Zürih Balesi - II: Boşlukta Rüzgârlar

Tarihler: 05 Haziran 2012 Salı ~ 05 Haziran 2012 Salı 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 5. Kategori - Balkon - 275.00 TL, 1. Kategori - 220.00 TL, 2. Kategori - 165.00 TL, 3. Kategori - 112.00 TL, 4. Kategori - Öğrenci - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Aya İrini gişe.

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet İstanbul Fatih İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 5, 2012 ~ Haz 5, 2012

40. İstanbul Müzik Festivali, 31 Mayıs - 29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Heinz Spoerli direktör
Claudius Herrmann viyolonsel

Program
Johann Sebastian Bach
Çello Süitleri, No. 2, No. 3, No. 6

Avrupa’nın önde gelen koreograflarından Heinz Spoerli, hem baleseverlere hem de Bach severlere kelimenin tam anlamıyla büyüleyici bir başyapıt sunarak, veda turnesinde festivalin göz bebeği olan iki gösteriye imzasını atıyor. Halen Stuttgart Balesi, Viyana Opera Balesi, Paris Operası, Helsinki Ulusal Balesi, İsveç Kraliyet Balesi, Çin Ulusal Balesi ve La Scala Balesi ile de işbirliğini sürdüren Spoerli bugüne kadar imza attığı 200’e yakın koreografiyle olağanüstü bir kariyere sahip oldu.

İnsan davranışının iyi bir gözlemcisi olan sanatçı, koreografilerinde gelip geçici olana değil, varlığın “boşluğuna” odaklanıyor. Bu boşluğu, sahnede yüzen ve hareketli formlarla betimleyen sanatçının, estetik açıdan seyirciyi derinden cezbeden yaratıcılığının altında kuşkusuz son derece temkinli ve ihtiyatlı bir biçimde gizlediği duygularımızın derinliğini var. Danslarında, müzikle de işbirliğine girerek, insan ilişkilerinin özünü ele alan ünlü koreograf, 2003’te Bach’ın 2, 3 ve 6 numaralı çello süitleriyle gerçekleştirdiği “In den Winden im Nichts” ile dünya sahnelerinde büyük bir hayranlıkla karşılandı.

Rüzgârın Bach’ın meşhur altı çello süitinde ses bulduğu gösterinin ikinci gecesinde, Spoerli’nin sınır tanımayan yaratıcılığıyla Zürih Balesi’nin sanatsal yetkinliği ve dinamizminin doruk noktasına şahit olacaksınız. Dramatik bale prodüksiyonlarıyla ünlenen, klasikten çağdaşa, çok geniş bir repertuara sahip olan Zürih Balesi’nin deneyimli ve teknik açıdan kusursuz dansçıları, Bach’ın Çello Süitleri eşliğinde hafızalarından uzun süre silinmeyecek bir performansla sanatseverlerle bulaşacak. “Koreografi, müzik ile sohbet etmektir” diyen Spoerli, sizlere tadı damağınızda kalacak bir deneyim sunmak için bu gece son kez Aya İrini’de olacak…

Arasız 90’ sürer.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT