`Zorba` Mısır Kahire Devlet Operası

Tarihler: 12 Eylül 2004 Pazar ~ 12 Eylül 2004 Pazar 12 Eylül Pazar Saat 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 78.000.000 TL - 56.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 12, 2004 ~ Eyl 12, 2004
BEYOĞLU BELEDİYESİ`NDEN DEV ORGANİZASYON!..
"ZORBA" ÖZÜRLÜ ÇOCUKLAR İÇİN SAHNEDE!

ZORBA (Bale - İki Perde)
Bale bir Yunan Köyünde geçer. Amerikalı bir turist olan John bir Yunan köyüne yerleşir. Yerlilerle kaynaşmaya uğraşmasına rağmen, köylüler tarafından dışlanır. Derken köye Zorba gelir. Kendisi orta yaşlı, enerji ve sevgi dolu bir insandır. Tek yaşam kuralı özgürlüktür. Zorba; John ile arkadaşlık kurar, ona hayatın gerçek anlamını öğretir. Zorba`ya göre hayatın altın kuralı: "Yaşamak ve hayatın tadını çıkarmaktır."

Hikaye Zorba ile John arasındaki ilişkiyi ve başlarından geçenleri anlatmaktadır.

(MISIR) KAHİRE OPERASI BALE TOPLULUĞU:
(Mısır) Kahire Operası Bale Topluluğu, 1966 yılında Yüksek Bale Enstitüsü`ne (Academy of Arts) bağlı olarak kurulmuştur. İlk yıllarda topluluğu Sovyet yönetmenler idare etmiştir. İlk yapım; Bolşoy Tiyatroları`nın eski yönetmeni Leonid Labrovski`nin yönetiminde " The Fountain of Bakchisary" olmuştur. Daha sonra topluluk klasik balelerle repartuarlarını zenginleştirmiş, bir süre sonra da Mısırlı besteciler ve kareograflar tarafından yazılmış baleleri de sergilemiştir.

Kahire Operası Bale Topluluğu; 1991`den bu yana, Dr. Abdel Moneim Kamel yönetiminde, National Cultural Center`e bağlı olarak çalışmaktadır. Yeni direktörün repartuara eklediği eserler arasında Romeo ve Juliet, Kuğu Gölü, Fındıkkıran, Don Kişot, Giselle, La Corsaire, Sindirella, Carmina Burana, Bolero, Lorkina, Hamlet, Malgre Tout, Zorba ve Danses qu Croise yer almaktadır. 1998 - 1999 yıllarında topluluk Dr. Abdel Moneim Kamel`in yönetimi altında "Aida" operasının uluslararası yapımına katılmıştır. 2001 yılında Eleila El Kabira adlı başarılı kareografi yine Dr. Abdek Moneim Kamel yönetimindeki gösterime sunulmuştur.

1973`ten beri, Mısır dışında da gösteriler sergileniyor. Topluluğun eserlerini sunduğu ülkeler; Fransa, Almanya, Kore, Japonya; Meksika; Tunus, Bulgaristan, İngiltere, ABD, Çin, Çek Cumhuriyeti, Prag Milli Tiyatrosu, İtalya, Lübnan, Türkiye, Ürdün, Kanada ve Rusya`dır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT