Zümra Atalay ile Mindfulness

Tarihler: 07 Mayıs 2017 Pazar ~ 07 Mayıs 2017 Pazar 07 Mayıs 2017 11:00

Yer: Dr. Ender Vardar Ofis

Ücret: Numarasız Oturmalı - 220.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2017 ~ May 7, 2017
Zümra Atalay ile Mindfulness Atölye Çalışması, 7 Mayıs'ta Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği'nde...

Mindfulness Nedir?
Mindfulness (bilinçli-farkındalık) dünyada öncelikle ruh sağlığı alanı olmak üzere bir çok alanda iyi oluş halini arttırmak amacıyla kullanılan bir anlayıştır. Mindfulness yaşadıklarımızı içinde bulunduğumuz anda yargılamadan kabullenici bir biçimde fark etmektir. Salt bir dikkat ve farkındalığın ötesinde, fark ettiğimiz tüm içsel ve dışsal, hoşa giden veya gitmeyen yaşantıları belli bir tutumla ele almayı içerir.

Bedensel/duyumsal, düşünsel ve duygusal açıdan yaşamla daha bilge ve etkin bir biçimde temas etmenin bir yolu olan mindfulness pratikleri, meditasyon ve bedensel hareketleri içerir.

Yapmakta olduğumuz işleri yavaşlatarak dikkati yoğunlaştırmak, yaşadıklarımızı aktif ve katılımcı bir şekilde gözlemlemek ve dikkatimiz her dağıldığında düşüncelerimizin nasıl oransızca geçmiş veya geleceğe yöneldiğini fark etmek, farkındalığımızı kullanmanın başlangıcıdır. Sonrasında sakince, hemen yargılamadan ve öncelikle var olan durumu kabul ederek dikkatimizi tekrar amacına geri çağırmak ise yöntemin kapsadığı bütün çalışma biçimlerinin temelini oluşturmaktadır. 

Neyi, ne için yaptığımızı hatırlamak ve seçtiğimiz eylemleri en verimli, en insancıl şekilde sonraki aşamaya doğru nasıl yönlendireceğimizi anlamaya çalışmak, bizi hem daha uyanık hem de sakin tutacaktır.

Atölye Hakkında
Atölyemiz, mindfulness hakkında bilgilendirici ve yaşamınızda da kullanabileceğiniz uygulamalar içeren teori ve pratiğin harmanlandığı bir buluşma olacak. 
Bu kısa buluşmanın sonunda gerçek anlamda anda kalmayı deneyimleyecek, zorlayıcı duygu ve durumlarla baş etmede onlarla beraber kalabilmenin önemini anlayacak, ruhsal dayanıklılıkta duyguları düzenlemenin ve düşüncelere mesafe almanın önemini kavrayacaksınız.
Mindfulness pratikleri ile ruhsal dayanıklılığı arttıracak uygulamalar öğrenecek ve deneyimler hakkında düşünmek ile deneyimi yaşamak arasındaki farkı anlayacaksınız.  

Bu atölye kimler içindir?
Bu atölye kendini anlama, tanımlama ve geliştirme süreci hiç bitmeyen bizler içindir.  

Atölye Programı
İlk bölüm: 11:00 - 12:30
Ara: 12:30 - 12:45 
İkinci bölüm: 12:45 - 14:30

Doç. Dr. Zümra Atalay
Doç. Dr. Zümra Atalay MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğretim üyesi ve bölüm başkanıdır. Temel çalışma alanı mindfulness (bilinçli farkındalık), bilinçli farkındalık temelli terapiler, şefkat (compassion) ve şefkat temelli terapilerdir. Doktora tezi de bu iki konu üzerinedir. Doktora sonrası çalışmasını Rochester Üniversitesi Psikoloji Bölümünde “Mindfulness ve Psikolojik İhtiyaçlar” üzerine yapmıştır.  Uzmanlık alanı olan Bilinçli-farkındalık temelli yaklaşımlar üzerine IMA’nın (International Mindfulness Based Association) düzenlediği eğiticilerin eğitimi programını tamamlamıştır. 8 ülkede eğitim veren IMA’nın uluslararası eğitmenidir. EAMBA (Europian Association of Mindfulness Based Approaches) üyesi ve aynı zamanda yönetim kurulundadır. Üniversitedeki çalışmalarının yanısıra kendi özel ofisinde düzenli aralıklarla MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction Program) grup çalışmaları, eğitimler ve bireysel görüşmeler düzenlemektedir.

- Etkinlikte numarasız oturma düzeni vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT