Drom - Fenicia Dans Topluluğu

Tarihler: 07 Kasım 2013 Perşembe ~ 07 Kasım 2013 Perşembe 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 68.50 TL 2. Kategori - 58.50 TL 3. Kategori - 48.50 TL 4. Kategori - 38.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2013 ~ Kas 7, 2013

Flamenkoseverleri bir araya getirecek Drom - Fenicia Dans Topluluğu, 7 Kasım'da CRR Konser Salonu'nda olacak.

Sanat Yönetmeni: Cristiane Azem
Konuk Sanatçılar: Ahırkapı Roman Müzisyenler ( İstanbul)
Manuel Reyes (Madrid)

Drom, flamenko dansının temellerine inerek Hindistan’dan Endülüs’e kadar süren Romanların yolculuğunu dans diliyle anlatır. Drom, kelime anlamıyla Romanların dilinde “yol” anlamına gelir.

Gösteri, Racastan’dan (Hindistan) başlayarak Romanların Iran, Türkiye, Orta Avrupa, Mısır ve Fransa üzerinden İspanya’ya yolculuğunu kapsar. Her ülke ve kültüre Romanların yüzyıllar boyunca getirdiği yenilikler ve bu kültürlerle Roman kültürünün kaynaşmasını lirik bir anlatımla sunar. Kendisine Romanların evrensel bayrağında da kullandığı “aşık çarkı” olarak bilinen çember şeklinde bir sembolü seçmekle bu çemberin temsil ettiği dönmeyi, dinamizmi ve yolculuğu anlatır. Eksen üzerindeki bu dönüşler, yıldızların hareketlerinden yola çıkarak enerjiyi harekete geçirme, yolculuğun devamlılığını da temsil eder.

Hindistan’dan başlayan bu yolculuk Anadolu’ya vardığında Romanların önünde iki tane farklı istikamet belirir; Balkanlar ve Mısır. Nil nehrinin etrafında yerleşmiş olan halkların kültürleriyle alışverişte bulunan bir grup Roman, müzikal ve dans anlamında kendilerine özgü bir sentez yakalarlar. Buradan 14. yy sonlarında İspanya’ya varanlar Gırnata’nın El Hambra’sında farklı kültür ve inançların sentezini yansıtan ezgilere kulak verirler. Yerli kültürle kaynaşan bu Romanlar, İberya’da bir arada yaşayan bu 3semavi dinin etkisinde kalırlar, ayrıca müzikal anlamda bu kültürleri etkilerler.

Drom bu karşılaşmayı iki temel tema üzerinden yansıtır; la Tarara ve Ya bent ağıtları. Daha sonra flamenko dansının gelişimini adım adım göreceğimiz bu yolculuk, Camaron dela Isla’nın bizi köklere götüren yolculuğun başladığı yere, Hindu ezgileri ve efsane sanatçının tok sesinin birleşimiyle sonlanır.

Yüzyıllar boyunca dünyanın bir köşesinden diğerine süren bu renkli yolculuğa siz de tanık olun.

Cemal Reşit Rey gösterisinde Türk romanlarının dansı sahnelenirken Ahırkapı’dan roman müzisyenler canlı müzikle dansçılara eşlik edeceklerdir.

Gösteri, İspanya’nın önde gelen flamenko dansçılarından biri olan Manuel Reyes’in konuk sanatçı olarak diğer dansçılarla sahne almasıyla sonlanacaktır. 

- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.
- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT