Bir Yürekten Bir Yaşamdan Tchaikovsky

Tarihler: 27 Mart 2012 Salı ~ 27 Mart 2012 Salı 27 Mart 2012 Saat 20:30

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Ücret: TAM - 30,00 TL - Öğrenci - 15,00 TL

Nereden Alınır: Biletler www.mybilet.com/ sistesinden temin edilebilir.

Adres: Bahariye Cad. No.39 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 336 12 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 27, 2012 ~ Mar 27, 2012

1972 yılında kurulan ülkemizin ilk ve tek özel bale kuruluşu Çağdaş Bale Topluluğu, 40. yılını ünlü rus besteci Tchaikovsky`nin müzikleri ile hazırladığı gösteri ile kutluyor. Geniş bir repertuvara sahip olan toplulukta bugüne kadar ikiyüzden fazla dansçı görev aldı. Koreografisini, topluluğun kurucusu ve genel sanat yönetmeni Cem Ertekin`nin yaptığı "Bir Yürekten Bir Yaşamdan TCHAIKOVSKY" adlı yapıt onbeş kişilik genç ve dinamik profesyonel dansçı kadrosu bale severlerle buluşuyor...

Türkiyenin ilk özel bale topluluğu olan Çağdaş Bale Topluluğu, 1972 Haziran`ında Cem Ertekin ve Nildan (Tuğbay) Atsız tarafından kuruldu ve ilk kez Kadıköy Halk Eğitim Merkezi`nde "Başlangıç" adlı eserle perdelerini açtı.

Türkiye`de ilk kez 1985 yılında " 29 Nisan Dünya Dans Günü`nü kutlayan topluluk, 1992 yılında "İstanbul Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali " programında yer aldı ve 1999 yılında düzenlenen " Dans Platform Türkiye " festivaline katıldı. Ayrıca bale sanatının yeni boyutlarını tanıtma ve sevdirme amacıyla yurt içinde turneler gerçekleştirdi.

Repertuvarında; Tozlu Hayaller, Samson Dalila, Kaotika, Kesitler, Zorba,Genç Adam ve Ölüm, Hamet, Carmina Burana, İlkbahar Ayini, Ferhat ile Şirin, Romeo ve Juliet, Giselle, La Sylphide, Equinoxe, Operadaki Hayalet, Üçlem Litany, Saraydan Son Anılar, Tango Ballet, Medea, Konuş Onunla, İstanbul Mozaikleri, Kuma, Arzu Tramvayı, Grek Süiti, Narcissus, Let Me Cry ve Kanlı Düğün eserleriyle bugüne kadar hiçbir kurumdan destek almadan varlığını sürdüren Çağdaş Bale Topluluğu, " Bir Yürekten Bir Yaşamdan TCHAIKOVSKY "adlı yapıtı ile 40. yılını kutluyor.

Temsil Tarihleri:

5 Kasım 2011 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
10 Ocak 2012 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
27 Mart 2012 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT