Anadolu Ateşi

Tarihler: 11 Ekim 2016 Salı ~ 11 Ekim 2016 Salı 11 Ekim 2016 21:15

Yer: Aspendos Arena

Ücret: VIP - 140.00 TL Tam - 70.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Belkıs Belediyesi Karşısı Serik Antalya

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 11, 2016 ~ Eki 11, 2016
Anadolu Ateşi, Aspendos Arena'da büyüleyici bir şov sergileyecek!

"Anadolu Ateşi'nin temel konsepti medeniyetler buluşmasıdır. Doğu ile batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren bir dans portresidir. Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek dünyaya modern standartlarda bir gösteriyi, bir kültürel şöleni sunmaktadır. Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu  Ateşi hemen hemen her yöreden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projedir. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedeflemektedir.

1999 yılında, yıllar öncesine dayanan bir hayali gerçekleştirmek üzere ilk adımını atan Mustafa Erdoğan, eski adı Sultan’s of the Dance olan projenin tempolu çalışmalarını  başlattı. Önce gazetelere “dansçı aranıyor” ilanları verildi. 750 aday arasından 90 genç  seçildi ve bir buçuk yıl sürecek zorlu bir çalışma temposu başladı. Günde 8, zaman zaman 16 saat süren çalışmalar... Kostümler hazırlandı, müzikler tamamlandı. Estetik egzersiz, dietisyen ve masaj uzmanları ile çalışıldı. Strech ve yoga yapıldı. Çalışmalar halk dansları adımları, bale ve modern dans konularında yoğunlaştı. Dansçılar Anadolu ritmlerinin notasyonu konulu teorik dersler aldılar.

Ve 3 Mayıs 2001 tarihinde 3-4 gösteri için sahne alıp daha sonra yurt dışında  sahnelenmesi planlanan gösterinin, aylar önce biletlerinin tükenmesi nedeni ile  Türkiye’deki programının uzatılması kararı alındı. Anadolu Ateşi, 2002 yılında dünya  turnesine başlayarak 85 ülkede (bir çok ülkeye defalarca gidilmiştir) 3500 gösteri ile 20 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenildi. Bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans  toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi, ulusal kültürümüzün gücüyle, evrensele ulaşan en görkemli projedir. Ülkemizin büyük organizasyonlarında Eurovision 2004- Formula 2005-Universiade 2005 sahne alan topluluk dünya basını tarafından ilgiyle izlenilmiştir. Grup, Amerika’da New York Madison Square Garden, Chicago’da Chicago Theater, Fransa’da Bercy, Çin’de Çin Halk Parlamento Binası, Moskova’da Kremlin Palace, Mısır’da tarihi Muhammet Ali Camisi ve Piramitlerin Önü gibi dünyanın en önemli  merkezlerinde gösteri yapmış ve başta cumhurbaşkanları, başbakanlar, krallar olmak üzere ülke liderleri tarafından ayakta alkışlanmıştır.

Anadolu Ateşi 2001'den bugüne İsrail, Almanya, Çin, Hollanda, Belçika, İsviçre, K.K.T.C., Japonya, Avusturya, Katar, Lübnan, Rusya, Azerbaycan, Ürdün, Sibirya,  Romanya, Bulgaristan, Mısır, Fransa, Amerika, Macaristan, Saray Bosna, Bahreyn, Malezya, Yunanistan, Gürcistan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan,  Dubai, Slovenya, Polonya, Beyaz Rusya, Letonya, Kazakistan, Ukrayna, Kırım,Yeni Zelanda, Tunus, İtalya, Slovakya, Arnavutluk, Filistin, İspanya, Portekiz, Suriye, İngiltere, Martinik Adası-Karayipler’de gösteriler sunmuş ve Anadolu kültürünü tüm dünyaya  tanıtmıştır.

Dünyaca ünlü Dans Grubu Anadolu Ateşi düzenli olarak her yıl Nisan-Kasım arası yaz döneminde kendi gösteri mekanı Antalya Aspendos Arena’da haftada 2 gün sahne almakta ve Ülkemize gelen turistlere kültürel zenginliğimizi gerçekleştirdikleri gösterilerle sunmaktadır. Anadolu Ateşi ilgili dünya basınında haberlerin sayısı 10 bini geçmiştir. Grup, 250 kişilik dansçı kadrosuyla aynı anda dünyanın farklı 3 yerinde gösteri yapabilmektedir."

Mustafa Erdoğan
Genel Sanat Yönetmeni

- Oturma düzeni mevcuttur. Yerler numarasızdır.- 11 Yaş ve altı çocuklar, etkinlik mekanına girişte kimlik ibraz edildiği takdirde, ebeveynlerinin yanında ücretsizdir. - 12 Yaş ve üzeri tam bilete tabidir. - Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses kayıt cihazı vb. alınmayacaktır.      - VIP Kategori biletleri; VIP yer ayrıcalığı içermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT