Yaratıcı Yazarlık Kursu Başlıyor!

Tarihler: 06 Ocak 2010 Çarşamba ~ 07 Ocak 2010 Perşembe

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği

Nereden Alınır: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği

Adres: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Güney Kampüs Lojman Kapı Yanı 34342 Bebek/İSTANBUL Bebek İstanbul

Telefon: 0 212 359 58 13

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 6, 2010 ~ Oca 7, 2010

Kurs - YENİ DÖNEM 6 Ocak Çarşamba 2010

Uygulamalı bir seminer dizisi olarak tasarlanmış olan Yaratıcı Yazarlık Kursu’nda kurmaca edebiyat yapıtlarının (öykü ve roman) nasıl üretildiği konusunda bilgiler aktarılacak; hikâyenin unsurları, kurmaca metinde zamanın kullanımı, mekânın işlevi, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, klasik ve modernist anlatım biçimleri, edebi türler, dramatik gerilimin oluşturulması gibi yazma tekniğine ilişkin konular yetkin örnekler* üzerinde tartışılacaktır.

Tüm bu yöntemlerin yanı sıra, edebiyatın insan yaratıcılığı ile ilişkisi irdelenecek, ilhamın kaynakları araştırılacaktır. Amaç, katılımcıların kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için yol göstermek ve içgörü kazanmalarına yardımcı olmaktır. Atölye süresince katılımcılar yazdıkları öyküleri tartışacak, yazma tekniğini etkileşimli bir eleştiri ortamında geliştirecektir. *Derinlemesine incelenecek yapıtların yazarları: Orhan PAMUK, Oğuz ATAY, Ahmet Hamdi TANPINAR, Sait Faik ABASIYANIK, Haldun TANER, Leyla ERBİL, Sevim BURAK, Bilge KARASU, Tomris UYAR, Yusuf ATILGAN ve J.L. BORGES

Atölye - YENİ DÖNEM 7 Ocak Perşembe 2010

Murat GÜLSOY’un Yaratıcı Yazarlık Kursu’na katılmış olanların devam edebilecekleri bir atölye çalışması. Katılımcıların yazdıkları öykülerin ve roman kurgularının irdelendiği oturumlarda modernist ve postmodernist anlatım biçimleri tartışılacaktır. Atölyenin amacı katılımcıların Yaratıcı Yazarlık Kursu’nda temellerini öğrenmiş oldukları kurmaca tekniklerini özgürce deneyebilecekleri ve profesyonel destek alabilecekleri bir ortam yaratmaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT