Mariinsky (Kirov) Balesi

Tarihler: 22 Aralık 2006 Cuma ~ 23 Aralık 2006 Cumartesi 22-23 Aralık Saat 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 37 YTL - 29 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - CRR

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 22, 2006 ~ Ara 23, 2006

Mariinsky (Kirov) Balesi
22 & 23 Aralık Cuma-Cumartesi 20:00

Bale Grup Başkanı: Makhar Vaziev
Mariinsky Bale Topluluğu`nun tarihi, 250 yıl önce başlayan Rus koreografi sanatının gelişimiyle paraleldir. Kurulduğu 1783 yılından itibaren St. Petersburg Bolşoy Tiyatrosu sahnesini kullanan topluluk, bale prodüksiyonlarını 1885 yılından beri Mariinsky Tiyatrosu sahnesinde yapmaktadır. 1896`da baş koreograflık görevi, topluluğun profesyonel standartlarını belirgin bir biçimde yükselten Marius Petipa`ya emanet edilmiş, bu ünlü koreograf ve bale ustası o dönemde birlikte çalıştığı Çaykovski ve Glazunov gibi bestecilerin Uyuyan Güzel, Kuğu Gölü ve Raymonda adlı balelerini, bugün hala zirvedeki yerini koruyan prodüksiyonlarla sahnelemişti.

19. yy.dan 20. yy`a girerken Anna Pavlova, Mathilde Kschessinska, Tamara Karsavina, Olga Preobrazhenskaya, Olga Spesivtseva, Vaslav Nijinsky, Nikolai ve Sergei Legat gibi büyük dansçıları bale dünyasına kazandıran topluluk devrimden sonraki yıllarda zor bir döneme girmişti. Tüm başrol sanatçılarının ülkeyi terk etmesine rağmen bu dönem boyunca klasik repertuar korundu. 1922`de topluluğun başına cesur, yenilikçi, parlak ve işinin ehli Fyodor Lopukhov geçti ve repertuarı yeni prodüksiyonlarla zenginleştirdi. Bu yıllar süresince gelecekte ünlü olacak birçok dansçı topluluğa katıldı.

1950 ve 1970 yıllarında topluluğun dansçıları arasında, Irina Kolpakova, Natalia Makarova, Alla Osipenko, Irina Gensler, Alla Sizova, Rydolph Nureyev, Mikhail Baryshnikov, Valery Panov, Yury Solovyev ve Anatoly Sapogov yer aldılar. 20. yy`ın ikinci yarısı ve 21. yy`ın başlarında ise Kenneth MacMillan`ın Manon ve John Neumeier`in Now and Then ve Spring and Fall gibi yapımlarıyla tiyatronun repertuarı zenginleşti ve Neumeier özellikle Mariinsky Tiyatrosu için Alfred Schnittke`nin müziğine Sounds of Empty Pages`ı sahneye koydu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT