleri mi? Yazmak doğuştan gelen bir yetenek mi yoksa öğrenilebilir mi? Nerede hata yapıyorsunuz? Bir metne başlamak ve bitirmek, yeni başlayan yazarın kabusu mu? Sanatın her dalı gibi kurmaca metin yazmanın da teknikleri, kuralları vardır. Bunlar öğrenilebilir, nitelikli okumayla olgunlaştırılır, yazım egzersizleriyle geliştirilebilir. Bu atölyede yazmak isteyip de bir türlü nasıl yapacağını bilemeyen yazar adaylarına yol gösteriyoruz. Kurmaca metin öğelerinin incelenmesiyle başlayan atölyede sınırlı yazım teknikleriyle yazacak, okuyacak ve tartışacaksınız. Bu sayede fikirlerinizin özgünlüğünü, üslubunuzu, metne hakimiyetinizi tek bir bakış açısından değil, kolektif bir grubun görüşünden nesnel olarak alacaksınız. Dört ana modül dersi sekiz haftalık atölye süresinde işlenecektir. Katılımcılar istedikleri modülü alabilirler. Kaçırdıkları dersleri bir sonraki ay telafi edebilirler. Atölye sonunda yazım alışkanlıklarınızın tamamen değiştiğini göreceksiniz. Özgüveni yüksek, başlamaktan korkmayan, kurguda zorlanmayan, karakterini seven yazarlar olarak kurmaca metinlerinize hakim olacaksınız. Yardımcı kitap olarak Yeni Başlayanlar İçin Yaratıcı Yazarlık Kitabı katılımcılara temin edilecektir.

KONULAR

Başlangıç Atölyesi
– Ana Modüller
1. Karakter yaratımı – (İki Hafta)
2. Çatışma/ Öyküde zirve – (İki Hafta)
3. Olay Örgüsü – (İki Hafta)
4. Zaman-mekan-ortam (İki Hafta)

YETİŞKİNLER İÇİN YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ – İLERİ SEVİYE “Yetenek bir sayfa değil, 300 sayfa yazmaktır. Sıradan bir aklın yaratamayacağı hiçbir roman yoktur. Acemi bir yazar bile güzel bir cümle kurabilir. Bundan sonra yapılacak tek şey kalemi alıp sabırla kağıdı doldurmaktır. Güçlü olanlar hiçbir zaman duraksamaz. Masaya otururlar, terlerler ama sonuna kadar giderler. İşte, bir türlü çalışmaya başlayamayan tembellerle yetenekli yazarları ayıran budur. Zafer sürekli çaba harcanarak elde edilebilir.”

JULES RENARD
Tıpkı bir maratoncunun düzenli koşması gibi yazarlar da metin yaratırlar. Yazmak öz disiplin isteyen ender işlerden biridir. Her sabah kalkıp antrenmana giden olimpiyat şampiyonluğu için çalışan bir atlet gibi çalışır yazar. Üstelik sonunda altın madalya yoktur, belki de tutmayacak bir romandır çabaladığı. Peki bizi güdeleyen nedir? Yazma tutkusunu öz disiplin haline getirmek üzere tasarlanmış bu atölyede katılımcıların düzenli kurmaca metin yaratmaları, paylaşmaları sağlanır. Esin perisinin omuzda bir hayalet değil, çalışan, yazan-okuyan beynin ürettiği fikirler olduğunun bilincine varan yazar adayı öz disiplin kazanma konusunda ciddi adımlar atar. Üç-beş cümlelik aforizmalardan ziyade fikirlerle donanmış, iyi kurgulanmış, güçlü karakterlere sahip romanlara odaklanır. Yazmaya teşvik eder, yazdıklarınızı tartışabileceğiniz ortamlar sağlar. Yazma konusunda gelişmek için en iyi yollardan biri de budur belki de.

KONULAR

Öykü Yazım Grupları: (Workshop-Atölyeler)
1. İlk cümleler – Sınırlı yazım teknikleri ile öykü çalışması – (İki Hafta)
2. Bakış Açıları - Sınırlı yazım teknikleri ile öykü çalışması – (İki Hafta)
3. Anlatım teknikleri - Sınırlı yazım teknikleri ile öykü çalışması – (İki Hafta) Altı haftalık atölyede yazacak, okuyacak, tartışacaksınız. Sadece tercih ettiğiniz modülleri alabilir, istediğiniz derse katılabilir, kaçırdığınız dersleri bir sonraki ay telafi edebilirsiniz.

Eğitmen: Zümrüt Sarıkartal Bıyıklıoğlu
İstanbul'da doğmuştur. Üniversiteyi Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi-Ekonomi bölümünde okumuştur. Coca-Cola Firmasında on yıla yakın finans ve ERP üzerine değişik kademelerde görev almıştır. Yazma macerasına atılmak için işinden ayrılmış, sırasıyla Murat Gülsoy, Mario Levi ve Robert McKee’nin yaratıcı yazarlık ve senaryo yazılım atölyelerine katılarak kendisini bu alanda yetiştirmeye çalışmıştır. Şubat, 2015’de çocuklar için öykü yazım tekniklerini anlatan ilk kitabı “Küçük Yazarın El Kitabı” Esen Yayıncılıktan çıkmıştır. Bu kitapla, yıllarca okuyarak edindiği bilgileri sadeleştirip çocuklara uygun hale getirmiş böylece küçük yaşta okuma ve yazmanın sonsuz evreninde yolculuğa çıkarak çok daha uzun mesafeler kat edebileceklerine inanmıştır. İkici kitabı “Yeni Başlayanlar İçin Yaratıcı Yazarlık”, Haziran 2015’de Esen Yayıncılık tarafından basılmıştır. Bu ikinci kitapta yazar daha yüksek bir yaş grubuna hitap etmiş ancak anlatımda basitliği asla bırakmamıştır. Yazar, öykü yazmanın kurallarını ve tekniklerini anlattığı kitaplarında anlaşılır olmaya özen göstermiş, verdiği atölye ve eğitimlerde de bunu göstermiştir. Yazar, halen eşi, biricik oğlu ve kedileriyle İstanbul’da yaşamaktadır. Özel okullarda çocuklara yaratıcı yazarlık dersleri vermekte, bu arada da kitap yazmaya devam etmektedir.

- Etkinlik günü biletinizi yanınızda bulundurunuz- Satın alınan biletlerin iptal, iade veya değişikliği yapılmamaktadır.- Numarasız oturma düzeni vardır. 19:30 - 21:30 Saatleri arasında gerçekleşecektir

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT