Dev Akvaryumda Dev Rekor Gösterisi

Tarihler: 22 Ocak 2010 Cuma ~ 22 Ocak 2010 Cuma 13:00

Yer: Turkuazoo

Adres: İstanbul Sualtı Dünyası Turizm Tic. A.Ş. Forum İstanbul AVM, No:3 Kocatepe Mah. Paşa Cad. Bayrampaşa Bayrampaşa İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 22, 2010 ~ Oca 22, 2010
Dikey Dalış Dünya Rekorunu kırmak için hazırlanan 4 dalda milli takımda yer alan dünyanın ilk ve tek sporcusu Şahika Ercümen, 22 Ocak Cuma günü saat 13.00’te Türkiye’nin ilk modern ve dev akvaryumu Turkuazoo’da unutulmaz bir dalış gösterisi yapacak. Akvaryumdaki cam tüneller içinde vatozlar, tropikal balıklar ve köpekbalıklarıyla insanın yan yana dansını seyredeceğimiz bu gösteride Şahika Ercümen, doğal ortama ekipmansız dalacak ve sadece nefesiyle gösterisini tamamlayacak.

Ağustos 2010’da dünya şampiyonluğu için sadece nefes gücüyle ve palet yardımıyla denizin 70 metre derinliğine dalacak olan Şahika Ercümen, 67 metre ile Amerikalı sporcu Tanya Streeter’a ait olan “dünya dikey dalış rekorunu” kırmak için mücadele edecek.

Dünya rekorundan önce Şahika Ercümen, Türkiye’nin ilk modern ve dev akvaryumu Turkuazoo’da unutulmaz bir dalış gösterisi yapacak ve dünya rekoru için yaptığı çalışmaları anlatacak. Akvaryumdaki cam tüneller içinde vatozlar, tropikal balıklar ve köpekbalıklarıyla insanın yan yana dansını seyredeceğimiz bu gösteride Şahika Ercümen, doğal ortama ekipmansız dalacak ve sadece nefesiyle gösterisini tamamlayacak.

Turkuazoo’nun desteğiyle gerçekleştirilecek bu gösteri, ülkemize kazandırılacak bu rekorun önemini görsel bir şölene dönüştürecek. Erkek serbest dalış kategorisinde bile dünya rekoru 80 metreyken, Şahika Ercümen’in 70 metreye dalıp dünya rekorunu kırması, Türkiye’nin adını tüm dünyada duyuracak.

2001 yılından beri 4 dalda milli takımda yer alan dünyanın ilk ve tek sporcusu Şahika Ercümen, sualtı hokeyi, sualtı rugbysi, sualtı navigasyonu ve serbest dalış milli takımıyla Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’na katılıyor. Henüz 24 yaşında olmasına rağmen pek çok başarıya imza atan Şahika Ercümen, dünya rekoru denemesi için altı aydır Kızıldeniz’de antremanlarına devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT