Dawool - Efes Pilsen ile 35 yılın ritmi

Tarihler: 31 Ağustos 2004 Salı ~ 01 Eylül 2004 Çarşamba 31 Ağustos ve 1 Eylül Saat 21:00

Yer: Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

Ücret: 44.000.000 TL - 38.500.000 TL - 33.000.000 TL - 28.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları ve Harbiye Açıkhava Tiyatrosu

Adres: Taşkışla Caddesi, Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0216 556 98 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 31, 2004 ~ Eyl 1, 2004
EFES PİLSEN İLE 35 YILIN RİTMİ: “DAWOOL”
Genel Sanat Yönetmeni: Mustafa Erdoğan
RİTM ve ADIMLARIN BÜYÜSÜ... BİR KENT MASALI... DÜŞLE GERÇEK ARASINDA, BİR GÜNÜN HİKAYESİ... EFES PİLSEN İLE 35 YILIN RİTMİ “DAWOOL” İLE SAHNEDE!

Efes Pilsen, 35. Yıl etkinliklerine, Mustafa Erdoğan’ın yeni projesi “Dawool” ile devam ediyor.
Efes Pilsen 35. kuruluş yıldönümünü bu kez Mustafa Erdoğan’ın Genel Sanat Yönetmenliği’nde hazırlanan ve dünyada benzeri olmayan “ritm tiyatrosu” projesi, “Dawool - Efes Pilsen ile 35 Yılın Ritmi” ile kutlayacak. Türkiye prömiyeri 31 Ağustos tarihinde, İstanbul Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek olan projede, Anadolu Ateşi’nin 55 kişilik kadrosu bu kez sadece dans etmiyor, hikayelerine “ses” de veriyor. Bu eserde hayatın içindeki hemen her şey bir ritm aletine dönüşüyor. Görkemli bir dekor, olağanüstü bir ışık ve mükemmel bir ses düzeniyle, yoğun bir çalışmanın ardından biçimlenen “Dawool - Efes Pilsen ile 35 Yılın Ritmi” nde, yaşamın ritmi sahnede bulunan her araçla dilleniyor ve ritmin giderek yükselen temposuna dansın büyüsü eşlik ediyor.

Mustafa Erdoğan’ın dünyada bir ilk olan “ritm tiyatrosu” projesinde, kendi alanında dünyanın en iyi ritm kompozitörü olarak bilinen Mısırlı Ahmet’in çalıştırdığı perküsyoncular, olağan bir günün sabahından başlayarak, akşamına kadar karşılaştığımız birçok olayı çaldıkları her araçtan bir müzik tınısı yakalayarak izleyicilere ulaştırıyor. Eserin müziklerinde ise Kardeş Türküler ekibi yer alıyor.
Yarattıkları “Dansın Sultanları” gösterisiyle Ortadoğu’dan, Avrupa’ya; Çin’den Japonya’ya kadar dünyanın birçok ülkesinde 5 milyon seyirciyle buluşan “Anadolu Ateşi” ilk projesiyle Türkiye’de bir ilke imza atmıştı. Anadolu Ateşi, “Dawool - Efes Pilsen ile 35 Yılın Ritmi” projesiyle dünyada bir ilke imza atıyor.
“Dawool” projesi tüm Türkiye’de sanatseverlerle buluşmasının ardından Avrupa ve Amerika turnesinde de sahneye konulacak. Kurulduğu 1969 yılından bu yana kültür ve sanata sürekli destek vererek, ülkemizde sanatın gelişimine katkıda bulunan Efes Pilsen, 35. yılı kutlamalarında da birbirinden renkli ve farklı projelere imza atarak, 35. yaşını unutulmaz kılıyor.

Genel Sanat Yönetmeni: Mustafa Erdoğan
Yönetmen Yardımcıları: Alper Aksoy, Oktay Keresteci
Darbuka Kompozisyonları: Mısırlı Ahmet
Müzik: Kardeş Türküler, Taner Demiralp
Koreograflar: Emre Çelik, Dinçkal Tunça, İbrahim Gökler, Volkan Gülcan, Özgür Yazıcı, Oğuzhan Özel, Serdar Sezer
Ritm Kompozisyonları: Mustafa Erdoğan, Volkan Kormaz, Mustafa Salar, Naci Sungur
Oyunculuk Yönetmeni: Metin Balay
Saç - Makyaj: Serkan Aydın, Mos
Sahne Dekoru: Ali Cem Köroğlu
Sahne Amiri: Volkan Emişoğlu
Kostüm: Sultan Özel
Müzik Kayıt: Limon Ses Kayıt
Orkestra: Grup Siwatura
Afiş Tasarım: Emrah Yücel

HİKAYE:
DAWOOL, İstanbul’un herhangi bir gününü sahneye taşıyor. Olağan sabah sesleriyle açılan sahneye, bir sokağın portresini yansıtacak çeşitli karakterler çıkıyor. Günü karşılayan yaşlılar, basket oynayan çocuklar, kahvedeki gençler, mahallenin güzel kızı… Akşam olduğunda da eğlence başlıyor. Gösteride geleneksel enstürmanların yanı sıra tavla pullarının şakırtısı, kapıönü çekirdek çitlemeleri, basket topları, çatal, bıçak, tabak şıngırtıları, çöp kutuları gibi bir sokağı sokak yapan tüm sesler kullanılıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT