Carmen - Pasion Flamenca

Tarihler: 22 Mayıs 2004 Cumartesi ~ 22 Mayıs 2004 Cumartesi 22 Mayıs Cumartesi 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 54.000.000 TL - 43.000.000 TL - 38.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix gişeleri, www.biletix.com, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 454 15 55 ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, 4. Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2004 ~ May 22, 2004
CARMEN-PASION FLAMENCA
MARIA SERRANO TOPLULUĞU
Sanat Yönetmeni Maria Serrano

Ünlü İspanyol dansçı Maria Serrano, bütün dünyada yankı uyandıran "Carmen - Pasion Flamenca" gösterisiyle İş Sanat`ın 2003-2004 sezonuna nokta koyuyor. Prosper Mérimées`nin romanı ve George Bizet`nin ünlü operasına dayanan "Carmen"i, Maria Serrano topluluğu günümüz Endülüs`üne ve onun geleneklerine uyarlıyor. Değişik flamenko topluluklarında rüştünü ispat ettikten sonra kurduğu kendi topluluğuyla sahnelediği "Ritmo - Flamenkco Cubano", "Entre Flamencos" ve "Carmen - Pasion Flamenca" gibi gösterileriyle bütün dünyayı kendisine hayran bırakan sanatçı, yakıcı dansı ve etkileyici gösterisiyle İstanbullu izleyicilerin de kalplerini fethedecek.

Avusturya medyası tarafından flamenko’nun “Voodoo Kraliçesi” olarak tanımlanan Maria Serrano, kendi topluluğunu kurmadan önce, “Mi Carmen Flamenca”nın başrolünde Avrupa ve Japonya’ya turneye çıktığında ünlü Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung “Maria Serrano, ne Georges Bizet’nin ne de bir başkasının hayal edemeyeceği bir biçimde Carmen’i resmediyor” yorumunu yapıyordu. Topluluğunu kurmasıyla birlikte kendi Carmen yorumunu sahnelemek için sabırsızlanan Serrano, Sevilla’nın modern flamenko stiliyle yoğrulmuş 17 dansçısıyla bu mitin modern zamanlardaki en iyi sahne yorumlarından birini ortaya çıkardı. Bu zaman ve sınır tanımayan eser Serrano’nun ellerinde ateşli flamenko tınılarına dönüşüyor. Flamenko, yaşamın zorluklarına karşı koymanın, gururun ve gücün simgesidir. Carmen sadece anı yaşamaktadır; geçmiş ve gelecek onun için yoktur ve zaten toplumsal kuralları da hiçe saymaktadır ve ödünsüz sevmektedir. Carmen’e olan tutkuları ve kendi ahlak yargıları arasında sıkışıp kalan bir papazı canlandıran Don José, bu aşkı nedeniyle kiliseden kovulur. Carmen Don José’yi kışkırtmakta, yüreklendirmekte ve en derin duygularıyla yüzleşmesini sağlamaktadır. Ancak Carmen’i elde etmek kolay değildir. Endülüs çingenelerinin gelenekleri içerisinde doğan, günümüzde yaşam ve ölüme göndermeleri, tutku ve cinsler arasındaki mücadelenin simgesi olması nedeniyle İspanya’nın ulusal dansı olarak bilinen flamenko, Bizet’nin romantik operasında anlatmak istediklerini daha da yoğun duygularla seyirciye yansıtıyor.

“Maria Serrano volkanik bir fenomen” (Berliner Morgenpost)
"Maria Serrano flamenkonun bütün sırlarını bilen çok yönlü bir dansçı” (El Pais.)
"Flamenco’nun kraliçesi!" (Die Welt.)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT