Anadolu Ateşi Evolution

Tarihler: 03 Mart 2011 Perşembe ~ 03 Mart 2011 Perşembe 21:00

Yer: Bostancı Gösteri Merkezi

Ücret: 1. Kategori: 78,50 TL, 2. Kategori: 67,50 TL, 3. Kategori: 56,50 TL, 4. Kategori: 45,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Bostancı Gösteri Merkezi

Adres: Mehmet Şevki Paşa Cad. Lunapark Yanı Bostancı İstanbul Bostancı İstanbul

Telefon: 0216 384 72 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2011 ~ Mar 3, 2011

“85 ülke 3500 gösteri 20 milyon izleyici”
Anadolu’nun 7 ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinden oluşan koreografileriyle zengin Anadolu kültürünü yansıtan Anadolu Ateşi, İstanbul`da...

Topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan: “Anadolu Ateşi, sürekli kendini yenileyen bir topluluktur.” dedi.

Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Gloria Aspendos Arena’da, grubun klasik Anadolu Ateşi gösterisi değil, “Fire of Anatolia–Evolution” (Anadolu Ateşi–Değişim) adıyla yeni versiyonunu oynayacağını belirtti. Erdoğan, “Almanya seyircisi daha önce hiç izlemediği çok değişmiş çok daha zenginleşmiş bir Anadolu Ateşi izleyecek, yeni eklenen semahlar, Kafkas dansları, dinsel törenler ve roman dansları gösteriyi çok daha renkli kılıyor. ”dedi.

Semahlar
EVOLUTION gösterisinde dünyanın en iyi sahnelerinde gerçekleştirilen 2000 gösterinin verdiği deneyimle yenilikler yapılmıştır. Anadolu kültür tarihinin en önemli zenginliklerinden olan Semahlar gösteriye eklenmiştir. Anadolu’nun tüm semah karakterlerinden Anadolu Ateşi yorumuyla yeni bir kolaj yapılarak Semahlar yeniden yorumlanmıştır. Semah’ın hümanist içeriğiyle Mevlana’nın hoşgörü felsefesinin bir yansıması olan Sema gösterisi birleştirilerek bir ilke de imza atılmıştır.

Kafkas Dansları
EVOLUTION gösterisinde yeni Kafkas dansları da kullanılmıştır. Kafkasya’da yaşayan halkların görkemli kültür zenginliği hem Kafkas şarkılarıyla hem de Kafkas danslarıyla gösteriye eklenmiştir. Dağıstan, Abhazya, Gürcistan, Osetya ve Alan danslarından yapılan bir kolajla gösteri zenginleştirilmiştir.

Roman Dansları
Roman kültürü ve çingene dansları Anadolu Ateşi EVOLUTION gösterisinde önemli bir yer tutmaktadır. Dünyanın hemen her bölgesinde dansa ve müziğe tutkuyla bağlı olan bu halkın kültürü, EVOLUTION gösterisinde kendini kendi diliyle ifade etmiştir.

Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Sibirya’dan Katar’a Japonya’dan Amerika’ya 60 ülkede gerçekleştirdiği 2000 temsille 11 milyonu aşan izleyiciye ulaştı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT