Fasl-ı Flamenko

Tarihler: 26 Mart 2015 Perşembe ~ 26 Mart 2015 Perşembe 21:00

Yer: Tunnel Sahne

Ücret: 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Asmalı Mescit Mah. General Yazgan Sok. Mehdi Bey Apt. No: 6 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0532 172 1187

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 26, 2015 ~ Mar 26, 2015

Kalkedon Flamenko'nun projesi olan Fasl-ı Flamenko, 26 Mart'ta Tunnel Sahne'de sizlerle...

Kalkedon Flamenko


“Flamenko bizim için; yıllardır süregelen geliş ve gidişlerin, belki bir avuç toprağa duyulan hasretin dışa vurumu addedilebilecek surrealist bir yaşam tarzının tuhaf, çarpıcı ve olağandışı imgelerinin bir nü resmi, bir hedonik karşıtlıklar topografyasıdır. Bazen alacalı bulacalı, bazen duru bir netliğe gizlenmiş karmaşayı resmetmek amacıyla kah çaldık kah söyledik kah dans ettik yıllarca. En nihayetinde amacı sembolize etme isteği ağır bastı ve Kalkedonya’nın bağrına bir gül kondurduk adını da 'Kalkedon Flamenko' koyduk.”

Projenin Amacı

"Kalkedon Flamenko olarak, Flamenko’nun farklı dil, din, etnik grup, kültür ve coğrafyadan insanları ortak paydada buluşturan en güzel örneklerden biri olduğunu vurgulamak niyetindeyiz. Fasl-ı Flamenko Projesi’ni hayata geçirmekteki amacımız Unesco Kültür Mirası listesine de alınmış olan Flamenko üzerinden, bu sanatın temel öğelerine sadık kalarak, Anadolu’nun sahip olduğu kültürel zenginliği Flamenko ile harmanlamak suretiyle farklı medeniyetler arasındaki derin kültürel bağların sorgulanarak görünür kılınmaya çalışılması ve farklılıklar içinde birliğe vurgu yapmaktır."

Projenin planlama ve tasarım aşamasında geleneksel ve modern Flamenko, Halk müziği ve Sanat müziği eserleri arasından benzer armonik ve melodik yapıya sahip eserler seçilmiş, daha sonra söz konusu eserlerin icrasında arzu edilen duyumun elde edebilmesi amacıyla hangi enstrüman kombinasyonu ile ne şekilde icra edilmesi gerektiği değerlendirilerek gitar, ud, kanun, keman, piyano, kontrbas, cajon, def ve palmastan oluşan enstrüman grubuna uygun kombinasyon belirlenmiştir.
Repertuvarın icra aşamasında Flamenko’nun temel öğelerinden olan dans da yerini almaktadır. Gerçekleştirilen proje gösterilerinden sonra alınan olumlu geri bildirimler projenin daha da geliştirilerek daha yaygın biçimde izleyiciyle buluşturulması için motivasyon kaynağı oluşturmaktadır.  

Grup elemanları:

Dans & Palmas: Demet Tekin, Cevriye Ünal, Emre Cinemre
Gitar: Dinçer Dedeoğlu
Klavye: Gökhan İnci
Kontrbas: Reşat Gülsün
Ud: Baha Yetkin
Keman: Semih Çelikel
Perküsyon: Yiğit Sulaoğlu

- 18 yaş sınırı vardır.
- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT