Yaratıcı Yazma Teknikleri

Tarihler: 24 Nisan 2016 Pazar ~ 24 Nisan 2016 Pazar 24 Nisan 2016 10:30

Yer: Borusan Contemporary

Ücret: - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 24, 2016 ~ Nis 24, 2016
Yaratıcı Yazma Teknikleri

Eğitmen: Dr. Nilay Yılmaz Oyunlarla ve canlandırmalarla beslenen yaratıcı yazma atölyesi, yaratıcı düşünmenin bileşenlerini ve bu bileşenlerin yazma becerilerini geliştirme aracı olarak kullanımını içeren uygulamalardan oluşuyor. Çalışmalar, görsellerin ve sanat objelerinin oyunsu süreçte kullanımına dair pratik uygulamaları içerir. Atölye çalışması, uzun ve kısa soluklu yaratıcı yazma uygulamalarının kazanıma göre yapılandırılmasını ve bu uygulamaların yaratıcı okuma süreciyle birlikte kullanımına dair giriş niteliğinde etkinliklerde oluşuyor. 

Dr. Nilay Yılmaz
1992 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili ve Öğretimi Bölümü’nü bitirdi. AÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İngiliz Dili ve Öğretimi dalında yüksek lisansını, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkçe Öğretimi programında çocuk edebiyatı üzerine doktorasını yaptı. Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı (1993–2012). Çocuklar için öykü, roman ve tiyatro oyunları yazıyor, yaratıcı dramayla ilgileniyor. Okuma kültürü, yaratıcı okuma ve yaratıcı yazma konularında çocuklarla, gençlerle, eğitimcilerle ve velilerle söyleşiler, etkinlikler yapıyor. 2000 yılından bu yana pek çok sivil toplum örgütüyle çalışıyor, kurumlara okuma projeleri hazırlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı hizmet içi eğitim programlarında ve STK’larda okuma kültürü ve eleştirel düşünme konuları üzerine yapılan projelerin yetişkin eğitimlerinde uzman eğiticilik yapıyor. Nefes çalışmaları, biblioterapi, arketipler ve yaratıcı dramanın dönüştürücü etkilerinden yararlanıyor, yetişkinlerle özgürleştirici yazı çalışmaları yapıyor.

Saat 13.00-14.00 arasında ara verilecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT